1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Digi1 Decoder en problemen

Discussie in 'Digitale TV - Irdeto ontvangers' gestart door migroen, 22 feb 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. digi-1 aansluiten op tv en dvd-recorder

  Ik ben in het bezit van de dvd-harddiskrecorder Sony RDR-HX750. Deze wil ik aansluiten op een Philips 32PFL5322 en een @home decoder Digi-1 STB 85iR (via @home aangeschaft).

  Ik heb de Digi-1 vanuit het wandpunt via coax aangesloten. Deze heb ik met de meegeleverde loop (coax) -kabel en scartkabel rechtstreeks op de TV aangesloten. Vervolgens heb ik een (Profigold) HDMI-kabel tussen TV en DVD-recorder geplaatst. De TV geeft hierbij een super beeld (want rechtstreeks digitale invoer), echter het instellen van de DVD-recorder wil maar niet lukken. De installatie van Guide+ loopt voortdurend vast bij het ingeven van de externe ontvanger in het installatie-menu.

  Wanneer ik uitga van het installatiemenu van de DVD-recorder zou ik de Digi-1 op de DVD-recorder (via coax en/of scart) moeten aansluiten en de DVD-recorder via coax en HDMI op de TV. Vervolgens moet ik dan ook nog de G-link op de Digi-1 plakken t.b.v. GUIDE+. Resultaat is dat de DVD-recorder de GUIDE+ installatie wel doorloopt (externe ontvanger is ???, via coax). De kwaliteit van het beeld is echter veel slechter bij deze set-up.

  Vragen:
  1.wat zou het juiste installatieschema moeten zijn, voor zowel perfect beeld als een juiste werking van GUIDE+ ?
  2.Wat voor externe ontvanger (kabel, aards, overige) zou ik moeten invoeren wanneer ik bovenstaand eerstegenoemde installatieschema (Digi-1 -> TV - > DVD) gebruik? Op “geen” of toch “kabel via coax” (komende vanaf TV)? Doordat er geen connectie is tussen DVD-recorder en Digi-1 kan ik ook die G-link niet toepassen? In het installatiemenu geeft de DVD-recorder overigens aan dat hij niet met de TV kan communiceren..
  3.GUIDE+ vindt bij laatstgenoemde installatie (dus Digi-1 -> DVD -> TV) veel minder zenders dan @home aanbiedt. Waar ligt dit aan? (tevens neemt de DVD deze zenders niet één op één over van de TV / Digi-1 qua positie; deze optie kan ik ook nergens kiezen omdat in het installatiemenu van de DVD-recorder wordt aangegeven dat de DVD-recorder niet met de TV kan communiceren..)

  wie o wie kan me helpen...??
   
 2. Re: digi-1 aansluiten op tv en dvd-recorder

  Het signaal dat uit je ontvanger komt is niet digitaal, maar analoog. Een SCART aansluiting kan immers alleen analoge signalen doorgeven.

  De ontvanger geeft geen digitale kanalen door via de COAX kabel. De kanalen die de DVD recorder in deze opstelling vindt zijn gewoon de analoge kanalen die op de kabel zitten en via het doorlussen met een COAX kabeltje naar je DVD recorder worden gestuurd. De DVD recorder kan dus nooit via de COAX kabel de digitale kanalen vinden.

  Ik heb geen ervaring met GUIDE+ en DVD recorders, maar volgens mij moet je de hele toestand als volgt aansluiten:

  COAX: aansluitpunt -> ontvanger -> DVD recorder -> TV
  SCART: ontvanger (TV out) -> TV
  SCART: ontvanger (VCR out) -> DVD recorder

  Hoe dat dan verder in zijn werk gaat met GUIDE+ weet ik niet.
   
 3. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Re: digi-1 aansluiten op tv en dvd-recorder

  Check even deze link, gaat weliswaar om een ander type decoder maar zou volgens hetzelfde princiepe moeten werken:
  TVHome.tk: Sony DRD-HX725s, Humax en Guide+
   
 4. digi1

  nou ik ben ook in het bezit van de DIGI1, ik heb sinds de aankoop (nu 3 mnd) problemen met dat onding, aanzetten geen beeld alleen geluid, stekker uit/in dan haperent beeld elke keer bij aanzetten stekker uit/in afstandsbediening (nieuwe batterijen) doet het heel soms wel, na een week op advies van DIGI1 bij mediamarkt omgeruild maar probleem nog de zelfde, allerhande oplossingen werden aangedragen maar de euvel bleef, is nu bij mediamarkt om naar DIGI1 te sturen voor reparatie
  na paar mailtjes (3) reageren ze helemaal niet meer
  wat een service, snap niet dat de kabelbedrijven dit ding aanbevelen want ik lees op diverse site's de zelfde problemen
  groetjes
   
 5. Niet om je af te katten hoor, maar ik begrijp niet dat er mensen zijn die dat ding kopen. Ik zag hem ook bij de MM staan, maar het merk zei me helemaal niets en dan zou ik hem zeker laten staan, als er nog geen recenties over bekend zijn. Het enige voordeel dat dit apparaat had was dat het 10 Euro goedkoper was dan het andere merk dat er stond.
   
 6. Humax had ik ook nog nooit van gehoord voor ik ging kopen, echter zegt dat niets.
  Ik ben zeer tevreden met het merk, de problemen die er zijn worden deels veroorzaakt door MK's signaal....
  Dus onbekend zegt niet zo veel. Want om nou te zeggen dat de philips de beste ontvanger is....
  Samsung kan je aan twijvelen, maar bijvoorbeeld mijn vader zou er niet eens aan twijvelen om er een te kopen, zeer slechte ervaringen gehad met samsung op andere vlakken.

  Dus het merk zegt niet altijd zo veel.
  Wel vind ik het vreemd dat het ding nog verkocht word, het lijkt me ook voor het imago van een winkel niet goed als je takkezooi verkoopt.....

  ps. overigens heb ik voordat ik ging kopen veel uitgezocht....doe ik met alles, ben nu al een half jaar aan het uitzoeken wat ik het beste voor satelliet kan kopen :)
   
 7. digi1

  ik had mijn digi1 afgelopen zaterdag bij mm ingeleverd ter reparatie vandaag kreeg ik een brieje met,,, u kunt een nieuwe digi1 komen halen of anders een ander app kiezen
  ik wil nu dus de humax ir-fox c
  helaas was deze niet voorraadig en krijg nu een telefoontje als deze er is
  ik ben benieuwd of deze het wel goed doet want ik lees daar toch bijna enkel goede berichten over
   
 8. Ja, maar mijn advies: als ie het goed doet....even nog niet de updates installeren :wink:
  (zie mijn eerdere berichten)
  Verder doet ie het prima hoor, heb eigenlijk al een tijdje geen vast lopers meer gehad nu ik er over na denk.....
   
 9. Gebruik de humax ir-fox c nu ook al enkele maanden naar volle tevredenheid. Hiervoor ook een Digi1 gehad. Gelukkig wilde MK deze omruilen, dit omdat ik diverse problemen al had deden ze hier niet moeilijk over.

  Het is een prima decoder en ik heb de laatste 2x de update van MK ook zonder problemen geinstalleerd.
   
 10. Re: digi1

  Als ze je aanbieden om de Digi1 om te ruilen voor een ander apparaat dan zou ik dat altijd doen. De Humax IR-FOX C of de Samsung DCB-B270R zijn in dat geval verstandige keuzes. Ben je ook direct voorbereid op DVB ondertiteling wat de Digi1 niet heeft.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina