1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

Installeren Linksys WRT54G

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door Patter, 3 mei 2007.

Niet open voor verdere reacties.
  1. Volgens de bijlage van het modem, moest ik het oude modem loskoppelen en het nieuwe aansluiten. Er was een handleiding bij waarbij de modems verwisselt waren. Dus de foto bij het verwijderen was de nieuwe modem en de foto bij het aansluiten was het oude modem!!!
    Goed.. ik het modem verwisseld en toen zou het moeten werken. Ik heb daarna bij elkaar 1,5 uur aan de telefoon gehangen bij MK. Het modem werkte toen wel, maar het duurde wel dagen voordat mijn mail weer werkte. Ik ben dus voorlopig weer even klaar met MK.
     
  2. Als ik eerlijk ben denk ik niet dat het dan echt een MK probleem was.
    Heb je wel normaal internet na het vervangen van een modem maar geen mail, lijkt het meer een lokaal probleem op jouw computer.

    Eric
     
  3. Maar werkt alles nu weer ? Of heb je nog problemen met je WRT54??
     
  4. Bovenstaande is wel zeker, tenzij hij een eigen mailserver draaide en nu een ander iP adres heeft, dan kan het fout zijn gegaan idd.
     
  5. Hoi Cees,

    Het werkt, bedankt voor het meedenken.
    Maar waarom het werkt?!?!?
    Bij mijn vorige modem, moest de router bij mijn computer staan. Zo'n 15 meter van het modem. Als ik hem bij mijn modem plaatste dan was hij niet te installeren.
    Nu heb ik het nieuwe modem geinstalleerd.Nu is het precies andersom. Ik heb de modem als laatst mogelijkheid aangesloten dicht bij het modem, dus nu zo'n 15 meter van mijn computer.
    En het werkt in één keer. Schiet mij maar lek.

    gr.
    hans
     
  6. Techniek is soms ondoorgrondelijk... :)

    Denk er maar niet teveel over na, mooi dat het nu werkt voor je.
     
  7. Sinds vorig jaar september heb ik een Linksys WRT54GS router versie 5.1 en dit werkte samen met mijn quicknet medium abbonement. In november 06 heeft quicknet onderhoud uitgevoerd en sindsdien is het ding niet meer aan de praat te krijgen. We hebben quicknet en linksys gebeld maar zonder resultaat. Nu heb ik gisteren een nieuwe PC aangeschaft en dus was het een mooi moment om de router weer in de lucht te krijgen. Ik had dit forum gelezen en had dus het vertrouwen dat het toch moest kunnen.
    Ik heb de PC laten installeren door iemand met veel ervaring met computer smaar ook hij kreeg het niet voor elkaar en hoopte dat overnacht er een IP adres zou komen. Helaas was dat niet zo. Ik heb weinig verstand van computers maar ik ben maar weer begonnen met het clonen van het MAC adres en vervolgens heb ik het stappenplan van Thomas meerdere keren uitgevoerd. Helaas zonder resultaat. Bij stap 3 haal ik overigens weer de spanning van de modem (is dit goed?)
    Vervolgens heeft Thomas op 7-6 nog meer tips gegeven met CMD enter ipconfig/all Ik kreeg idd een ip adres van 192.168.1.1 maar helaas nog geen internet. Als ik via http://192 etc in de router ga dan zie ik bij status ook allemaal nullen en geen ip adres.
    Degene die de pc heeft geinstalleerd raadde mij aan om quicknet te bellen. De verbinding te laten resetten en vol te houden dat ik geen router had. Dat viel niet meer want 192.169.1.1 is natuurlijk een router. Ze vonden gewoon mijn verbinding, mijn computer en MAC adres. Met de verbinding is niets mis want nu ik mijn kabel er rechtstreeks in heb gedaan heb ik wel internet.

    Is er iemand die nog een idee heeft waar ik op zou moeten letten? Dank jullie wel voor het meedenken.
     
  8. Even niet direct een oplossing voor je, maar wel even de opmerking dat dit 'stappenplan' in principe bedoeld was voor de kabelinternet situatie.

    Jij hebt zo te zien ADSL van quicknet en dat werkt net weer even anders. Je hebt dan een ADSL modem die soms ook al als router werkt, maar in andere gevallen als bridge.

    Wat voor IP-adres krijgt je computer als je "ipconfig /all" doet als je wel internet hebt zonder de router ertussen (is dat een 84.107.x.x of een 192.x.x.x nummer ???)
     
  9. Beste Cees,
    dank je wel voor je reactie. Ik heb inderdaad quicknet ADSL medium. Als ik mijn modem rechtstreeks op de pc aansluit en vraag om het IP adres dan is dit idd 84.107.xxx.xx. Verder heb ik een modem van quicknet waarop staat 810. En op de sticker op de achterkant AlliedData Technologies met een registration number waarin CopJet800 voorkomt. Verder staat er ook een MAC op.
    groeten Carola
     
  10. Hoi allemaal
    Iemand nog een suggestie. Na 2 weken heb ik de router helaas nog steeds niet aan de praat.
    Bedankt voor het meedenken.
    Groeten Carola
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina