1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Einde van het Multikabel Digitale TV kopstation is in zicht

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door ArChie, 9 mei 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Vandaag merkte rick70 via het TV Home Forum op dat er voor het Netwerk ID van Multikabel (8888) ook al EPG informatie wordt doorgegeven voor de kanalen die alleen in de kanalenlijst van Multikabel zitten:

  Ik ben bang dat we er misschien wel eens rekening mee moeten gaan houden dat er straks nog maar twee dagen EPG informatie zal zijn in plaats van vier dagen als het digitale TV signaal voor Multikabel bij Casema vandaan gaat komen. Terug naar "af" om het zo maar uit te drukken. Vooral vervelend voor de PVR bezitters.
   
 2. Maar aan de andere kant ook misschien wel weer het voordeel dat we dan eindelijk uitgebreide programma gegevens krijgen. Ten opzichte van de halve verslagen die we nu via Multikabel krijgen. Zoals we weten stopt die in het midden programma omschrijving. En dat is bij Casema wel in orde.

  Maar goed eerst maar even afwachten.
   
 3. Huh... en ik dacht toch echt begrepen te hebben dat Multikabel het juist zo slecht deed ten opzichte van de collega's ?? Wil je nu zeggen dat het bij Casema juist slechter is dan bij Multikabel ?
   
 4. Wat EPG betreft is het bij Casema niet best, max 2 dagen maar wel volledige info.
  Verder is de service bij Casema bedroevend. het enige wat ze zeggen als je de helpdesk belt is dat ze een probleem voor het eerst horen en dat je alles maar eens terug moet zetten naar fabrieksinstellingen. :oops:

  De tijd zal het leren....

  /RdP
   
 5. 2 dagen volledige informatie lijkt mij inderdaad handiger als 4 dagen halfe info...

  Daar is multikabel niet anders in hoor....
   
 6. Dat hangt af van wat je precies met "slecht deed" bedoelt.

  Ik heb op dit forum geloof ik al eens eerder aangegeven dat er bij Casema helaas nog geen gebruiker is die beschikt over een DVB-C PC-TV kaart met de bijbehorende analyse software en bereid is om informatie openbaar te maken op één van de forums. Er is dus niet veel te zeggen over de kwaliteit van het DVB signaal van Casema anders dan ervaringen van gebruikers met de aanbevolen ontvangers.
   
 7. Wat bedoel je precies met "maar wel volledige info"? Wil je hiermee zeggen dat er geen gaten in de EPG informatie van Casema zitten, met andere woorden er ontbreekt niet hier en daar een programma in de EPG informatie? Of bedoel je dat er voor alle kanalen EPG informatie is? Of bedoel je dat er voor elk programma een volledige uitgebreide programma beschrijving wordt doorgegeven, met andere woorden dat die uitgebreide programma beschrijving niet halverwege de tekst wordt afgekapt om de boel binnen één data pakketje te kunnen houden?

  Als voorbeeld van dat laatste punt: Wordt de volgende tekst bij Casema volledig doorgegeven:
  Of net zoals bij Multikabel halverwege afgekapt:
   
 8. blijven de gebruikte technieken van multikabel wel gelijk bij een overgang naar Casema? Ik bedoel DVB/c bijft DVB/c ??

  Ik heb nml. net een week een Sony 32D3000 tv en die heeft een ingebouwde DVB/c decoder. Geweldig natuurlijk, maar als dit bij een overgang naar Casema onbruikbaar wordt baal ik toch wel even...

  In de TV zit overigens een 'gewone' DVB/c decoder. Netwerk 8888 opgeven en het kanaal en huppa alle zenders binnen. Incl EPG etc
   
 9. DVB-C blijft DVB-C, ook na overgang naar het signaal van Casema.

  Bedankt voor deze tip. Kan je aangeven of je ook gebruik maakt van de AlphaCrypt Conditional Access Module (CAM) voor de gecodeeerde kanalen en of dit goed werkt?
   
 10. Hoi, ik gebruik een alphacryptkaart. Werkt perfect! Moest ik er helaas nog wel bijkopen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina