1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Kabelaars gaan Video On Demand aanbieden

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door ArChie, 2 apr 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Een nieuwe ontwikkeling brengt altijd risico's met zich mee, als je dit niet accepteerd als consument, dan moet je gewoon wachten. T.a.v. de Samsung ontvanger heeft samsung alle problemen netjes weten op te lossen, dus om nu te zeggen dat het hier om een waardeloze ontvanger gaat, gaat wel erg ver. Er zijn ook andere voorbeelden in NL en daar buiten waar het heel wat minder voortvarend verlopen is.
   
 2. Ik heb deze ontvanger zelf getest na alle commotie die er over was in de fase na de introductie en ik blijf bij mijn oordeel. Na de nodige (media) druk mogen de problemen nu opgelost zijn, maar toen deze ontvanger uit kwam maakte hij de verwachtingen zeker niet waar. Op het moment dat een product in de winkels verschijnt mag je er als consument van uit gaan dat een product af is en niet dat er nog de nodige firmware en hardware updates nodig zijn om het product te laten voldoen aan de specificaties en de verwachtingen. Helaas zijn er twee voorbeelden op de Irdeto kabelontvanger markt waarbij dit niet goed is gegaan, namelijk de Samsung DCB-H360R en de Siemens Gigaset M750 C IR. Hopelijk blijft het daarbij.
   
 3. Ik sluit mij volledig aan bij ArChie wat betreft de Samsung DCB-H360R.
  Na maanden ge-erger en ge-etter en meerdere ontvangers heb ik de ontvanger teruggebracht. En mijn hooggespannen verwachtingen waren een illusie armer.

  Groetjes,

  Cees (met een kleine s)
   
 4. een reply van iemand van multikabel zou wel fijn zou. De weten we tenminste ook wat zijn van plan zijn en of er een datum bekend is wanneer ze deze willen gaan leveren...
   
 5. Op een reply van Multikabel hoef je niet te rekenen en over het algemeen is Multikabel niet zo goed geïnformeerd over de ontwikkelingen op digitale TV gebied. Als je de digitale TV topics op dit forum een beetje gevolgd hebt dan weet je waarschijnlijk ook dat nog deze maand het digitale TV gebeuren van Multikabel wordt vervangen door dat van Casema. Als je geïnteresseerd bent in de Scientific Atlanta HDTV PVR kan je dus beter Casema in de gaten houden. Zij hebben ook als eerste van de Zesko kabelbedrijven hun infrastructuur gereed voor de aanvullende diensten die deze HDTV PVR ondersteunt, dus daar zal hij als eerste geïntroduceerd worden. Gezien de overgang naar het digitale TV signaal van Casema is het mogelijk dat daarna de Multikabel abonnees aan de beurt zijn als het netwerk van Multikabel tenminste ook voorzien wordt van die extra diensten en de bijbehorende infrastructuur.

  Het zal allemaal nog wel even gaan duren voordat er echt duidelijkheid komt. Meer informatie dan dat ik hier al gepresenteerd heb is er op dit moment niet.
   
 6. Jammer.. anders had ik nog kunnen besluiten om niet de samsung dcb-h360r bij mijn full HD tv erbij te nemen aankomende zaterdag. Er is niet zoveel keus op HDTV decoder gebied dus dit zou leuk geweest zijn.
   
 7. Tja, er wordt in de berichtgeving van Casema "na de zomer" aangegeven. Een zeer rekbaar begrip natuurlijk en het zegt verder niets over wanneer Multikabel dan eventueel aan de beurt zou zijn. Dus als je niet veel haast hebt zou je er op kunnen wachten. Het HDTV kanalen aanbod is nu ook weer niet zo groot en er wordt veel herhaald. Aan de andere kant leren ervaringen uit het verleden dat het niet verstandig is om een nieuwe ontvanger direct na de introductie aan te schaffen. Meestal functioneert een ontvanger pas een beetje naar behoren na de eerste firmware update.
   
 8. het gaat mij ook niet zo zeer om de HDTV kanalen, maar meer om de HDMI aansluiting die erop zit en de upscaling die hij kan naar 1080i. Is toch beeld technisch beter dan scart. Zeker bij een full hd tv als ik alle berichten in de forums moet geloven.

  Waar.. Wellicht dat er dan ook meer keus is.

  Ik ga voorlopig voor de samsung. als ik de forums zo lees is hij wat stabieler nu, dus hopen dat het wat is.
   
 9. op z'n vroegst medio volgend jaar
   
 10. Zou je misschien iets meer toe kunnen lichten waarop je met bovenstaande uitspraak doelt? Is het hele Scientific Atlanta PVR gebeuren van Casema uitgesteld tot medio volgend jaar of is de infrastructuur van Multikabel pas op z'n vroegst medio volgende jaar gereed voor de interactieve en Video On Demand (VOD) diensten? Als dat laatste het geval is betekent dat dan ook gelijk dat de Scientific Atlanta HDTV PVR helemaal niet te gebruiken is zonder de extra diensten? Naast die extra diensten via het ingebouwde kabelmodem is het toch ook een DVB-C HDTV PVR geschikt voor Irdeto die via de detailhandel wordt aangeboden? Multikabel smartcard erin en draaien maar. Of is deze HDTV PVR soms zodanig gemaakt dat hij alleen wil functioneren wanneer ook de extra diensten infrastructuur aanwezig is?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina