1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

SIP

Discussie in 'Telefonie - Vast' gestart door Kees_de_Vries, 2 feb 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Is er al iets bekend over telefonie via Multikabel gebaseerd op SIP in plaats van de analoge poort op het kabelmodem?
   
 2. Eigenlijk is dat al SIP, het gaat alleen rechtstreeks via je kabelmodem en dus niet via een eigen ATA. Maar je kunt SIP via elke provider gebruiken als je wilt. Ik gebruik zelf een asterisk server op mijn linux router via voipbuster terwijl ik ook een multikabel telefoniemodem met aansluiting heb. Maar rechtstreeks naar een multikabel sip-server als je dat bedoeld kan niet en zal er ook niet zo snel komen denk ik omdat ze het eigenlijk al bieden dmv hun eigen apparatuur.
   
 3. In een review (http://www.telecomwereld.nl/siemc450ip.htm) van de Siemens C450IP op 26-09-2006 beschrijft Telecomwereld dat er al standaard een profiel voor Multikabel in de telefoon zit en zegt verder in het artikel: "Siemens mikt met de nieuwe S450 IP in eerste instantie op kabelbedrijven als Multikabel die internettelefonie gaan aanbieden op basis van de SIP-standaard. De fabrikant heeft in dat model namelijk een voorziening ingebouwd, waarmee de S450 IP automatisch instellingen zoals naam en wachtwoord bij de provider kan ophalen. Het apparaat wordt daarbij automatisch herkend (aan zijn MAC-adres). Configureren is dan niet meer nodig."

  Er staat geen bronvermelding bij, dus ik kan niet controleren waar dit op is gebaseerd.
   
 4. Ah, bedankt voor deze informatie.
  Toevallig heb ik zelf deze (C450IP) telefoon ook in gebruik, maar gebruik die automatische instellingen niet. (hij hangt bij mij aan mijn asterisk-server die als sip-proxy werkt naar voipbuster)

  Als je deze (of elke andere SIP-) telefoon gaat aansluiten via je normale internet-aansluiting "gebruikt" hij dus bandbreedte hiervan. Dus kan een telefoongesprek in de knoei komen als je veel download bijvoorbeeld. De normale telefonie werkt met het kale-modem en gebruikt denk ik de lokale modem-ip-adressen (10.x.x.x serie) en mac-adressen van de telefonie modems. De bandbreedte voor telefonie is dan ook gegarandeerd door je modem en gaan niet van je normale bandbreedte af.

  Maar ik zal eens rondkijken op die link die je doorgaf en Multikabel om een reactie op dat artikel vragen bij ons komende overleg.

  PS:
  Net even gecontroleerd, maar ik zie Multikabel niet bij de providers staan die je standaard kunt kiezen, dus misschien zat dat alleen in eerdere firmwares, in ieder geval zitten ze in mijn telefoon niet tussen de 'nederlandse sip providers'
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina