1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Samsung DCB-H360R HD Decoder

Discussie in 'Samsung DCB-H360R (HDTV)' gestart door JanD!, 10 jun 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Bedoel je hiermeer dat als je 19 zenders in de favorieten hebt staan dat je geen/nooit problemen hebt ? En is het toeval dat je dit hebt omdat je sinds kort pas meer dan 19 zenders in je favorieten lijst hebt staan ? Of is er echt iets gewijzigd in het netwerk (denk je) waardoor het nu wel optreedt en vroeger nooit ?

  En is het alleen bij Multikabel of bij andere kabelaars ook als je een grote favorietenlijst invoert ? (ofwel een bug in de ontvanger?)
   
 2. Nee het aantal zenders in Fav1 radio maakt niet uit, het effect is het zelfde. Als ik alle radio zenders toevoeg gebeurt het ook.

  Voor zover mij bekend is het alleen bij Multikabel.
   
 3. Zou je eens een testje willen uitvoeren waarbij je BBC Prime en Travel Channel uit de bovenstaande favorietenlijst weglaat? Treed dan hetzelfde probleem op dan na verloop van tijd de favorietenlijst vernaggeld wordt?
   
 4. Dat lijkt te werken. Om 19.30 de radio zenders in fav 1 gezet, nu 21.00 uur is alles nog in orde! :D

  Zou je ons kunnen vertellen wat de oorzaak is en wat er aan te doen is?

  Jan
   
 5. Niet te snel juichen, anderhalf uur geen problemen is daarvoor nog wat te kort tijd.

  Het lijkt erop dat de Samsung DCB-H360R een probleem heeft met kanalen die beschikken over meerdere DVB ondertiteling data streams. Jullie gaven aan dat het probleem zich pas kort voordeed. Met behulp van je uitgebreide beschrijving van welke kanalen er in je lijst staan en wat er na verloop van tijd in stond en op welke plek had ik een vermoeden dat BBC Prime er misschien iets mee te maken zou kunnen hebben. Bij dat kanaal zijn er namelijk pas sinds kort veel meer DVB ondertitelling data streams bijgekomen. Geen flauw idee waarom dat probleem nu juist tot uiting moet komen via een favorieten lijstje. Mogelijk is er door die kanalen al een stuk opslag geheugen vernaggelt waarin ook de favorieten lijstjes worden bijgehouden.

  Als dit het probleem is dan valt er door de gebruiker niet veel aan te doen. Bij aanbevolen ontvangers heb je immers niet de mogelijkheid om een kanaal uit de basis kanalen lijst te verwijderen. Het is dan een bug in de DCB-H360R die door Samsung opgelost zal moeten worden. Het is namelijk toegestaan dat een kanaal meerdere DVB ondertiteling data streams heeft. Daar is blijkbaar niet goed op getest tijdens de goedkeuringstesten.
   
 6. Dus het probleem ligt bij Samsung en niet bij Multikabel. Nu is het wel zo dat dit de enige HD decoder is en aanbevolen door Multikabel.

  Zou een probleem als dit op te lossen zijn met software update?
  Ik ga dit probleem melden bij Samsung maar ook bij Multikabel.

  Jan
   
 7. Als dit inderdaad het probleem is dan ligt het bij Samsung. Ik zou het tenminste een slechte zaak vinden als de kabelbedrijven zouden gaan besluiten om maar hooguit één DVB ondertiteling data stream bij een kanaal door te laten om Samsung te helpen. Satelliet provider Canaal Digitaal heeft in het verleden de B-Frames uitgeschakeld in het MPEG signaal omdat een satelliet ontvanger daar moeilijkheden mee had met als gevolg dat het jaren heeft geduurd voordat die weer aangezet konden worden.

  Er is maar één goede oplossing en dat is dat Samsung het zelf oplost via een software update. Samsung ondertussen een beetje kennende zal dat wel een langdurige zaak gaan worden.
   
 8. Als jullie nog even kunnen doortesten en echt kunnen vaststellen of het door één of beide stations komt laat het dan even weten, dan kan ik wel zorgen dat deze melding op het juiste bureau terechtkomt en niet bij de helpdesk blijft hangen. Dus zet één voor één beide zenders nog eens terug en kijk wanneer het misgaat, maar wacht eerst even een tijdje zodat je zeker weet dat het nu echt wegblijft.
   
 9. Ik heb travel weer terug gezet in de lijst. Na 5 min was het fout. van de 20 radio zenders blijven er maar 4 over. De Tv zenders bleven wel in dit geval wel staan.
   
 10. - Gebeurt hetzelfde met alleen BBC-Prime erbij, of is alleen Travel-Channel de boosdoener ?
  - Maakt het nog uit hoeveel kanalen je in de favorietenlijst hebt staan, dus bij heel weinig kanalen erin, gaat hij dan ook door de war of pas na meer dan xxxx zenders als je deze kanalen toevoegt?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina