1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

Geen internetdeling na telefoon multikabel

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door jojet, 22 mrt 2007.

Niet open voor verdere reacties.
  1. Hallo,

    Het volgende gekke probleem. Al langer tijd internet via Multikabel en via intern netwerk konden twee pc's gelijktijdig internetten. Probleemloos gegaan. Op enig moment overgeaan naar telefoon via multikabel. Enige tijd daarna kon er op de gast-pc niet meer worden geinternet. De host-pc was geen enkel probleem.

    Aan software probleem gedacht (alle firewall overal uitgeschakeld enz) hardware problemen (netwerk-kaart, bekabeling etc allemaal ok) uiteindelijk een switch geplaatst zodat niet via een netwerk zou hoeven te worden geinternet, werkte ook niet, zelfs nog een keer XP sp2 opnieuw geinstalleerd; niets helpt. Als ik een pc opstart (maakt niet uit welke) kan die pc keurig het internet op en de andere pc niet en andersom werkt dat ook (dus de pc's zelf werken op zich prima). Aangezien er geen software was gedownload toen het probleem zich voordeed of nieuwe hardware geinstalleerd leek het mij dat het probleem elders moest worden gezocht.
    Toen bedacht ik mij de overstap naar de telefoon van multikabel. Hoewel het probleem niet direct na de overstap plaatsvond vind ik het toeval wel heel opmerkelijk. Technisch lijkt mij dat het een en ander niet met elkaar te maken hebben, maar ik ben ook maar een leek en het probleem doet zich wel voor na de overstap.

    Kortom, kan het hier mee te maken hebben of moet ik het ergens anders zoeken. Kan het zijn dat wanneer ook telefoon via dezelfde modem gaat je niet meer op meerdere pc's tegelijk kan internetten (nogmaals het probleem deed zich ook al voor zonder de switch).

    Als de moderator vindt dat het topic hier niet thuishoort mag hij het verplaatsen maar ik wist zo 1-2-3 niet waar ik he tmoest plaatsen.

    Benieuwd naar de reacties.


    john
     
  2. Ik begrijp uit je verhaal dat je vroeger dus internette met 1 PC en de tweede PC werkte via de eerste PC ?? (omdat je het over een host en een client hebt) via dezelfde netwerk kabel ?

    Als dat zo is, dan is dat een hele slechte oplossing tegenwoordig en in theorie zou het niet kunnen/mogen werken.

    Beter kun je een router gebruiken en geen losse switch, want dat gaat ook niet werken. Een kabel modem kan namelijk maar 1 netwerkkaart of computer bedienen.

    Misschien moet je wat meer vertellen hoe je de configuratie hebt gemaakt ?

    Of het telefonie of alleen internet hebt heeft hier niets mee te maken, maar waar je wel rekening mee moet houden is dat het kabelmodem maar met 1 computer tegelijk kan werken en als je een andere computer aansluit MOET je het kabelmodem even uit en aanzetten. Een router kan gewoon aan blijven staan en je kunt dan een onbeperkt aantal computers gelijktijdig daarop aansluiten.

    Aangezien dit eigenlijk over router-problemen gaat en niet over telefonie is je bericht verplaatst naar de router-afdeling.
     
  3. Inderdaad is het misschien even makkelijker als je de configuratie beter uit legt.
    Je hebt 2 pc's vertel je , een kabelmodem, en een switch. Wat voor switch?(type/merk?) Inderdaad moet je geen pure switch aan je kabelmodem hangen want dat gaat niet werken, een router(met ingebouwde switch) kan wel.

    Inderdaad, zo lees ik het ook . Dan zou je dus een Cross-over verbinding hebben tussen beide pc's? Werken kan/zal het wel. Alleen tegenwoordig zijn er inderdaad betere oplossingen.
     
  4. Hallo,

    Bedankt voor de reacties. De oorspronkelijke configuratie was de volgende: kabelmodem (motorola) direct aangesloten op pc 1. Pc 1 via cross-kabel aangesloten op pc 2. Netwerk ingericht tussen beide pc's en internet connecting sharing en volia op beide pc's kon gelijktijdig worden geinternet zonder problemen (uiteraard moest pc 1 wel altijd aan staan).

    Nadat een week of wat geleden is overgegaan op telefoon via multikabel begon kort daarna het probleem: pc1 kon nog gewoon internetten maar pc 2 dus niet meer. Op pc 2 was niets veranderd (geen nieuwe hard en software) en op pc1 trouwens ook niet. Dus zomaar ineens vanuit de blauwe lucht was het over. Het enige wat veranderd is, was dus de telefoon. Op pc 2 opnieuw xp sp2 geinstalleerd, hielp ook niet. Uiteindelijk een switch van Sitecom geplaatst, hielp ook niet. Als ik nu pc 2 aleen opstart (dus met de switch ertussen) werkt internet wel maar dan werkt het niet op pc 1 (en andersom).

    Ik heb nog ergens een router liggen, die zal ik komend weekend ertussen plaatsen. Ik blijf het vreemd vinden dat wanneer er niets verandert bij de beide pc's in hardware en software van het ene op het andere moment een configuratie niet meer werkt die jaren naar volle tevredenheid heeft gewerkt. Vandaar mijn verdenking naar de telefoon aangezien dat de enige wijziging is geweest.

    Als er nog andere suggesties zijn hoor ik het wel. Ik hou jullie op de hoogte van de omwisseling switch naar router.


    john
     
  5. Telefonie erbij kan niet de reden zijn.

    Heb je wel een nieuw modem gehad voor telefonie ?
    Het zou kunnen dat die iets anders omgaat met de manier waarop je het vroeger had aangesloten, bijvoorbeeld als je alles op 1 netwerk-kabel (via een switch) had staan.

    Mocht je via 2 ethernet-kaarten op PC1 gewerkt hebben (waarvan een naar je kabelmodem en een naar de andere PC), en PC1 nog steeds verbinding heeft, dan gaat het 'delen' van je internetverbinding niet goed, dat heeft dan niets met de internetverbinding zelf (lees je kabelmodem) te maken. In dat geval is het misschien toeval. Het zou door een update van windows kunnen komen waardoor het delen niet meer zo gaat als vroeger.

    Maar de goedkoopste en snelste oplossing is het gebruik van een router. Voor een paar tientjes koop je al zo'n ding. Je kunt daar meestal standaard 4 PC's op aansluiten en hebt dus ook geen losse switch meer nodig en je hoeft de ene PC niet steeds aan te laten staan.
     
  6. Cees,


    Bedankt voor je reactie. Ik ga het dit weekend inderdaad met een router proberen en hopen dat dit werkt. Wat betreft de modem: nee het was gewoon dezelfde modem waar alleen ook de telefoon op werd aangesloten.

    Mogelijk is het een van die wondere dingen van Windows dat iets zomaar uitvalt. Ik kon en kan mij ook al niet voorstellen dat het aan de telefonie zou liggen, maar ja het was het enige wat was gewijzigd.

    We zien het wel, ik hou jullie op de hoogte.

    john
     
  7. Nou,

    Inmiddels een router aangesloten (uiteraard alles herstart enz.) maar noppes. Probleem blijft hetzelfde. Een pc kan wel internetten de andere niet; telkens alleen de pc die als eerste opstart kan internetten.
    En hoe nu verder.......??

    Ik zal in ieder geval een laptop regelen en deze nog eens aansluiten om zeker te weten dat het niet aan pc 2 ligt maar ik heb mijn twijfels. Het blijft allemaal heel vreemd (overigens de router functioneert prima want die komt uit een werkende configuratie die ook op multikabel was aangesloten).


    john
     
  8. Hoe heb je de boel aangesloten ???
    Dat de 'eerste pc die aanstaat' verbinding krijgt lijkt erop te wijzen dat je de PC's niet via de router laat lopen naar de kabelmodem toe. Misschien heb je zowel de PC's als het kabelmodem op de LAN poorten van de router aangesloten, dat moet dus niet.

    Wat je moet doen (in het kort) :

    Router via de WAN poort aansluiten op de kabelmodem. Router moet op automatisch IP-adres verkrijgen staan.

    Alle PC's moeten op de LAN poorten van de router aangesloten worden. Alle PC's moeten ingesteld staan op automatisch IP verkrijgen. Geen internet delen of zoiets.

    Dan als eerste even kabelmodem en router uitschakelen
    Vervolgens kabelmodem aanzetten en wachten tot alle lampjes normaal branden.
    Vervolgens de router aanzetten en wachten tot hij opgestart is.

    Daarna kun je de PC's aanzetten.

    Wat voor IP-adres hebben je PC's gekregen indien ze opgestart zijn ?? en welke werkt dan wel en welke niet ?
     
  9. Cees,

    Ik had het precies zo aangesloten zoals je hebt beschreven, daar zou het dus niet aan mogen liggen.

    Ik ga het vandaag dus nog maar eens proberen (ook met een laptop) en zal dan ook de ip adressen e.d noteren die ik bij "ipconfig" krijg.


    john
     
  10. Welke router(Merk+type) heb je aangesloten?
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina