1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Slechte kwaliteit

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door ElineK, 25 feb 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo, ik ben nieuwe hier. Ik woon sinds een half jaar in Wormer en zit sindsdien ook bij Multikabel met een familybundel.

  Ik heb al diverse malen mijn beklag gedaan over de beeldkwaliteit van de analoge televisie en de belabberde ontvangst van radio 1 en 2 tijdens bepaalde propagaties. Het enige wat ik steeds te horen krijg is dat ik andere kabels moet gebruiken. Ik heb er nu splinternieuwe coax kabels tussen, met professionele versterkers (hirschman) en dit grapje heeft 180 euro gekost, en nog is het beeld op alle drie de tv toestellen slecht, ook als ik een televisie vlak bij de aansluitdoos zet met een kabeltje van 3 meter eraan blijf ik op alle zenders bewegende strepen zien, het beeld is niet stabiel. Er is wel een keer een monteur geweest met een signaalmeter en volgens hem was alles goed, maar hij heeft niet de moeite genomen om naar het beeld te kijken, wel heeft hij de wandcontactdoos vervangen. Dat de signaalsterkte goed is kan ik zelf ook wel zien op een tv toestel en op mijn tuner, 66 db zonder versterkers en 72 db met versterkers en verdelers. Maar dus ook zonder al die kabels en versterkers ertussen is het met een kabel die ik opgestuurd heb gekregen vanwege de storing, ook slecht. Het is net alsof de plug van de kabel niet goed in het contact zit en constant heen en weer beweegt.

  Let wel: het is op alle kanalen en op alle toestellen ook met een korte kabel ertussen (dit schijnen ze bij multikabel niet te begrijpen want steevast krijg ik antwoord dat mijn kabel niet goed is en daardoor op BEPAALDE kanalen storing heb). Als ik een lange niet goede kabel van de buren naar mijn tv trek is het beeld beter dan via mijn eigen aansluiting. Als de stroring op televisie erg hevig is, gaat mijn telefoon via de kabel ook kraken. De internetverbinding blijft goed.

  De radiokwaliteit is een ander verhaal. Dat signaal pikken ze analoog op uit de ether op een plek waar de ontvangst van radio 1 en 2 niet optimaal is, met als gevolg dat bij bepaalde propagatie er andere zenders doorheen komen. Eenvoudige oplossing is het signaal van de sateliet te halen of het signaal van een opstelpunt in de Wieringermeer te betrekken. Maar als ik erover bel zeggen ze steeds dat er helemaal geen storing is en, natuurlijk, dat het aan mijn kabels ligt.

  Wat kan ik doen om Multikabel te overtuigen dat de storingen aan de andere kant van de wandcontactdoos zitten?
   
 2. De storing is eindelijk opgelost. Monteur is geweest. Het zat in de wijkkast op de aansluiting naar het kastje voor het woningblok met 24 woningen. Toch vreemd dat nooit iemand geklaagd had.

  Monteur was keurig op tijd en vriendelijk, mag ook wel eens gezegd worden.
   
 3. Mooi, bedankt voor de terugkoppeling..
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina