1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

P850R stuk na software update?

Discussie in 'Samsung DCB-P850R (PVR)' gestart door patsie, 10 feb 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. patsie

  patsie Forum Member

  Na het lezen dat de ergste E19 meldingen opgelost zouden moeten zijn, ben ik vanmiddag deze P850R gaan kopen. Aangesloten, even mee rondgekeken, alles zag er prima uit. Maar nu bleek dat de firmware nog revisie 31 had en nog niet de nieuwste V32. Dus naar het setup menu gegaan en een 'SW update' uitgevoerd. Deze was even bezig, maar na een ruime 10 minuten werd hij gereboot en stond de software op v32.
  Nu is er alleen 1 probleem uit voort gekomen. Ik kan op de afstandbediening geen gebruik meer maken van de numerieke, de channel up/down en de volume up/down toetsen!!! De andere toetsen lijken het goed te doen, behalve de genoemde. Bij het indrukken van toetsen op de AB gaat er braaf een LEDje knipperen, maar niet bij de eerder genoemde toetsen.

  Een nieuwe software update uitvoeren zit er ook niet meer in, aangezien die op versie 32 staat. Resetten naar factory defaults ook niet, aangezien je hiervoor de pincode moet invullen en de numerieke toetsen het niet (meer) doen. Volledig uit/aan zetten (stekker eruit) geeft ook geen soelaas. :(

  Iemand enig idee wat er aan de hand kan zijn?
   
 2. Weet je zeker dat die knoppen het voor dat je de update deed wel goed werkten ??

  Het kan natuurlijk gewoon een defecte of vastgelopen afstandbediening zijn. Misschien daar de batterijen eens uithalen en weer instoppen.

  Als het toetsenbordje van je afstandbediening niet goed werkt kunnen een aantal rijen toetsen bijvoorbeeld niet werken en de rest wel. Ik weet niet of je aan een 'ontvangst-ledje' kunt zien of de toetsindruk een signaal geeft op je ontvanger ??

  Eventueel kun je een infrarood-afstandbediening ook testen met een video-kamera. Als je opneemt met de camera en je "kijkt" met de kamera naar de infrarood-led van de afstandbediening zie je daar een flitsend lampje, wat je niet met het blote oog ziet. De (meeste?) kamera's zien namelijk ook infrarood licht en laten dit in het display als wit zien. Je zou dan vast kunnen stellen of die knoppen die het niet doen wel een signaal uitsturen.

  Als het alleen de afstandbediening zelf is, is het omwisselen misschien simpeler in de winkel.
   
 3. patsie

  patsie Forum Member

  Yup, voor de update werkte deze toetsen wel.

  Been there, done that. Even eruit gehaald, omgewisseld, andere batterijen geprobeerd.

  Noujah, bij de andere toetsen gaat er op de P850R dus braaf een LEDje knipperen, maar bij de 'stukke' knoppen dus niet (meer).

  Geen camcorder in huis, maar uitgeprobeerd met m'n mobiel (zit ook een camera-ding op) en daar geeft de AB heel duidelijk en fel wit licht als er op elke knop gedrukt wordt, ook die zogenaamd 'stuk' zijn. Dus de toetsen van de AB lijken het allemaal te doen (bedankt voor de tip, dat was een goeie :) )

  Het lijkt dus echt aan de P850R te liggen.
   
 4. Ik denk dat je DCB-P850R niet lekker is. Omruilen voor een ander exemplaar lijkt me de beste optie. Er gaan geruchten dat er een serie DCB-P850R's is met een productie fout die aan het licht komt tijdens de update hoewel dat meestal gepaard gaat met vreemde teksten in het display waarna de PVR helemaal niets meer doet. Werken de knoppen op de DCB-P850R nog wel?
   
 5. patsie

  patsie Forum Member

  Geen problemen mee. Geen gekke tekens gezien of vastlopers gehad. (heb hem net een halve dag ;) )

  Yup, de knoppen op de P850R zelf doen het prima. Het zijn echt alleen de genoemde toetsen (ohw, en de 'mute' toets, die was ik vergeten te melden) die niets meer teweeg brengen op de decoder.

  Ik zal maandag eens terug naar de winkel gaan.
   
 6. check eerst even of de AB niet op TV bediening staat i.p.v. PVR
  Waarschijnlijk heb je dit al gedaan, maar het is misschien een mogelijkheid.
   
 7. Ik heb het "probleem" zelf ook nog afgelopen vrijdag gehad. Het was even zoeken maar door op de toets "STB" bovenin even in te drukken was het euvel bij mij verholpen. Ik zou zeggen probeer dat eens.
   
 8. patsie

  patsie Forum Member

  Okay, nu voel ik me echt een gebruiker. :oops: Dit was inderdaad de oplossing! Wat raar dat alle andere toetsen het wel gewoon blijven doen.
  Bedankt voor de tip :)
   
 9. Archie: Misschien een goeie om in een FAQ van deze ontvanger op te nemen ??

  Er zullen vast wel meer mensen zijn die hier tegen aan lopen na de update (hoewel het er misschien niets mee te maken heeft ??)
   
 10. patsie

  patsie Forum Member

  Ik ben bang dat het meer aan toeval en eigen redenering heeft gelegen. Waarschijnlijk heb ik met m'n domme kop op het 'TV' knopje gedrukt en heeft het inderdaad niets met de update zelf te maken gehad.
  Aangezien ik het apparaat net een dag heb, een man ben en in de techniek werk, ben ik ook niet geneigd geweest de handleiding te lezen :) Daar staat het ook gewoon in :oops: (ben ik vandaag achter gekomen)

  Natuurlijk kan het geen kwaad om het in de FAQ neer te zetten.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina