1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Foutmelding Samsung DCB-P850RS

Discussie in 'Samsung DCB-P850R (PVR)' gestart door mokanu10, 18 mrt 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo All,

  Ik krijg op de ARD zender de foutmelding [E48-32 Geen signaal]. Ik heb wel beeld maar geen geluid op deze zender.
  Ook heb ik een foutmelding bij de BBC3 en 4 zender. Deze geeft aan [E37-32 Foutmelding]. Op deze zenders heb ik geen beeld en geluid.
  Ik heb contact gehad met Multikabel en moest de ontvanger resetten naar de fabrieks instellingen. Als het dan niet opgelost is dan was volgens de helpdesk medewerker mijn ontvanger defect.
  Zijn er soms meerdere mensen die hier problemen mee gehad hebben en is dat werkelijk door een reparatie opgelost.

  Mvg.

  Wim Nengerman
   
 2. Overdag geeft Multikabel het signaal van BBC3 en BBC4 niet door omdat men geen overeenkomst heeft met de BBC voor doorgifte van CBeeBies en C-BBC die tot 8 uur 's avonds uitzending hebben. De E37 foutmelding is daarvan het gevolg. Dat zou de helpdeskmedewerker van Multikabel moeten weten.
   
 3. Even gekeken of er iets bijzonders aan de hand is met ARD en dat blijkt het geval te zijn. Op de één of ander manier heeft Multikabel twee audio streams geconfigureerd bij ARD waarbij de tweede verwijst naar een niet bestaande Audio Elementary Stream PID (0x06A4). Zie onderstaande afbeelding van de Program Map Table (PMT) informatie van ARD:

  [​IMG]

  Wederom een configuratie fout van Multikabel dus, wat kennelijk als resultaat heeft dat de DCB-P850R de tweede audio stream probeert af te spelen waarvan de bijbehorende datapakketjes echter ontbreken. Gevolg zal wel zijn dat de DCB-P850R die E48 melding geeft om aan te geven dat een deel van het signaal ontbreekt.

  Dit is zo'n beetje het standaard antwoord van de Multikabel helpdesk medewerkers op vragen over digitale TV. Iets anders staat er kennelijk niet in hun script. Het schijnt dat men bij Multikabel een zogenaamd Network Operations Center (NOC) heeft waar alle signalen gemonitord worden, maar waarschijnlijk zijn ze de sleutel van die deur kwijt want gesignaleerde fouten komen maar zelden terecht bij de helpdesk medewerkers.

  Er is dus volgens mij niets met je ontvanger aan de hand. De fout ligt volledig bij de administratie informatie die Multikabel bij het ARD kanaal uitzendt. Je zou nog even kunnen proberen of er via de menu's van de DCB-P850R meerdere audio kanalen zijn te selecteren en dan even beide Duitstalige audio kanalen uitproberen. Eén van de twee zou wel geluid moeten geven.
   
 4. Vandaag is Multikabel weer aan het rommelen geweest met de Program Map Table (PMT) informatie van ARD. Ik heb sterk de indruk dat men overdag allerlei testjes aan het uitvoeren is met dit digitale TV kanaal en dan aan het einde van de werkdag vergeet om één en ander correct te herstellen. Op zich is het al een kwalijke zaak dat Multikabel kennelijk weer aan het testen is met digitale TV kanalen die publiekelijk beschikbaar zijn. Men heeft immers een test frequentie (826 MHz) met een bijbehorende multiplexer waar men zonder dat de klant daar last van heeft allerlei testen zou kunnen uitvoeren, maar kennelijk vindt men het te veel moeite om dat goed in te richten. Dat deze handelswijze negatieve neveneffecten kan hebben voor de klanten heeft de topic starter al mogen ondervinden, maar zelfs dat is kennelijk geen aanleiding voor Multikabel om te stoppen met het uitvoeren van testjes op publiekelijk beschikbare kanalen.

  Wat is er vandaag weer veranderd? Aan het einde van de middag was de PMT informatie van ARD, WDR en Arte tijdelijk verdwenen. Momenteel is dat weer terug waarbij opvalt dat de PMT informatie van ARD wederom is gewijzigd:

  [​IMG]

  Aan de descriptor voor de tweede audio Eelementary Stream (ES) met PID 0x06A4 is nu opeens een CA_descriptor toegevoegd die er in de vorige steekproef nog niet was, is het audio type gewijzigd van "clean effects" in "visual impaired commentary" en is de component tag gewijzigd van 2 naar 4.

  Zoals ik in het vorige bericht al aangaf bestaat de audio Elementary Stream met PID 0x06A4 helemaal niet. Zie onderstaande lijst met alle PID's zoals die voorkomen in Transport Stream 11 op 658 MHz (gesorteerd op PID):

  [​IMG]

  Met andere woorden de ES PID 0x06A4 beschrijving mag helemaal niet voorkomen in de PMT informatie van ARD omdat hiermee een ontvanger incorrect geconfigureerd wordt. De opties die een ontvanger namelijk toont bij een kanaal, zoals teletekst, extra audio kanalen en ondertiteling, worden dynamisch uit de PMT informatie afgeleid op het moment dat een ontvanger afstemt op een digitaal TV kanaal. Als een gebruiker vervolgens het tweede audio kanaal selecteert dan gaat de ontvanger opzoek naar de bijbehorende audio Elementary Stream die niet blijkt te bestaan. Gevolg: Geen geluid en het advies van de helpdesk om de ontvanger maar ter reparatie aan te bieden omdat de technische dienst het ook niet nodig vindt om de helpdesk te informeren over het gerommel achter de schermen.

  Verder blijkt dat er nog meer mis is in de configuratie van het ARD kanaal. De component tag van de tweede audio Elementary Stream verwijst namelijk naar informatie in de zogenaamde Event Information Table (EIT) waarmee ondermeer de EPG informatie wordt doorgegeven. Die EIT informatie ziet er voor een bepaald programma als volgt uit waarbij de nadruk gelegd is op de component descriptors:

  [​IMG]

  Zoals te zien is in bovenstaande afbeelding heeft elke component descriptor in de EIT informatie ook een component tag. Op basis van de component tag in de PMT informatie kan de ontvanger de bijbehorende component descriptor vinden in de EIT informatie. De component tag van de eerste audio ES met PID 0x046C verwijst correct naar de eerste component descriptor met component tag 2 in de EIT informatie wat aangeeft dat het een "audio, stereo (2 channel)" geluidskanaal is. Vreemd genoeg heeft de EIT informatie echter nog een component tag 2 die weer aangeeft dat het om een "audio, surround sound" geluidskanaal gaat. Dat klopt niet, want die component tags dienen uniek te zijn zodat een ontvanger de juiste weet te vinden. Voor de tweede, niet bestaande, audio ES met PID 0x06A4 verwijst de component tag 4 ook nog eens naar een niet bestaande component descriptor in de EIT informatie.

  Alles bij elkaar is het dus nog steeds een rommeltje in de DVB-SI informatie van het ARD kanaal. Een slechte zaak...
   
 5. Vandaag is de Program Map Table (PMT) informatie van ARD weer hersteld. De extra informatie over de tweede niet bestaande audio Elementary Stream (ES) is verwijderd, dus het lijkt erop dat de uitprobeerseltjes van Multikabel zijn afgerond. Nu maar hopen dat ze niet meer gaan testen met publiekelijk beschikbare kanalen en dat voortaan op een test frequentie doen.
   
 6. Beste ArChie,

  Bedankt voor je uitgebreide uitleg. Dit was voor mij al de 2e keer dat Multikabel met problemen die ik heb mij het advies gaf om mijn decoder te laten repareren. Het is maar goed dat ik eerst het probleem hier voorleg voordat ik de decoder opstuur. Ik had hem dan weken kwijt geweest zonder dat er een fout in de decoder zit.
  Ik heb inderdaad weer geluid op de ARD en de BBC 3 en 4 doen het inderdaad na 20.00 uur.

  Nogmaals bedankt.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina