1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Electronische programmagids (EPG of Guide+)

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door eedenrmv, 17 jan 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik ben bezig mij te oriënteren voor de aanschaf van een DVD-HDD-recorder. Voor het optimaal gebruik hiervan zou de toepassing van een EPG gewenst zijn. Ik ontvang op dit moment Analoog de TV-kanalen en heb ook een Power internetverbinding.

  Toen ik mijn nieuwe PC met Windows mediacentre opstartte bleek deze blijkbaar via het internet zonder problemen de EPG te gebruiken.
  Als ik de helpdesk van Multikabel benader geeft deze (twijfelachtig) aan dat er alleen via het digitale pakket EPG beschikbaar is.

  Wie-o-wie heeft er ervaring met EPG of Guide+ op een analoge aansluiting?

  Ruud van Eeden,
  Hoofddorp
   
 2. Ik heb geen PC met Windows mediacentre erop, dus ik weet niet of je hier wat aan hebt, maar ik heb wel een analoge aansluiting en een Panasonic DVD-HDD recorder. Deze recorder heeft zelf Guide+ en dat werkt perfect. Zeker aan te raden als je een harddisk DVD-recorder zoekt!
   
 3. Hoe komt die panasonic aan die EPG informatie ?
  Wordt die op een bepaalde zender met teletext meegestuurd of zo?
   
 4. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
 5. Inderdaad. Ik heb zelf nu een Pioneer HDD-recorder. Deze haalt prima de EPG informatie op.... Heb er weinig voor hoeven doen. Is gewoon via de analoge kabel. Dus ik denk dat andere HDD-recorders er ook geen probleem mee hebben

  //edit Hij vind overigens zelf het juiste EPG-downloadkanaal volgens mij...
   
 6. Verschil Analoge Guide Plus+ en Digitale EPG.?

  Vraag.!

  Werkt de Digitale EPG van een Digitale HDD recorder net zo als zijn Analoge tegenhanger Guide Plus+.?
  Is het beter of slechter?
  Wordt hierbij ook gebruik gemaakt van de Showvieuw nummers en is het mogenlijk om met de Digitale EPG ook een maand vooruit te programeren.?

  Wie het weet mag het zeggen..:mrgreen: ik lees het wel........
   
 7. Je kunt bij een DVD HDD simpelweg het programma selecteren om deze op te nemen. De elektronische gids via Guide+ is net zo uitgebreid als bij een digitale decoder. Overigens pikt een dergelijke recorder ook de informatie van het digitale signaal op!
   
 8. guide+ met digitale tv

  Heeft iemand dit voor elkaar gekregen?
  Ik probeer het te installeren voor mijn ouders maar ik martel ermee...
  Ennuh is de hostchannel eurosport 1 of 2??
  Elke hulp is welkom!
   
 9. Host channel is Eurosport (zowel analoog als digitaal; dus NIET Eurosport 2). Ik heb de Panasonic DMR-EH58 HDD-DVD recorder en deze heeft alles automatisch gedaan. Weliswaar via de analoge tuner en niet via Ziggo TV-Digitaal, maar dat maakt me vooralsnog niet uit. Ik zou niet eens weten hoe ik het voor elkaar moet krijgen icm de Samsung DCB9401R... Lijkt me dan dat je die op Eurosport moet zetten en dan tegen je recorder zeggen dat AV2 (aansl. STB) je host is. Maar aan de andere kant is dat niet echt practisch omdat je dan Eurosport aan moet hebben om de shit te laten bijwerken. Dus daar zal wel een andere handeling voor nodig zijn. In ieder geval is het via Analoog best makkelijk. Je zet je host op Eurosport of je laat je recorder het zelf uitzoeken, en vervolgens doe je een data download of je wacht een nacht. Dan doet je recorder dat namelijk vanzelf. Hier in 's-Hertogenbosch loopt het, aldus een vriend, 'als een tiet' (niet dat ik wist dat die überhaupt konden lopen, maar OK).
   
 10. Hier, met Panasonic, werkt het ook prima, met als beperking dagen die worden geladen: voor de meeste zenders is dat een dag of vijf vooruit, maar sommige zenders maar 2 dagen, dan staat er verder 'geen programma-informatie'. Of dat aan Guide+ ligt, aan de zenderontvangst of aan de panasonic, geen idee...
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina