1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Lagere signaalsterkte met Samsung DCB-P850R PVR

Discussie in 'Samsung DCB-P850R (PVR)' gestart door chucky, 23 dec 2006.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Tja, dat is informatie die Irdeto niet zal prijsgeven, maar onder andere wordt volgens mij op de smartcard bijgehouden waarnaar je gerechtigd bent om te kijken op basis van het afgesloten abonnement. Deze informatie moet actueel gehouden worden waarvoor Multikabel eens in de zoveel tijd pakketjes met informatie rondstuurd die specifiek voor jouw smartcard bedoeld is.

  Voor zover mij bekend wordt er bij Multikabel geen firmware update (is ontvanger software) verspreid voor de Panasonic ontvanger. Daarnaast is het installeren van een firmware update altijd een gebruikersactie via het menu van de ontvanger. Dit zal nooit automatisch gebeuren.
   
 2. Heb je trouwens een idee om de hoeveel tijd een smartcard gemiddeld gerefreshed wordt ?

  Stel dat iemand zijn ontvanger weinig gebruikt en de netstekker er ook steeds uithaalt (wat op zich geen slecht idee is omdat ze nogal wat vermogen gebruiken als ze 'uit' staan :) ) kan het dan zijn dat je ook 'vergeet' wat voor zenders je mag kijken en dus een error-19 krijgt ??
   
 3. Er zijn twee soorten berichten die bestemd zijn voor de smartcard, de zogenaamde Entitlement Management Messages (EMM) en de Entitlement Control Messages (ECM). Deze ECM berichten zijn nodig voor het berekenen van de decoderingssleutels van het kanaal waarnaar je aan het kijken bent en worden ongeveer elke 10 seconden verzonden. Van de EMM berichten, die bepalen waarnaar je mag kijken, ken ik de update periode niet precies. Ik denk dat je daarbij moet denken aan om de 15 minuten. Hoe het precies zit met de geldigheidsduur van het laatst ontvangen EMM bericht weet ik niet.

  Wat ik uit de uitspraken van Anoniem (Essent Kabelcom medewerker) opmaak over bijvoorbeeld de E19 problematiek van de Samsung DCB-P850R blijkt dat deze ontvanger tijdens standby stand ook de EMM berichten niet bijwerkt. Dat heeft dan als gevolg dat de ontvanger nogwel eens een E19 bericht wil tonen vlak na het uit standby halen van de ontvanger.
   
 4. Ik heb inderdaad alle zenders openstaan (mag ook wel na alle ellende en telefoonkosten) en Cees kon wel eens gelijkhebben .
  Ik zit nu in mijn proef periode, indien ik over een week of twee geregistreerd moet zijn, kon het gedonder wel weer eens opnieuw beginnen.

  Ik heb bij mijn weten niet zelf een firmware update gedaan, maar de M.K. medewerker had het er over dat ik de decoder open moest laten staan voor informatie via de kabel, mischien de door Archie genoemde paketjes dan?
  Mijn decoder staat eigenlijk altijd aan, ik "vergeet" hem uit te doen, ik doe alleen de televisie uit.
  Dus de hypothese welke Cees stelt zal niet bij van toepassing zijn.
   
 5. Ok, dus wat zou jou advies nu zijn ? De helpdesk bellen en om een neiuwe smartcard vragen?
   
 6. In ieder geval de helpdesk bellen en melden dat jouw Samsung DCB-P850R een E19 probleem heeft.

  Ik ken het apparaat alleen maar van de verhalen in het forum en ik begrijp dat de E19 problemen door meer mensen ondervonden worden, niet alleen bij Multikabel. En ik verwacht ook niet dat het probleem met een nieuwe Smartcard opgelost zal zijn. Misschien 'tijdelijk' wel omdat dan alle kanalen open staan.

  Maar Multikabel heeft deze ontvanger 'goedgekeurd' en moet er dan ook voor zorgen dat hij goed gaat werken op hun systeem. Dus gewoon bellen en je probleem neerleggen zodat men weet dat die ontvangers nog steeds problemen hebben, en vragen op welke termijn men een oplossing heeft. Het lijkt mij dat zo'n ontvanger eigenlijk niet bruikbaar is voor het doel waarvoor je hem hebt. Als je zit te kijken kun je misschien met een reset nog wel van die E19 afkomen, maar als je een kanaal wilt opnemen is het niet handig als je hele opname verknald is hierdoor.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina