1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Welke zenders verdwijnen uit het analoge pakket?

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door Leonardo!, 30 nov 2006.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Bovenstaande quote gevonden bij de 'programmaraad'. Ik heb gezocht naar aanleiding van een mededeling in de NHD van 29 november 2006.

  Weet iemand welke zenders dit betreffen?

  Imho zullen daarbij wel populaire zenders zitten zodat men lichtelijk richting digitale TV wordt gedwongen.  De vraag ook gesteld op het Multikabel-forum.
   
  • TVE Internacional
  • Rai Uno
  • TRT Int.
  • RTL Television
  • Phoenix CNE
  • Arte
  • France 2
  Met dank aan Akos voor het uitzoekwerk.

  Meer informatie is te vinden op de Pakketwijziging pagina van de Multikabel website.
   
 2. Kan je aangegeven wat daar in stond, heb zelf geen NHD. Misschien even inscannen en hier plaatsen?
   
 3. Wijziging specificaties diensten radio/TV

  De samenstelling van het analoge Standaard Pakket wijzigt per 1 januari 2007. Zeven zenders worden verplaatst naar het Digitale Basis Pakket (zie hieronder), terwijl er in de loop van 2007 twee nieuwe zenders in het analoge Standaard Pakket worden opgenomen. Met ingang van 1 januari 2007 verhoogt Multikabel het abonnementstarief van het analoge Standaard Pakket met € 0,30 naar €15,75 per maand. De tariefwijziging betreft een correctie voor inflatie.

  DIGITALE BASIS PAKKET
  Het Standaard Pakket kunt u momenteel in zowel analoge als digitale kwaliteit ontvangen, voor hetzelfde bedrag. Dit gaat per 1 januari 2007 veranderen. Het analoge en het digitale tv-pakket zijn vanaf dat moment niet meer gelijk aan elkaar. Het Standaard Pakket in digitale kwaliteit zal niet meer verkrijgbaar zijn en Multikabel introduceert het Digitale

  Basis Pakket. Dit pakket bestaat uit het voormalige Standaard Pakket in digitale kwaliteit, uitgebreid met een digitaal televisie- en radiopakket van zo'n 30 extra zenders voor €1,95 extra per maand. Als u in het bezit bent van een digitale ontvanger bekijkt u vanaf dat moment bijna 70 zenders in digitale kwaliteit.

  De prijs van alle bundelabonnementen wordt per 1 januari 2007 met € 0,95 per maand verhoogd. Deze prijswijziging wordt enerzijds veroorzaakt door een correctie voor inflatie, anderzijds gaat het Digitale Basis Pakket (normaal € 1,95) automatisch deel uitmaken van elke bundel. Hebt u een digitale ontvanger, dan kunt u dus vanaf 1 januari a.s. uit 30 extra zenders kiezen.

  Op wv w.multikabel.nllpakketwijziging treft u een overzicht van de nieuwe zendersamenstelling aan. Meer informatie vindt u ook op het Multikabel Infokanaal, of surf naar www.multikabel.nl.

  Multikabel

  Multikabel B.V., KvK Alkmaar 37026706

  Genoemde tarieven zijn per maand en inclusief 19% btw.
  Druk- en zetfouten voorbehouden.  Vreemd dat men zegt: 'zie hieronder' maar men geen zender aangeeft.
   
 4. Ik zie daar geen zenders aangegeven.
  Klik ik verder kom ik op de frequentielijst (37 kanalen) en zie dan zenders met een * Dat betekend: Proefkanaal, komt mogelijk in een keuze kanaal.

  Nat. Geographic chan/CNBC
  Eurosport
  Euronews
  Animalplanet
  Discovery channel
  Zone reality
  Zevende zender zie ik niet of is dit alvast de volgende reeks die uit het analoge pakket gaat verdwijnen? :(

  Met de lijst van Akos kan ik leven maar met 'mijn' lijstje niet :!:
   
 5. Dat van die proefkanalen staat volgens mij al sinds jaar en dag in de kanalenlijsten van Multikabel. Daarmee houdt men een slag om de arm om op termijn eventueel kanalen te kunnen verwijderen. Akos heeft handmatig de oude en nieuwe kanalenlijst vergeleken en bovenstaand lijstje gemaakt van verdwenen kanalen.

  Bedankt voor het plaatsen van het stukje uit de krant. Ik neem aan dat dat een advertentie van Multikabel of zo was?
   
 6. Leonardo,

  Heb jij geen brief ontvangen ? ?

  Ik heb jaren geleden ooit eens zo'n proefabonnement digitale televisie van Multikabel afgenomen (één jaar, nov 2003/2004), inclusief digitale ontvanger voor Euro 175,--
  Die digitale ontvanger was die Mr. Zap box.
  Ik heb dat proefabonnement in juni 2004 per einde proefperiode afgezegd, maar Multikabel heeft toen gelijk de boel op zwart gezet.
  Voor die twee of drie zenders waar we extra naar keken, vond ik het abonnement veel te duur. Die digitale ontvanger bleek stiekem weg mijn eigendom te zijn geworden.
  Nu heel zachtjesaan digitale TV door de strot wordt geduwd, heb ik aan Multikabelk gevraagd wat ik nodig heb om die Mr. Zap Box weer aan de praat te krijgen, aangezien het Digitale Basispakket automatisch deel gaat uitmaken van mijn bundel.

  Multikabel antwoordde per e-mail dat de destijds door hun verkochte digitale ontvanger niet geschikt is voor hun netwerk.

  Ik vraag me nu af of deze ontvanger normaal had door blijven werken als ik het abonnement niet had opgezegd.

  Leuk onderwerpje voor een volgend overleg ? ?

  Ben ? ? Cees ? ? ?

  Ik ben benieuwd wat daar uitkomt, want zoals het er nu naar uitziet jaagt Multikabel mij op extra kosten voor de aanschaf van een digitale ontvanger.

  Groeten,

  Willem van der Leek
   
 7. Dagblad Trouw over Multikabel:
  http://www.trouw.nl/hetnieuws/econo...zint_truc_voor_grote_prijsverhoging_tv-kijken

  Multikabel verzint truc voor grote prijsverhoging tv-kijken
  door Vincent Dekker

  Kabelnet Multikabel maakt met een truc voor veel tv-kijkers het abonnement 15 procent duurder. De drie miljoen klanten bij Casema en Essent kunnen hetzelfde verwachten.
  De kabelnetten hebben de tarieven voor volgend jaar bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat het Noord-Hollandse Multikabel het standaardpakket 30 cent duurder maakt: 15,75 euro, maar tegelijkertijd het digitale pakket eruit haalt en nu apart voor 1,95 euro gaat leveren. Digitale kijkers krijgen zo een verhoging van 2,25 euro per maand.

  Multikabel heeft het digitale pakket pas een jaar geleden geïntroduceerd en daarbij nadrukkelijk gezegd dat abonnees wel voor ongeveer honderd euro een decoder moesten aanschaffen, maar dat het kijken naar digitale kanalen verder gratis zou zijn. In feite, zo stelde Multikabel, werd het digitale pakket voortaan het standaardpakket en was dus bij de prijs van het standaardpakket inbegrepen.

  Mede op basis daarvan werd dit jaar een kleine twintig procent van de Multikabel-abonnees verleid een decoder te kopen. En nu maakt het bedrijf bekend dat die honderd euro weggegooid geld zijn als vanaf 1 januari niet toch 1,95 euro extra wordt betaald.

  Bovendien dwingt Multikabel bijna bepaalde bevolkingsgroepen tot het nemen van dit duurdere abonnement. Per 1 januari schrapt het bedrijf namelijk zeven zenders uit het analoge standaardpakket, waaronder de Spaanse, Turkse en Chinese zenders. Veel allochtone kijkers ontkomen dus niet aan de extra prijsverhoging. Multikabel bevestigt de gang van zaken. Maar het bedrijf zegt dat er digitale zenders aan het pakket worden toegevoegd die de prijsverhoging rechtvaardigen.

  Het is de vraag of Multikabel niet buiten zijn boekje gaat. Consumenten zouden zich misleid kunnen voelen. De Consumentenbond onderzoekt de zaak. De bond meent echter al dat dit haar vrees lijkt te bevestigen dat kabelaars digitale tv niet hebben geïntroduceerd voor een kwaliteitsverbetering maar om meer aan de klant te verdienen. Martijn van Dam, PvdA-telecomspecialist in de Tweede Kamer, noemt de actie van Multikabel „een vorm van misleiding die niet moet kunnen”. „Het bewijst weer dat de kabel een monopolie heeft. Op een normale markt zou Multikabel dit niet kunnen doen”, aldus Van Dam.

  Multikabel is in handen van investeringsmaatschappijen die deze zomer ook Casema hebben overgenomen en vandaag waarschijnlijk toestemming krijgen om daar Essent Kabelcom aan toe te voegen. Samen hebben die netten 3,3 miljoen kabelabonnees. Casema en Essent leveren nu, net als Multikabel, nog een gratis digitaal pakket. Ze zeggen nog geen plannen te hebben om dat betaald te maken. Multikabel is relatief klein en lijkt als proefkonijn te dienen. Als de truc hier lukt en niet te veel abonnees doet weglopen, lijken de drie miljoen tv-klanten van Casema en Essent dezelfde behandeling te kunnen verwachten.
   
 8. Dank voor het werk van Arkos. Was mij nog niet opgevallen omdat het zenders zijn die ik nooit bekijk.

  Inderdaad was dit een officiële advertentie van Multikabel B.V.
   
 9. Neen, nog niet ontvangen maar ik zag hem vanmiddag bij mijn vriendin die hem al wel had ontvangen. Weinig analoog maar digitaal schijnt het 'einde' te zijn.

  Inderdaad wordt langzaam op onze eigen kosten de digitale ontvangst door de strot gedrukt. Bij mijn zwager in Harderwijk heeft de kabel maatschappij dat netter opgelost.

  Iedereen kreeg een gratis digitale ontvanger thuis van de provider en na pak weg 14 dagen was het analoge signaal weg.
  Wij moeten eerst nog zo'n ontvanger aanschaffen en als ik op de fora lees wat een problemen dat geeft ben ik er aardig huiverig voor. :x
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina