1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Onderzoek storingen en verdwenen kanalen

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door ict-boy, 6 apr 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Het kaartje even bijgewerkt:

  [​IMG]

  Volgens mij kunnen we nu wel de conclusie trekken dat dit dus een probleem is bij Multikabel gezien het feit dat het door meerdere mensen onafhankelijk van elkaar is waargenomen. Verder lijkt het erop dat dit probleem onstaat in een centraal component van het Multikabel netwerk gezien de geografische spreiding van de waarnemingen. Aangezien er in ieder geval twee Transport Streams zijn waar dit af en toe voorkomt lijken mij de multiplexers voor de 546 MHz en 426 MHz frequenties de meest voor de handliggende plaats om te gaan zoeken naar de oorzaak.

  Nu maar afwachten totdat het weer fout gaat en dan kan een ieder het probleem gaan melden bij de helpdesk waarbij verwezen kan worden naar dit topic als de helpdesk probeert om de eigen huis installatie als probleem veroorzaker aan te wijzen.
   
 2. Het is nu za 07-04-07 om 21.38. Het beeld op Film 1-4 is weer slecht, blokken en af en toe een hoog piep geluid.
   
 3. Heerhugowaard kan bijgeschreven worden. Blokkerig beeld op Ketnet/Canvas.
   
 4. Misschien kan het geen kwaad om nog even een nadere toelichting te geven om wat voor soort storingen het hier in dit topic eigenlijk gaat. De hier genoemde storingen hebben betrekking op een volledige Transport Stream op een bepaalde frequentie waarin meerdere digitale kanalen zitten die gelijktijdig allemaal een verstoord beeld vertonen of zelfs helemaal wegvallen. Om te bepalen of de waargenomen storing van dat type is moet er dus wel gecontroleerd worden of alle kanalen een verstoring vertonen. In geval van Ketnet/Canvas zal dus ook gecontroleerd moeten worden of alle kanalen op de 586 MHz frequentie gelijktijdig een storing hebben. Het gaat in dan om de volgende kanalen:
  • Rai Uno
   Eurosport 2
   TVE Internacional
   VRT een
   Ketnet/Canvas
   TV 5
  Het overzicht van de kanalen per Transport Stream op een bepaalde frequentie kan je vinden in het Digitale kanalen/frequentie lijst Multikabel topic.

  Dergelijke gelijktijdige storingen op alle kanalen binnen een Transport Stream zijn meestal het gevolg van een storing in de apparatuur van Multikabel als dit ook door meerdere mensen geografisch verspreid over het gehele Multikabel gebied wordt waargenomen. Als een dergelijke gelijktijdige storing op alle kanalen binnen een Transport Stream echter maar door één persoon wordt waargenomen dan kan dat weer duiden op een mogelijke storing in de huisinstallatie. Het is dus van belang dat meerdere mensen op het zelfde moment die storing waarnemen.

  Als er maar een storing is op één kanaal dan kan het ook aan het gebruikte bronsignaal liggen waar Multikabel meestal niet veel aan kan doen of het moet een langdurige storing zijn zodat men opzoek moet naar een vervangend bronsignaal.
   
 5. Bij Multikabel is op dit moment de storing van het beeld en geluid vertraging bekend.

  Alleen de storingen in het beeld zijn onbekend bij Multikabel. Men gaat het een en andere voor me uitzoek.
   
 6. CG2007, ken jij Archie persoonlijk?
   
 7. Mochten er meer mensen zijn met het zelfde probleem met Flim 1. Ik heb bij multikabel een case aan laten maken met het nr. 0697176

  Als dus nog meer mensen zijn met het probleem op Flim 1, laat dan bij multikabel een case aanmaken met het zelfde nr.

  Alvast bedankt!!
   
 8. 474 freq zeer blokkerig

  Jawel, in de Haarlemmermeer (Lisserbroek of all places) geven alle zenders van de 474 frequentie (ned1-3 + humor TV) een zeer blokkerig beeld, het geluid clipt regelmatig.
  Tijdstip van waarneming: 10-4 rond 22.00 uur and ongoing!

  Godert
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina