1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Helft digitale kijkers kijkt ook "ouderwets"

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door mvennik, 18 jun 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Wie kijkt ook nog "ouderwets" en waarom?

  AMSTERDAM - De helft (51 procent) van de digitale tv-kijkers kijkt ook nog wel via de 'ouderwetse' (analoge) wijze naar de tv. Dat blijkt uit een TNS/NIPO-onderzoek naar zendervoorkeuren. Het onderzoek werd verricht in opdracht van de Stichting Landelijk Steunpunt Programmaraden.
  ANP

  Door digitale ontvangst kunnen gebruikers veel meer zenders ontvangen en is de beeldkwaliteit ook stukken beter. Voorwaarde is wel dat de gebruiker een apart kastje aanzet, een zogenoemde decoder. Maar liefst 31 procent vergeet regelmatig om dat te doen. Ook zijn er andere redenen om de decoder uit te laten.

  Zo geeft 12 procent van de respondenten aan dat digitale televisie storingsgevoelig is. Eenzelfde percentage mensen biecht op dat ze het soms lastig vinden om meerdere afstandsbedieningen (die van de tv en van de decoder) te moeten gebruiken en laat dat daarom achterwege.

  Een aantal mensen (8 procent) vindt het kwaliteitsverschil tussen analoog en digitaal zo klein, dat ze analoog blijven kijken. Omdat ze teletekst slecht vinden werken via digitale tv schakelt 6 procent niet digitaal in.
   
 2. Ik kijk voornamelijk digitaal.
  Meestal tijdens Formule 1 races schakel ik tussen analoog en digitaal.
  Sinds RTL 7/4 de formule 1 weer doet, zit er veel te veel reclame tussendoor. Dus zodra de reclame begint schakel ik naar Belgie (als die het uitzenden) of duitsland.
  Meestal staat belgie dan op het analoge kanaal, schakelen tussen digitaal/analoog zit geen vertraging in, schakelen op het digitale kastje wel.
  En om nou te zeggen dat de beeldkwaliteit heel veel slechter is.....

  Als ze dat nou eens gingen verkopen....ik heb best wel een paar tientjes per jaar over voor goed commentaar EN geen reclame tijdens formule 1 races..... :idea:
  Ow ja, en een commetator die niet aan het aftakelen is zoals mol :?
   
 3. Normaal kijken wij analoog. Digitaal wordt alleen gebruikt voor de kanalen die niet analoog beschikbaar zijn, of een heel enkele keer als analoog minder van kwaliteit is. Ik beschik nog over een oude analoge TV waarbij het eigenlijk niet uitmaakt in beeldkwaliteit of ik analoog of digitaal kijk. Dus waarom een extra apparaat inschakelen als het qua beeld niks uitmaakt.
  Verder kleven er nog wat nadelen aan het werken met die decoder.
  Inderdaad, nog een extra afstandsbediening
  Zappen is veels te traag, er zitten DTV kanalen tussen die nog eens extra lang duren tot wel 5 sek. of meer (BBC3, Oranje TV b.v)
  Panasonic box waarvan de EPG nog regelmatig om de paar weken vast komt te zitten
  Geluidsnivo's, diverse zenders met dermate lage frequenties die maken dat de TV lekker staat te "boemen" of muziekzenders die er uit knallen, zo erg zelfs dat de audio van de TV staat te clippen.

  OK, nieuwe TV zou een deel van de bezwaren wegnemen, maar het oude beestje doet het verder nog prima, dus zolang er nog analoog is hou ik het daar maar even bij. Een andere box zie ik ook voorlopig nog niet als optie zolang er nog op alle fronten wordt gezocht naar oplossingen voor allerlei problemen. Dan wacht ik nog liever tot de kinderziektes zijn uitgewoekerd en fabrikanten, omroepen en providers elkaar niet langer zitten te zwartepieten en zich eindelijk realiseren dat ze allemaal samen slechts 1 doel hebben en dat is een paar stuivers verdienen aan één en dezelfde klant.
   
 4. Sinds ik in maart 2003 een digitale tuner in huis heb, heb ik nauwelijks meer analoog gekeken. Mijn huidige televisie heb ik zelfs niet eens ingeprogrammeerd, we kijken alleen nog maar digitaal. We hebben overigens slechts één toestel in huis, dat scheelt wel natuurlijk....
   
 5. ik kijk al jaren aleen digitaal (als het werkt!!!!!!)
   
 6. Vandaag heb ik heerlijk analoog gekeken.....dat was helaas uit noodzaak geboren. Verder sinds we digitaal hebben, kijken we 99% digitaal.
  Zappen tussen zender gaat beduidend trager via digitaal dan analoog.
  De extra afstandsbediening vind ik wel onhandig......geef mij maar 1 afstandsbediening voor digitale decoder en TV.
  Teletext is analoog beter......hoewel beeld bij digitaal beter is, vind ik het teletext beeld van analoog rustiger en beter leesbaar.....
  Ook een nadeel.....als ik een zender analoog op, laten we zeggen, 15 zet....en ik type op mijn AB 1+5 (dus 15 in) kom ik de 15de zender in mijn zo ingestelde lijst terecht......dit gaat helaas niet op voor digitaal....die krijgen vanaf MK een kanaalnummer mee.....deze is niet aan te passen en als je een favorieten lijst maakt moet ik altijd een lijst opvragen om naar de juiste zender te kunnen gaan of net zolang zappen totdat ik de juiste zender heb......

  Aan digitaal kleven nadelen, maar ik verwacht dat al die nadelen in de toekost zullen verdwijnen.......maar redenen om te schakelen tussen analoog en digitaal zijn er dus te over
   
 7. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Ha, inderdaad, als het werkt......

  Zoals ook nu weer blijkt kunnen we nog helemaal niet zonder het "ouderwetse" analoge signaal... :lol:

  [​IMG]
   
 8. ik heb totaal geen last van het 'zapprobleem', zappen van welke zender naar welke andere zender ook duurt < 1 sec, net zo snel of zelfs sneller dan een moderne analoge tv.

  ook het kanaalnummerprobleem heb ik niet, ik kan boeketten aanmaken en gewoon elk kanaal een nummer geven naar keuze, maar dat gebruik ik niet, ik heb gewoon alle zenders op alfabetische volgorde staan en het zappen door de menu's is super snel.

  maar ik heb dan ook geen door multikabel opgedrongen standaard decoder. komt wel binnenkort een siemens bij, deze: http://www.popelectronics.nl/product.php?productid=1292&cat=92&page=1

  want dan kan ik tenminste ook digitaal opnemen want het analoog wordt hier steeds slechter en de kabel zit rechtstreeks vanaf de muur op de hd recorder en gaat dan pas naar digitaal. Ned 1, 2 en 3 zijn amper te zien, RTVNH is ook bagger en nog wel meer analoge kanalen zijn hier niet om aan te zien.
   
 9. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Waarom laat je het signaal dan niet nakijken door een monteur? 8O :?
   
 10. zijn al minimaal 8 monteurs voor geweest, signaal doorgemeten en alles, het blijft prut en niemand kan er wat aan doen. telefoon/internet/digi tv werken gewoon, er zit niet overdreven veel ruis of verlies in de lijn dus heb ik gewoon pech.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina