1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

verbroken verbinding

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door jochem6450, 13 jan 2007.

Niet open voor verdere reacties.
  1. Nou dat ziet er wel heel anders uit als bij jou en als de verbinding wegvalt plaats ik dit nog wel een keer maar dat kan wel lang duren maar misschien ook wel niet.Nog even over teveel verbindingen op alle comps draaid boinc van seti en die hebben een verbinding nodig kan dat er iets mee te maken hebben?
     
  2. het ziet er inderdaad anders uit, maar dat komt omdat jij in een ander gebied zit en via andere weg naar www.quicknet.nl gaat.
    Maar als je ditzelfde doet als de verbinding weggevallen is kun je wel zien waar en wat er misgaat.

    Mocht je bij een weggevallen verbinding de melding krijgen dat hij het ip-adres niet kan vinden probeer dan even :
    Code:
    tracert 213.132.182.100
    in te typen.

    Mocht je niet verder komen dan je router (192.168.1.1) dan zit het probleem vermoedelijk daarin. Probeer in dat geval eens de voeding van de WRT54 eraf en erop te zetten zodat hij reset en kijk eens of je dan wel een verbinding hebt en hoever je komt.

    Ik heb over de WRT54G versie 7 wel meer slechte ervaringen gelezen, het zou kunnen dat daar een probleem in zit wat je misschien kunt oplossen met het installeren van nieuwere firmware als die er mocht zijn. Maar eerst even afwachten tot hij weer wegvalt en kijk eens of je dan kunt zien waar het mis gaat. Normaal gesproken zou hij na een crash weer gewoon moeten gaan werken als je hem reset (dus spanning eraf/erop).
     
  3. Cees ik heb de nieuwste firmware al geinstalleerd dus dat kan het niet zijn ik wacht nu tot de verbinding wegvalt en meld het dan wel weer hier.
    Dus afwachten maar bedankt zover en tot ziens .

    M.V.G Dirk
     
  4. verbinding weer weg

    En ja hoor het heeft even geduurd maar gister avond was bij 2 comps de verbinding weer weggevallen ik had geen tijd om het op telossen en heb beide machines maar weer gewoon opgestart. ik zit nu te wachten tot deze comp het ook weer begeeft tot nu toe gaat het met deze dus nog goed.
    We wachten maar weer af.

    M.V.G Dirk
     
  5. Hmmm... ik heb iets dergelijks gehad met mijn ASUS WL500G router. Het begon allemaal na de laatste snelheidsverhoging...

    Na wat onderzoek bleek dat de WAN port (die de verbinding naar 'buiten' onderhoud er uitklapte bij teveel verkeer... Na de firmware ge-upate te hebben naar de laatste versie was dat probleem verholpen ...

    Om een lang verhaal kort te houden, ik heb het gevoel dat bij jou hetzelfde speelt... Ik kan je de oplossing niet geven omdat ik geen Linksys router heb, maar het geeft wellicht een indicatie voor het zoeken ... (wan poort).
     
  6. Re: verbinding weer weg

    Maar je hoeft dus niet je router te rebooten, alleen de PC's is genoeg ?
     
  7. Hallo cees

    Inderdaad allen de pc opnieuw opstarten en er is weer een verbinding.

    Maar deze pc staat nu al aan sinds 14 januari en heeft de verbinding nog steeds niet verloren.

    Over het andere antwoord over een wan poort dat zegt mij helemaal niets en de laatste fimware is al reeds geinstalleerd.
     
  8. dan lijkt het toch of je router het ip / route verliest van de aangesloten computers.
    Heb je al eens geprobeerd om je computers een vast-ip adres te geven (in de ip-range van je router die niet dynamisch uitgedeeld worden) en de default-router in te vullen ?
     
  9. Hallo Cees

    Een vast ip adres geven heb ik nog niet geprobeerd omdat ik niet precies weet hoe dat moet globaal snap ik het maar een precise uitleg kan ik nergens vinden .
    En hoe zit het met mac adressen moet je die dan ook opgeven en zoja moet dit dan voor alle comps?

    Heb wel een uitleg van internet gehaald Van http://www.niele.nl/tutorials/network/ is dat voldoende?

    Als jij hier even naar wil kijken dan hoor ik het graag.

    M.V.G Dirk
     
  10. Gisteren weer een verbroken verbinding maar nu alleen met de medion machine .

    Wat is dat toch met dat ding om de haverklap verliest deze comp zijn verbinding.

    Heeft iemand een idee?????????????????????????/
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina