1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

Verbroken verbinding

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door Markee, 6 mrt 2007.

Niet open voor verdere reacties.
  1. Sinds een aantal weken heb ik MK internet, power bundel. Een 3com router (3CRWER100-75) verbind mijn 2 pcs met de cable modem Motorola (UTP, niet wireless). Overdag en 's avonds heb ik nooit geen problemen. Als ik de pc 24u aan laat staan, dan is 's ochtends altijd de internet verbinding op de pc weg.

    - router config 192.168.1.1 kan dan niet worden benaderd (ook PING niet)
    - modem config 192.168.100.1 ook niet (ook PING niet)
    - IP address is fixed 192.168.1.2 (pc & router) en is nog geldig op pc

    PC herstarten biedt geen solaas. Een cold start voor modem en router is dan de oplossing. Als ik de log op modem config achteraf bekijk, zie ik niets, behalve de cold start. Ik vermoed dat het aan de router ligt. Heeft iemand een idee voor een oplossingsrichting?
     
  2. Ik zou eerst beginnen om 1 pc direct op het modem aan te sluiten. Dan kan je uit sluiten of je router de problemen geeft.

    En speelt het probleem op alle 2 de computers? Anders zou ik het eerst met de ene proberen en de volgende dag met de ander. Het kan natuurlijk ook aan je pc liggen ;-)
     
  3. Helpt alleen de router uit/aan niet ?

    Sommige routers lopen vast bij veel open verbindingen, zoals optreden bij gebruik van P2P programma's. Kan het zijn dat dit soort programma's in gebruik zijn als je de computer 24 uur aan hebt staan ? Of andere software waar veel tcpip-poorten geopend worden ?

    Als alleen de router vastgelopen is hoef je de modem niet te rebooten. Een modem moet je wel rebooten als het MAC-adres van de router gewijzigd is, een defecte router waarvan het MAC-adres wisselt kan ook een oorzaak zijn waarom je de modem ook zou moeten rebooten.
     
  4. Dan houd je alleen je pc en router over...
     
  5. Bedankt zover voor de reacties. Er is 's nachts een P2P programma actief. Ik ga hetvolgende proberen:
    1. een nacht zonder enig actief programma
    2. een nacht zonder router
    Wordt vervolgd over 2 dagen dus.
     
  6. Meteen al succes. Vannacht geen actief programma behalve een internetpagina die zichzelf 'refreshed'. En verbinding niet verbroken. Maar dat brengt me op hetvolgende punt:

    Hoe kan ik dan p2p programma 's 24u laten draaien zonder dat de verbinding eruit valt? Is dat af te vangen in de router?!?
     
  7. Meestal vallen sommige routers door de mand door het aantal 'openstaande verbindingen'. Ofwel hoeveel computers er tegelijk aan jouw computer hangen. Sommige routers crashen daar op. Het zou kunnen dat er een nieuwere firmware voor je router is die wel goed werkt, maar misschien is jouw router een type wat dit gewoon niet aankan. Misschien kun je eens zoeken via google. Ik weet niet met 100% zekerheid een type router te geven die wel alle p2p activiteit aankan. Misschien dan anderen die hier meelezen tips kunnen geven.

    Misschien dat je bij de instellingen van je p2p programma het maximaal aantal inkomende verbindingen kunt instellen ?? En dat dus eens naar beneden zetten. De snelheidbeperking is dus niet de oplossing, maar het aantal verbindingen.


    Om zeker te maken dat je modem zelf niet vastloopt en het met alleen je modem en 1 pc (dus zonder router) wel werkt kun je het nog een nachtje laten draaien, wel zorgen dat je een firewall op je pc hebt in dat geval.
     
  8. Hallo CeeS, hallo Markee
    ik heb in het verleden iets soortgelijks gehad met mijn E-Tech RTBR03 router. Ook die flipte te pas en te onpas, vooral als ik met WinMX aan het downloaden was. Ik heb toen uiteindelijk contact opgenomen met de importeur en die heeft mij een logprogje gestuurd dat ik dan mee liet lopen. De router bleek er door een of andere 'vervuiling' mee op te houden. Na 2 test firmwares die niet werkten heb ik na een week of wat de officiele firmware gekregen en geinstalleerd.
    Sindsdien nooit meer problemen gehad en loopt de router als een :D .

    Groetjes,

    Cees
     
  9. Probleem is helemaal opgelost. Ik heb nieuwe firmware van 3com geinstalleerd en sindsdien heeft het probleem zich niet meer voorgedaan. Bedankt.
     
  10. Heb hetzelfde gehad met mijn ASUS WL500g Router na de laatste snelheidsverhoging ... die router begon ook te pas & te onpas uit te vallen (wan-poort weg), probleem opgelost met nieuwe (oleg) firmware
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina