1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Twister router

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door c@rl@D, 30 jun 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Heb al maanden een probleem met mijn internet verbinding. Na tot 2x toe een nieuwe netwerkkaart plaatsen weet ik het even niet meer.
  Gegevens; Er draaien 2 PC ( WindowXP Pro) op een Twister router. Deze zit aangesloten op een Mororola kabelmoden.
  Geregeld valt mijn internetverbinding weg. Als ik ga resetten( kabelmodem, router en PC) werkt het nog niet.
  Als ik dan de twisterrouter opnieuw instel en op het knopje Mac adres klonen klik, dan heb ik weer verbinding, maar nooit voor lang. De verbinding geeft dan regelmatig dat vervelende rode kruis, met de mededeling dat één van de netwerkkabels niet is aangesloten(wel dus) en op een gegeven moment ligt mijn internet eruitr en krijg ik van MSN de foutmelding 80072ee7 ( ik weet dat dit naar een firewall verwijst, maar die staat goed) en dan staat er Je DNS kan geen IP adresssen oplossen. En van Outlook de melding 0x800CCOD.
  Dan doe ik dus maar weer Twister instellen en Mac adrers klonen, maar het blijft behelpen.
  Weet iemand wat hiervan de oorzaak zou kunnen zijn. Of is mijn router inmiddels ter ziele??? en zo oud dat hij 2 PC op internet niet aankan??
   
 2. Als je de melding krijgt dat een van de netwerkkabels niet is aangesloten, betekend dit vaak dat de router zichtzelf reset..

  Vroeger hadden de oude sweex routers hier ook last van. Als ze teveel belast werden, of er de router zat vast kreeg je die melding..

  Ik denk dat je het beste je router kunt vervangen door een beter model. Bijvoorbeeld de WRT54G of de Asus WL-500G.. Deze raad ik eigenlijk aan iedereen aan, zelf heb ik ze alle 2..
   
 3. En in ieder geval dus NIET meer het mac-adres clonen, want als de router zichzelf reset dan zou hij ook zijn MAC clone instelling kunnen kwijtraken. Je kunt dan beter het MAC adres eerst default zetten, daarna alles uitzetten (modem en router), daarna modem aanzetten, dan router aanzetten. Maar als de ethernet poort het niet meer doet na dat vastlopen heeft dit natuurlijk niet veel effect. Dit heeft alleen zin als na een reset van de router de modem hem niet meer wil zien omdat zijn mac-adres is gewijzigd.

  Mocht de router zichzelf dan weer eens resetten heb je misschien kans dat na de reset de verbinding weer door gaat lopen.

  Maar zoals Thomas al schreef zal een andere router je probleem misschien oplossen. Of controleer eens of er geen nieuwere firmware (ingebouwde software) te downloaden is van de router. Of kijk of hij soms erg warm wordt waardoor hij zichzelf reset en of meer ventilatie dan helpt. Zoniet dan eens een andere proberen....
   
 4. Opgelost

  Ik heb een andere router gekocht.
  SMC Wireless Barricade 7004VWBR (11Mbps;4-poorts) voor 7,95!!!
  Heb 'm zelf aan de praat gekregen na het downloaden van de gebruiksaanwijzing en na gebeld te hebben met hun helpdesk, is ook de beveiliging van het draadloze netwerk geregeld. En alles draait voorspoedig.
  Het zal wel niet het nieuwste model zijn, maar voor mij voldoet hij nu prima. Beetje surfen en e-mailen en een beetje films downloaden. Meer doe ik niet op internet.
  Ik hoop dat hiermee die vervelende foutmeldingen wegblijven. Nog bedankt voor het advies om een andere router te kopen. Zeker de mededeling dat hij steeds aan het resetten was, gaf voor mij de doorslag om een andere te kopen.
  Nogmaals bedankt, groeten C.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina