1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

DVD recorder kan totaalpakket zenders niet vinden

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Oltretomba, 4 jul 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Goedenavond lieve mensen,
  mijn naam is Rob en ben nieuw hier. Ik had tot voor kort het digitale basispakket en sinds enkele dagen het totaalpakket. Ik heb zo'n "ouderwetse" dvd-recorder zonder harddisk. Deze dvd recorder vond alle zenders van het basispakket, maar nu vind hij niet de zenders van het totaalpakket (zoals BBC3, NASN enz enz). Iemand enig idee wat hier aan te doen is? Graag jullie tips en/of suggesties!
  Mijn dank is groot.

  Rob
   
 2. Je dvd-recorder kan alleen de analoge zenders ontvangen.
  Extra zenders die alleen digitaal worden doorgegeven zul je via de scartingang van de recorder moeten opnemen.
   
 3. Bedankt voor het antwoord, maar hoe gaat e.e.a. in zijn werk? Nu gaat er een scartkabel van de tv naar de dvd recorder en een scartkabel van de tv naar de digitale kabelontvanger (Panasonic TU-DC40RD). De dvd recorder heeft nog één loze scart aansluiting...
   
 4. Dat is lastig omdat de Panasonic maar één scartuitgang heeft.
  Je zou kunnen kijken naar een scartsplitter waar meerdere uitgangen op zitten.
  Dan gaat er een scart via de splitter naar de tv, en eentje naar ingang 2 van de dvd-recorder. Verder natuurlijk de kabel tussen recorder (ingang 1) naar de tv.
   
 5. Ik heb slechte ervaringen met een passieve splitter op mijn Panasonic decoder. De recorder pakte weliswaar nog wel een redelijk beeld op maar voor mijn ouwe analoge TV bleef er onvoldoende signaal over, zodat er een behoorlijk donker en rood beeld overblijft.
   
 6. Is of zijn er nog andere opties? Of is het wellicht beter dat ik overga tot de aanschaf van een digitale decoder met een hdd? Zo ja, wat is een kwalitatief en betaalbaar apparaat?

  Een hoop vragen weer, maar ik ga liever af op de ervaringen van gebruikers dan dat ik zomaar ga pielen.
  Alvast bedankt.
   
 7. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Het beste is waarschijnlijk om de decoder op de SCART2 van de DVD-Recorder aan te sluiten.
  Bij de meeste DVD-Recorders kun je dan schakelen tussen het externe (Decoder) signaal of het signaal van de DVD-Recorder zelf.
  Vaak gaat dat via de source/select functie op de afstandbediening.
   
 8. Ik zal dit eens morgen proberen, als de dvd recorder de digitale zenders dan wél automatisch kan vinden, dan laat ik dat hier weten.
   
 9. Jouw DVD recorder zal zelf de digitale zenders nooit kunnen vinden, want hij heeft immers geen digitale ontvanger ingebouwd....

  Je kunt alleen opnemen wat jouw Panasonic ontvanger op dat moment aan het bekijken is. Je moet dan zorgen dat de DVD recorder als input de SCART stekker gebruikt en je moet dan dus een SCART kabel tussen Panasonic en DVD recorder hebben. Maar dan kun je dus niet ondertussen een ander kanaal bekijken.

  Als je echt van plan bent om veel op te nemen en tegelijk digitaal te willen kijken naar andere kanalen kun je overwegen om een digitale ontvanger met ingebouwde harddisk recorder aan te schaffen. Die zijn niet allemaal probleemloos. Ik zou niet de Siemens kopen. De voorkeur zou dan naar de Samsung of de Humax uitgaan, maar hierover kun je wel meer tests en ervaringen lezen in dit forum.

  De oplossing die je nu wilt, zal erg omslachtig zijn en misschien helemaal niet werken. Ik denk als ik je eerste bericht lees dat je in het verleden misschien zelfs gewoon het analoge signaal gebruikte om op te nemen. Dat kan nu nog steeds natuurlijk, maar alleen dan de kanalen die analoog uitgezonden worden.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina