1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

modem uitgangen

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door Kras1, 6 jul 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb in de meterkast een modem (webstar) hangen die mij van telefoon en Internet voorziet. Nou heeft deze modem wel twee uitgangen voor telefonie ( line 1 en line 2) maar voor Internet heeft hij er maar één (ethernet). Ik wil er eigenlijk een pc bijplaatsen maar dat gaat dus niet met maar één uitgang. Ik kan er natuurlijk een router tussenzetten maar ik vraag me af; kan het niet gewoon met een splitter...? Of kan er maar één pc op zo'n modem...? Heeft iemand hier verstand van...?
  Bvd
   
 2. Je hebt altijd een router nodig als je meerdere computers aan wilt sluiten. Dat komt omdat je maar 1 "internet-nummer" (IP-adres) krijgt. Een router gedraagt zich voor de buitenwereld als 1 aansluiting en verdeelt dan de gegevens naar de juiste computer.

  Dus een splitter of een hub of switch werkt niet, alleen een router kun je gebruiken. Je kunt dan nog kiezen voor een draadloze router of een gewone. Een draadloze heeft meestal ook 4 of 5 kabel-uitgangen zodat je zowel bedraad als draadloos kunt aansluiten.
   
 3. Dat is duidelijk, mijn dank is groot....
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina