1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Downloaden stopt door Belkin router. WIE HELPT?

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door alfredhamstra, 20 jun 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Vorige week een router van Belkin gekocht om een draadloos netwerk te krijgen. Door de router treed het probleem op dat downloaden op een gegeven moment stopt... Volgens Belkin kan dit opgelost worden door Quicknet een modemconfiguratie te laten uitvoeren. probleem is dat Quicknet dit niet wil doen omdat ze routers niet ondersteunen. Toch wil ik het probleem oplossen. Kan ik er zelf iets aan doen? Zo nee, ben ik genoodzaakt een andere provider te zoeken (ook een beetje principekwestie)
  Is er iemand die me verder kan helpen?
  Belkin router: f5d7230
  quicknet modem: allied data hlf 810nl87-03

  bvd

  alfred hamstra
   
 2. Ik zie aan je IP-adres dat je internet via Quicknet ADSL (Dit even voor de meelezers die dat niet kunnen zien)

  Dat je een modem-configuratie (mooi excuuswoord) nodig zou hebben lijkt mij een beetje vreemd. Ik zou niet weten wat daarmee bedoeld wordt. Als de verbinding in het begin wel werkt en na enige tijd downloaden stopt geeft al aan dat het modem goed werkt en dat blijkbaar de router op een gegeven moment stopt met werken. Dat kan allerlei redenen hebben, maar ik verwacht niet dat het aan de configuratie van het modem zal liggen. Wat download je dan precies en gebruik je P2P software ? Sommige routers kunnen namelijk niet goed omgaan met heel veel verbindingen tegelijk (wat bij p2p gebruikelijk is) en crashen dan. Heb je het trouwens alleen op het draadloze deel of hangt je verbinding ook als je via een kabeltje via de router werkt ?

  Mij lijkt de kans het grootst dat het aan je router ligt. Bewijs daarvoor zou zijn als je verbinding goed blijft als je rechtstreeks met de PC aan je modem hangt en het dan wel werkt.
   
 3. dag cees
  bedankt voor de reply

  het gaat al mis bij de meest simpele downlaods, zoals adobe acrobat reader oid...
  ook via een kabeltje aan de router gaat het mis
  het probleem is inderdaad ontstaan na installatie van de router
  daarom heb ik belkin ook als eerste gebeld
  daar hebben ze me het verhaal verteld van de modemconfiguratie
  ze vertelden dat quicknet de modem van quicknet ingesteld staat als modem-router en dat hewt daardoor mis gaat. door de modeminstelling te veranderen in alleen maar modem zou het goed zijn.....
  meer weet ik ook niet (kastje-muur probleem)
  belkin zegt dat quicknet het probleem veroorzaakt, quicknet zegt niet te kunnen/willen helpen
  en daar sta ik dan met mijn routertje en modem

  ik kan wel een nieuwe router kopen, maar wat als het dan nog steeds mis is...
   
 4. Wacht even, werkt je ADSL modem ook als router ???

  Als dat zo is, dan kun je jouw belkin router vermoedelijk ook gewoon als accesspoint gebruiken door een simpele truuk. Tenminste zo doe ik het ook met een WRT-54 die ik alleen maar gebruik als draadloos-accesspoint.

  Nu heb je het vermoedelijk zo aangesloten:

  ADSL-modem<--->WAN-Poort-Belkin<----->LAN-poorten naar PC
  ..................................................................|<----->draadloos naar PC's


  Zo te zien in de handleiding van Belkin die ik op internet vond is de WAN poort genaamd "Modem" en is groen gemerkt. De LAN poorten heten "Connection to Computers" en zouden blauw gemerkt zijn.

  Jij hebt nu dus het modem in de groene poort (WAN) aangesloten.

  Je moet dan het volgende veranderen :

  - Zet in de configuratie van de router eerst de DHCP server UIT. Dat zit bij de LAN settings in je routersetup (zie handleiding)
  - Sluit de modem aan op één van de blauwe poorten ipv op de groene
  - Sluit je computer (tijdelijk?) aan op een andere blauwe poort, daarna je computer aanzetten zodat hij een nieuwe IP-adres opvraagt die hij dan weer van je modem krijgt die nog steeds als router werkt.

  Je kunt daarna je overige computer(s) ook aansluiten op één van de overige blauwe aansluitingen, de groene gebruik je dan niet meer. Je Belkin werkt dan eigenlijk als een switch met een draadloze poort die je gewoon kunt gebruiken voor de computers. Ook je draadloze poort zal dan vermoedelijk gewoon werken en een ip-adres kunnen opvragen vanaf je modem/router.

  Wil je de Belkin weer als router gaan gebruiken, zet dan DHCP server weer aan, sluit modem aan op de groene poort.

  Een ander alternatief is om je modem om te schakelen naar "bridged" mode in plaats van "router" mode, maar als je niet precies weet wat je doet raadt ik je dat niet aan. Je hebt kans dat je geen verbinding meer hebt als je een instelling verkeerd instelt. De bovenstaande methode is daarom veiliger omdat je daarmee niets aan je modem wijzigt. Maar voor het geval je dit wilt doen moet je op deze link kijken:
  http://www.breedbandmodems.info/modules/content/index.php?id=2
  Jouw modem is volgens mij een copperjet 810.
  Je MOET dan de Belkin als router gebruiken.
   
 5. dag cees
  bedankt voor de reply
  ik heb de instelling op jouw advies op bridge gezet
  daarna ging het nog steeds niet, helemaal geen verbinding...
  reset dus maar weer
  daarna internet weer afgestruint todat ik een forum las van iemand die zei dat je de router en modem minimaal 2 uur uit moet zetten na op bridge gezet te hebbn (?)
  leek me een vaag verhaal maar toch geprobeerd...
  Resultaat is dat het nu werkt (net google sketch gedownloaded 31 MB in bijna 2 minuten, zonder problemen)
  DUS BEDANKT
   
 6. Nog even verder op dit onderwerp; het lijkt sterk

  Ik heb via Quicknet ADSL. De modem is een Copperjet 810. Ik heb voor het delen van internet een router gekocht; de Belkin f5d9230df4. Ik heb via Quicknet een 4mb verbinding. Als ik de modem met de router verbind; zakt de internet snelheid terug naar 28kb.

  Quicknet zegt: het ligt aan de router. De modem is als bridge ingesteld; dus dat mag het probleem niet zijn.
  Belkin zegt: het ligt aan de modem; die zal wel als router zijn ingesteld.

  Overigens; als ik de trage snelheid zat ben, steek ik de modemkabel in de ethernet verbinding van de PC en het gaat weer als een zonnetje. Inmiddels heb ik handmatig (wellicht ten overvloede) de modem als bridge ingesteld en het mac adres gekloond.
  Geen verbetering.

  Wie heeft een suggestie wat nu te doen?

  Alvast dank, Arjan.
   
 7. Volgens mij geef je zelf het antwoord al.. Volgens mij is die Belkin een beetje brak..

  Reset die belkin eens, en stel hem opnieuw in..
   
 8. Dank voor je reactie, Thomas.
  Ik zal het weer proberen; doch als ik je vertel dat dit al mijn 2e router is omdat ik de andere al had omgeruild. Het moet geen principe kwestie worden, maar dat 2 identieke routers hetzelfde probleem vertonen...
  Heb je nog een suggestie voor een ander merk/type?
  Ik wil graag een router met draadloze toegang (laptop) en een paar vaste poorten (voor pc, printer) die ook in een nieuwbouw huis signaal houdt.
   
 9. Waar je even op moet letten.. Je kan de Copperjet 810 instellen als bridge en router.. Als je hem instelt als router, en je gaat daarachter weer een router plaatsten dan kan het fout gaan.. Probeer hem eens als bridge in te stellen..

  Je moet zorgen dat je maar 1 DHCP server in je netwerk hebt zitten.. Dus of de Copperjet of de Belkin! Één van de twee zul je dus uit moeten zetten..

  Er zijn ook regelmatig firmware updates voor de Copperjet 810.. Zorg dat je de laatste firmware in de router hebt zitten..

  Persoonlijk ben ik erg fan de WRT54G van linksys en de WL-500G (Deluxe) van Asus.

  Nooit maar dan ook nooit problemen met deze beestjes..
   
 10. Beste Thomas,
  ik heb de Belkin teruggebracht en een Linksys WRT54G gekocht.
  Alle hoop...
  Edoch, min of meer het zelfde probleem; maar nu helemaal geen contact met internet. Je zult wel gek worden van alle zelfde problemen...
  Mijn situatie: copperjet 810 met cross cable aan Linksys WRT54G en dan met de bij linksys geleverde kabel naar de PC.
  Het lijkt wel of er geen verkeer tussen de copperjet en de linksys is. Het frusterende is ook dat je de installatie CD van de linksys niet kunt afronden omdat er geen internet verbinding is.
  Ik kan met de PC op de linksys komen; in het statusscherm worden geen ip adressen weergegeven die uit de copperjet zouden moeten komen.
  Je snapt dat ik ernstig aan mezelf begin te twijfelen...
  Ik het alle hints en tips van de diverse fora toegepast; in alle mogelijke volgordes aan en uit gezet; uren gewacht (moet het daarvoor aan of uit staan?) etc. etc.
  Ik hoop oprecht dat iemand de gouden tip heeft.
  Het enige dat wel werkt is de PC weer op de modem aansluiten zodat ik op dit forum een reactie kan plaaten. Maar dat kan de bedoeling niet zijn.
  Alvast dank, Arjan.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina