1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Videorecorder werkt niet via humax decoder

Discussie in 'Humax IR-FOX C (SD-Tuner)' gestart door monaatje, 9 jun 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Haai
  Na bijna twee uur sporen op internet leg ik toch mijn vraag hier maar neer.
  Ik heb een Humax decoder en heb hierop de videorecorder aangesloten via een scartkabel.

  Echter krijg ik op geen mogelijke manier verbinding met de video. Niet via de AV kanalen van de tv en ook niet via de decoder (er vanuit gaande dat ik daar op de source knop zou moeten drukken van de afstandsbedieing van de decoder)
  Wat doe ik nu weer in hemelsnaam fout???
  Alvsat bedankt
   
 2. Als het goed is heb je de video recorder via de VCR SCART uitgang van de Humax ontvanger met een SCART kabel verbonden op een SCART ingang van de video recorder. Op de Humax ontvanger kies je nu een kanaal dat je wil opnemen. Dit kanaal wordt getoond op de TV via de TV SCART uitgang van de Humax ontvanger en wordt gelijktijdig ook uitgestuurd via de VCR SCART uitgang richting je video recorder. Nu moet je op de video recorder de SCART ingang als opname bron kiezen (dat doe je dus via de afstandsbediening van de video recorder). Meestal is dat EXT1 of EXT2 of LINE1 of LINE2 afhankelijk van welke SCART ingang je op de video recorder gebruikt hebt. De handleiding van de video recorder zou uitsluitsel moeten geven.

  Als de opname eenmaal gestart is kan je de ontvanger niet gebruiken om naar een ander digitaal kanaal te gaan kijken. Zodra je zapt dan wijzigt ook het kanaal op de VCR SCART uitgang. Met andere woorden alles wat je op je TV ziet gaat op dezelfde manier naar je video recorder.
   
 3. Als je wilt opnemen vanaf de humax moet je een scartkabel van de humax naar de video gebruiken, op de video-recorder moet de de 'source' dan ook omschakelen naar de scart-ingang, anders probeert hij vanaf zijn eigen kanalenkiezer op te nemen. Verder heeft de videorecorder dan meestal een tweede scartkabel die weer naar de TV gaat. Ik vermoed dat je in de handleiding van de video moet kijken hoe je om moet schakelen.
   
 4. Bedankt voor de snelle reactie.
  Ik zal eens goed moeten zoeken naar de handleiding van de video, want dat ding is al een eeuw oud.

  Ik wordt echter niet heel blij van het idee als ik dus iets ga opnemen dat ik dan de decoder niet meer kan gebruiken om verder te zappen.

  Logisch nadenkend kom ik dan tot de conclusie dat ik dan beter de video kan aansluiten op de tv. Dan neem ik wel analoog op maar kan ik wel verder tv kijken via de decoder. Denk ik

  Ik ga zoeken naar de handleiding

  In ieder geval bedankt
   
 5. Uiteindelijk voor elkaar gekregen contact te maken met de video.
  Echter neemt hij niets op. Hij kan geen kanalen vinden. Dit zowel geprobeert door de video rechtstreeks op de tv aan te sluiten als via de decoder.

  Is het echter met een ander apparaat (bv dvd recorder) wel mogelijk om gewoon op te nemen maar tegelijkertijd de digitale recorder te blijven gebuiken??

  Alvast bedankt
   
 6. Hangt er vanaf wat je wilt gaan doen, de kwaliteit van een normale videorecorder is zo "slecht" dat je net zo goed op de normale (analoge) manier kunt opnemen, dus gewoon de video aan de antenne kabel en daar de kanalen instellen. Dan via SCART van de video naar je TV.

  De digitale ontvanger gaat rechtstreeks naar je TV (Zoals je nu al hebt). Je TV moet dan dus 2 scart ingangen hebben.

  Wil je echter de kanalen opnemen die niet op je TV zitten, maar alleen digitaal aangeboden worden, dan zul je dus via je digitale ontvanger naar je video recorder moeten gaan.

  Om met je videorecorder dit op te nemen, moet je de 'bron' van de videorecorder omschakelen van de normale kanalenkiezer naar de scart-plug. Je kunt dan soms nog kiezen tussen RGB en composiet, maar wat je moet gebruiken is afhankelijk van de video-recorder.

  Maar bij al die oplossingen heb je dus het nadeel dat je de digitale TV ontvanger niet meer kunt gebruiken om te kijken als je aan het opnemen bent. Je kunt maar 1 kanaal tegelijk gebruiken.

  Er bestaan wel digitale TV ontvangers met een ingebouwde harddisk videorecorder. Daarmee kun je meerdere programma's tegelijk opnemen terwijl je zelf nog naar een ander kanaal kunt kijken. Hierover kun je wel meer lezen in dit forum. Zo'n ding wordt ook wel PVR (Personal Video Recorder) genoemd. Je kunt op dit forum wel info over de HUMAX en de SAMSUNG vinden. (klik op de namen om meer te lezen). (er bestaat ook nog een siemens, maar die heeft veel problemen. De humax en samsung zijn ook niet helemaal vrij van software problemen trouwens, maar daar kun je wel meer over lezen)
   
 7. De videorecorder zal nooit "kanalen vinden".
  Hij kan wel opnemen als je de decoder op het op te nemen kanaal zet en voor de opname de VCR de externe ingang (die heet bv. EXT 2) kiest.
   
 8. Bovenstaande geprobeerd en de externe ingang van de video ingesteld. Het enige wat hij opneemt is de tekst geen signaal.
  Dit neemt hij ook op als ik de video direct aansluit op de tv.


  Begin onderhand echt de neiging om gewoon naar de site van uitzending gemist te gaan!!!!! Is iets makkelijker.
  Terzijnertijd maar eens een dvd recorder kopen.
  In ieder geval weer bedankt voor de reactie
   
 9. Heb je wel een volledig bedrade SCART kabel tussen de ontvanger en de video recorder? Er zijn namelijk ook SCART kabels die alleen geschikt zijn voor weergave waarbij het signaal alleen van de video recorder naar de weergever gaat en geen signaal van weergever naar video recorder. Aan een dergelijke SCART kabel heb je in dit geval niets. Het moet een kabel zijn waarbij het signaal in beide richtingen kan gaan.
   
 10. De scart moet goed wezen. Hij heeft het altijd gedaan, tot het moment dat er een nieuwe tv en decoder kwam. Daarom is het allemaal zo vreemd!!!
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina