1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Digi1 Decoder en problemen

Discussie in 'Digitale TV - Irdeto ontvangers' gestart door migroen, 22 feb 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Re: Digi one rommel

  Dat heb ik inderdaad ook al eens geprobeerd omdat het soms erg lang duurt voordat er een ondertitel komt. Dan twijfel je en stel je het opnieuw in maar het lost het probleem helaas niet op.
   
 2. Beste mensen,

  ik heb even een vraag. Ik heb sinds een maand de ontvanger van digi1 via een TV winkel gekocht en heb gewoon de tv basis abbo bij @home. Het valt mij op dat ik nu al zo'n 4 keer de ontvanger heb moet resetten, dus stekker eruit en weer in, om weer beeld te krijgen. Hij gaat dan op zwart en werkt na de harde reset weer.

  verder bevalt hij mij wel, ik heb natuurlijk geen vergelijk met bv humax of samsung maar even nu de vraag. Is dit acceptabel, heeft elke ontvanger dat wel eens of moet ik terug naar de TV winkel om eens te praten of hij omgeruild moet worden. Zoja, welke is dan het advies? want zoals ik hier lees heeft elke ontvanger wel een paar minpunten toch?.

  alvast bedankt voor het antwoord.
  Loes
   
 3. Digi1

  :evil: Ik heb de Digi1 ook gehad en deze vertoonde dezelfde problemen. Ga onmiddelijk terug naar de winkel en ruil dit apparaat voor b.v. een samsung of philips. Het is onderhand algemeen bekent dat de Digi1 een waardeloos apparaat is en een software update is tot op heden niet beschikbaar. Ik begrijp niet dat de Digi1 nog in deze staat wordt verkocht. Mvg. Guus
   
 4. Het is duidelijk: iedere keer dat je een apparaat moet resetten is er één te veel. We zijn het zo gewoon bij computers ook, als ze vastlopen maar goed is het niet. Wie heeft ooit zijn stofzuiger of radio moeten resetten? Niemand toch, dus waarom wel een digitale ontvanger??!!
   
 5. Dank jullie wel voor het antwoord. Ik heb inmiddels contact gehad met de winkel en ik kreeg het advies om vanavond de stekker eruit te halen en morgenvroeg er weer in te doen. Waarom, ik heb geen idee wat dat nu scheelt. Hij had het over afkoelen? Ik heb nog even gekeken naar de laatste software maar die heb ik al.

  Mocht het probleem blijven kan ik terugkomen en eventueel overleggen het apparaat om te ruilen voor een ander.

  Goede werkwijze denk ik niet?

  hebben andere ontvangers geen last van plotselinge zwart beeld? Ik begrijp dat het dus een digi probleem is?

  groeten
  Loes
   
 6. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Als je alle ervaringen leest in dit topic lijkt mij gewoon het beste om die Digi1 Decoder zo snel mogenlijk in te ruilen voor een ander merk.
  Er is wel een softwareupdate/fix aangekondigd maar momenteel blijft het erg stil. 8O


  Alle ontvangers hebben wel zo hun eigen problemen, maar niet zo erg als de Digi1 momenteel. :lol:
  Ik zou gaan voor het nieuwe model Samsung DCB-B270R of de Humax IR-FOX C.
   
 7. Een beetje onzinnig advies van de winkelier. Ontvangers zodanig zijn ontworpen dat ze in principe altijd aan kunnen blijven staan zonder warmte problemen. In standby stand is er al helemaal bijna geen activiteit die voor warmte problemen kan zorgen. Als het de bedoeling zou zijn dat een ontvanger volledig uit wordt gezet dan had de fabrikant wel een mechanische aan/uit schakelaar op de voorkant van de ontvanger gemonteerd.

  Ik kan je alleen maar adviseren om de Digi1 om te ruilen voor een ander merk. Deze ontvanger heeft software-matige problemen die maar niet opgelost worden. In maart van dit jaar was er nog sprake van een snelle release van een nieuwe firmware voor deze ontvanger om de genoemde problemen op te lossen, maar ondertussen zijn we drie maanden verder en er is nog niets.

  Zoals The_Doman al aangaf kan je het beste gaan voor de nieuwe Samsung of de Humax. Dit zijn de meest stabiele standaard ontvangers. De Philips kan je ook beter vermijden. Houdt er wel rekening mee dat er geen enkele foutloze ontvanger is, maar er zijn in ieder geval betere dan de Digi1 en Philips.
   
 8. Er komt volgende week een software release die getest gaat worden, met fixes voor de problemen zoals ze ons bekend waren / zijn. Zodra de software uitvoerig getest is en heeft aangetoond dat de problemen opgelost zijn zal ze beschikbaar komen voor de productie boxen.


  Anoniem
  @Home
   
 9. Anoniem, je bent echt iemand van @home? Dus mijn probleem met de digi1 dat het beeld zomaar op zwart gaat en soms de stem niet sychroon lopen met het beeld word door de update ook verholpen?

  als dat zo is wacht ik wel even en duurt het mij telang, want uitvoerig testen ben je zo weer paar maand verder, dan word het omruilen zoals ze hier adviseren en hopelijk kan dat dan gewoon in de winkel waar ik hem heb gekocht.
   
 10. Anoniem is een medewerker van @Home die werkt voor de afdeling digitale televisie en als één van de weinigen bereid is om tot op zekere hoogte openheid van zaken te geven.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina