1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Straks ook interactieve TV bij Irdeto kabelbedrijven

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door ArChie, 26 feb 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. In het weblog van Rob van Esch, de directeur van de branche-organisatie van kabelbedrijven VECAI, wordt een tipje van de sluier opgelicht rond interactieve TV bij de Irdeto kabelbedrijven:

  Bij UPC wordt gebruik gemaakt van OpenTV als systeem voor interactieve TV en gezien de uitspraak van Rob van Esch hebben nu dus ook de Irdeto kabelbedrijven hiervoor gekozen. Hiervoor zullen overigens nieuwe ontvangers moeten worden uitgebracht, aangezien de huidige generatie ontvangers dit soort extra diensten via OpenTV niet ondersteunen.
   
 2. 1 verschil (zover ik het weet), bij deze maatschappijen moet je zelf de decoder kopen en is hij van jou. Ik dacht dat bij UPC de decoder van UPC is, en ze hem dus makkelijk voor je kunnen omwisserelen.

  Ik heb geen zin om zelf een nieuwe decoder te moeten gaan kopen omdat MK ineens iets anders wil :(

  Ik kan me vergissen, in dat geval...sorry
   
 3. In principe verandert er niets aan de functionaliteit van de huidige ontvangers door de toevoeging van OpenTV. OpenTV is als het ware een laag bovenop digitale TV waar de huidige ontvangers geen last/weet van hebben. De oude ontvangers blijven dus gewoon werken. Pas als je ook gebruik wil gaan maken van de nieuwe diensten die ze via OpenTV kunnen aanbieden zoals bijvoorbeeld interactie dan heb je een nieuwe ontvanger nodig die ook OpenTV ondersteunt.
   
 4. Leuk nieuws als je net een pvr hebt gekocht :evil:
   
 5. Blijft natuurlijk nog wel de vraag wat je verstaat onder 'standaard'...

  OpenTV is een 'proprietary' middleware systeem, d.w.z. de rechten zijn in het bezit van een bedrijf. Het is dus geen 'open' standaard (ondanks de naam ;-)). Het is dus net zo 'standaard' als Microsoft Windows: je betaalt ervoor (in dit geval een royalty per decoder of per klant), en als ze willen passen ze het systeem aan en betaal je opnieuw. :-(

  In België hebben alle kabelmaatschappijen ook voor één en hetzelfde systeem gekozen maar wel voor een ander: België heeft gekozen voor MHP, een op initiatief van de europese commissie ontwikkelde "open standard for interactive television". Inmiddels wordt dat systeem onder de naam OCAP ook in de VS gebruikt. Helaas hebben de bedrijven die meegewerkt hebben aan de ontwikkeling van deze standaard recentelijk ge-eist dat zij royalties ontvangen voor de technologische bedenksels die zij in deze standaard ingebracht hebben. En moet je er nu dus ook voor betalen...

  Omdat ook Duitsland voor MHP gekozen heeft, en ook operators in Oostenrijk, Zweden, Noorwegen, Finland, zou je je kunnen afvragen hoe 'standaard' de nederlandse keuze is. Het lijkt me meer ingegeven door het feit dat OpenTV tot dezelfde groep (Liberty Media) behoort als UPC 8)

  [EDIT]Oeps: dat was tot voor kort zo. Inmiddels is de 'voting majority' voor OpenTV verkocht aan Kudelski, het bedrijf dat de Nagravision conditional access technologie levert...
  Wat natuurlijk weer de vraag doet rijzen of we dan binnenkort ook van Irdeto CA naar Nagra CA over zullen gaan... LOL
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina