1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Kabelaars gaan Video On Demand aanbieden

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door ArChie, 2 apr 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Bron: Emerce
   
 2. Leuke woorden, het zal mij benieuwen. Vraag me af of je weer een andere decoder moet gaan kopen.

  Het word ook eens tijd dat de nog naamloze groep een naam gaat krijgen..
   
 3. MULTICAS @ HOME
   
 4. Bron: VECAI Journaal
   
 5. Het originele persbericht en nog wat aanvullende informatie:

  [​IMG]

  Explorer 8455DVB™ HD/PVR and IP Media Server* Features and Capabilities
  • • Records up to two programs simultaneously while watching another (either live or previously recorded)
   • 160 GB (80 hours) of hard disk drive storage with additional options available
   • Provides two H.264 standard-definition or one high-definition HD decoder
   • Dual SCART connector outputs
   • Supports multiple picture formats (480i, 480p, 720p, or 1080i) to allow optimum picture performance with both standard and HD sets
   • 32 MB Flash / 128 MB SDRAM
   • Compliant with DVB-C, MPEG-2, MPEG-4 part 10/H.264 standards
   • Supports PAL and NTSC video formats
   • Complies with Nagra NASC 1.2 CA and Mediaguard Smart Card
   • OpenTV® Core 2.0 and PVR 2.0
   • OpenTV application
   • Optional EuroDOCSIS™ 2.0 Cable Modem Module with 200 MHz Processor with Dedicated Cable Modem Memory
  Bron: Brochure Explorer 8400DVB PVR Set-Top Series

  Bovenstaande specificaties zijn de algemene specificaties van Scientific Atlanta bestemd voor de kabeloperators. De specificaties van het uiteindelijke Nederlandse model kunnen dus hier en daar verschillen.
   
 6. Een kleine update:

  Bron: Broadband TV News

  Niet alleen voor Casema, maar voor alle Zesko Holding kabelbedrijven. Dus ook voor Multikabel en Essent Kabelcom (@Home).
   
 7. [​IMG]

  Het Brusselse kabelbedrijf Coditel heeft de primeur om als eerste de Scientific Altlanta 8455DVB in gebruik genomen te hebben. Zij noemen deze ontvanger de HD Cablebox/Recorder waarvan de losse verkoopprijs op 299 euro neer zou komen.

  Via de website van Coditel is ook een zeer summiere handleiding te vinden van de Scientific Atlanta 8455DVB. Uit die handleiding blijkt wel dat de kabelbedrijven uiteindelijk kunnen bepalen welke aansluitingen op de 8455DVB wel en niet gebruikt kunnen worden. Er valt dus nog niet veel te zeggen over de uiteindelijke functionaliteit die de 8455DVB voor de Zesko kabelbedrijven zal gaan bieden.

  En voordat allerlei mensen nu in Brussel een 8455DVB ontvanger gaan halen: Ik heb geen idee van welk coderingssysteem Coditel gebruik maakt. Het kan dus net zo goed Nagravision zijn in plaats van Irdeto waardoor je in Nederland niets hebt aan deze uitvoering van de ontvanger.
   
 8. Casema kiest Open TV
  26 juli 2007

  We wisten het al, maar vandaag heeft Open TV officieel bekend gemaakt dat Casema gekozen heeft voor Open Tv op de Scientific Atlanta’s Explorer 8455DVB decoder. De HDTV PVR's zullen uitgerust worden met OpenTV Core2 middleware, OpenTV PVR2, en een OpenTV HTML browser. De HD PVR, met dual tuner, zal in winkels verkocht worden (in tegenstelling tot het huren bij UPC)

  Het persbericht heeft het nog over Casema als zelfstandig kabelbedrijf met 1,4 miljoen abonnees. Maar verwacht mag worden dat deze decoder ook bij Multikabel en @Home gaat werken. Open TV als techniek voor interactieve toepassingen wordt al gebruikt door UPC, vandaar de quote van Alan Guggenheim, OpenTV’s President; "The Netherlands is one of the most sophisticated and densely populated cable marketplaces, and one in which OpenTV has an existing large footprint which this deal expands further."

  Bron: persbericht Open TV
   
 9. Voor de volledigheid nog even het originele (vertaalde) persbericht van OpenTV:

  Bron: PR Newswire en OpenTV

  In dit persbericht van OpenTV wordt ook voor het eerst duidelijk bevestigd dat de Irdeto codering toegepast zal worden. Casema volgt daarmee dus niet het voorbeeld van het Belgische iN-Di dat met de introductie van Interactieve TV ook direct heeft gekozen voor de Nagravision codering in plaats van de Irdeto codering.
   
 10. Het is trouwens opvallend dat Casema weer alleen voor zich zelf spreekt in dit gezamelijke persbericht met OpenTV en niet namens de Zesko kabelbedrijven. Dat deden ze in eerste instantie ook al in het persbericht met de aankondiging van de Scientific Atlanta PVR waarna vervolgens nog een tweede persbericht moest worden uitgebracht dat het ook voor de overige kabelbedrijven van de Zesko Holding gold. De integratie van Casema, @Home en Multikabel verloopt kennelijk toch niet soepel. De bedrijven zijn voornamelijk bezig met hun eigen identiteit.

  Ik vraag me ook af of Casema straks ook nog andere merken zal toelaten op de markt voor Interactieve ontvangers naast Scientfic Atlanta. Met al die persberichten en woorden als "Casema heeft geselecteerd" heeft het er veel van weg dat Scientific Atlanta er een soortgelijke deal heeft weten uit te slepen als ook Samsung heeft met de HDTV ontvanger, namelijk (voorlopig?) geen concurrentie van andere merken. Hopelijk krijgen we niet weer van die toestanden als met de Samsung DCB-H360R waar na enige tijd bekend werd dat het eigenlijk een waardeloze ontvanger was, maar dat je als consument geen andere keus hebt vanwege de beschermde ontvanger markt die door de kabelbedrijven in stand gehouden wordt.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina