1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Stappenplan bij Nieuwe router !

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door Thomas, 8 jul 2007.

 1. Ik heb een oplossing voor Ziggo: geef iedereen een vaste ip adres!!!!!!!

  Waarom doen jullie dat niet? Ik heb XS4ALL internet account, ik GA naar ziggo internet abonnement overstappen ALS ze vaste ip adres geven.

  Dynamische ip adres is zoooo ouderwets :p, want je kunt geen telefoon boek invoeren met dynamische ip adressen he? Daarom heeft iedereen bij KPN een vaste telefoon nummer :p, Bij ziggo niet???????
   
 2. Zolang we niet over zijn naar IPv6 zijn IP adressen schaars en daarom kostbaar. Een vast IP adres kost domweg te veel. Dan moet je een zakelijke account nemen.

  Zo goed als geen enkele consumenten ISP heeft nog vaste IP adressen. Ook XS4All niet.

  Wel is het zo dat je IP adres naar mijn ervaring amper wijzigt. En je hebt natuurlijk nog altijd zoiets als DynDNS.com waarmee je bijna alle nadelen van geen vast IP adres gratis kan oplossen.
   
 3. Waarom kost het dan zo veel?

  Waarom zijn ze nog niet op IPv6 overgestapt? Ik heb het schaars niet eens gemerkt...
   
 4. ISPs kopen IP adressen in blokken. En die blokken zijn steeds schaarser nu de IPv4 adressen in rap tempo opraken. En schaarser betekend duurder. Dus heeft een ISP een behoorlijke prikkel om minder IP adressen te kopen dan zij klanten heeft omdat toch nooit 100% van de klanten tegelijk online is.
  Al vraag ik me wel af hoe dat zit met het feit dat mensen steeds vaker een router hebben en dus wel 24/7 een IP adres vragen. Maar zolang dat niet voor alle klanten geld kun je nog steeds x% besparen op het aantal in te kopen IP adressen.

  En waarom IPv6 nog niet geimplementeerd is? Omdat iedereen en alles dat dan moet doen. Alle PCs, routers, etc moeten IPv6 geschikt zijn dan. En daar zijn we voorlopig nog niet.

  Zie ook http://nl.wikipedia.org/wiki/Ipv6 of http://www.computable.nl/artikel/ic...6-is-het-in-nederland-bar-slecht-gesteld.html
   
 5. ISPs kopen geen IP adressen, ze vragen ze aan. Wereldwijd is IANA belast met de taak de addressen te verdelen, zij verdelen de addressen over de "regiokantoren" (voor europa is dat RIPE NCC). Als ISP dien je een verzoek in om een subnet of blok te mogen voeren. Dit verzoek wordt goed gecontroleerd en eventueel toegewezen met een blok. Marktwerking is wel voorgesteld als uitstel van executie voor ipv4, maar dit stuitte op zoveel bezwaren dat er nooit werk van is gemaakt.
   
 6. Antwoord op Router vraag

  Beste Barking Pumpkin,

  Als ik de verhalen mag geloven van onze afdeling Network operations, zijn deze hier op dit moment mee bezig en zelfs aan het testen. Ik verwacht dat de software binnen een aantal maanden naar elk modem zal worden toegeschreven als de testen goed zijn.

  Uit mijn eigen ervaring (dan spreek ik niet uit naam van Ziggo), heb ik tot op heden nog nooit problemen ondervonden met Belkin routers (de normale 54G editie) Deze hebben een stabiele interface op het router gedeelte draaien welke direct na uitval opnieuw opstart.

  Dit zijn de antwoorden die ik je op dit moment kan geven. Doe er je voordeel mee.

  Groet

   
 7. Is dat niet een beetje een rare oplossing ? De netwerk poort 3 seconden uitschakelen is niet echt een elegante oplossing, ik zou het zelfs een paardemiddel willen noemen. Voldoen jullie DHCP servers wel aan de RFC voor DHCP ??

  http://www.ietf.org/rfc/rfc2131.txt
   
 8. XS4ALL claimt trouwens wel op hun website dat ze bij ADSL vaste IP-adressen verlenen.

  Maar of je nou een dynamisch of vast IP-adres heb, op zich 9 van de 10 "nadelen" van een dynamisch IP adres zijn gemakkelijk te omzeilen. Neem dyndns. En zo dynamisch is een IP-adres bij ziggo nu ook weer niet, mensen die weken cq maande hetzelfde ip-adres houden is niet ongewoon als ik zo het forum lees.
   
 9. Ik heb sinds ik op mijn huidige adres woon slechts 2 keer een ander IP-adres gekregen in 3 jaar waarvan 1 verandering door toen nog @Home is geforceerd i.v.m. snelheidsproblemen. Mijn huidige IP-adres heb ik al zo`n 1,5 jaar.
  Ziggo/@Home is hier zeker niet erg dynamisch.
   
 10. Ik heb net een Eminent router EM4420 gekocht.
  Ik ga hem morgen aansluiten.
  Heeft iemand met deze router ervaring?
  Heeft deze ook het ip probleem of is dit een goede router die zijn werk doet zoals het hoort?
   

Deel Deze Pagina