1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Beeldkwaliteit analoge ned 1, 2 en 3 verslechterd?

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door xenan, 26 nov 2006.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Loopt / vraag staat uit, en komt in elk geval bij het komende overleg weer ter sprake als voor die tijd al niet meer duidelijkheid is.

  Maar ik bedoelde met mijn reactie hierboven dat afgezien van het bronsignaal ook de 'analoge kwaliteit' op een plasma misschien wel verbeterd kan worden door een digitale ontvanger te gebruiken. En dat kan jojet beter zelf beoordelen met een leen-ontvanger van iemand op zijn eigen toestel aangesloten lijkt me.
   
 2. Cees,

  Bedankt voor je reactie. Mijn buurman die onlangs een lcd aanschafte wilde al op digitaal over maar er waren geen samsung kastjes meer begreep ik. Zodra hij het heeft ga ik zeker dat eens bekijken.

  Zit er wel een beetje tegen aan te hikken. Zo'n kastje moet ook weer aan bepaalde eisen voldoen (twintuner, want je wilt soms kijken en tegelijk opnemen) en daar is niet zoveel keus in.

  Afwachten bij de buurman dus, kom er nog wel een keer op terug.


  john
   
 3. Helpdesk van multikabel gebeld - die me overigens correct behandelde- maar daar kwam totaal geen oplossing uit. Ik moest maar eens een rechtstreekse kabel aansluiten op m'n tv. Nog maar eens uitgelegd dat de bekabeling al jaren van hoge kwaliteit is (HF afgeschermd,dure coax etc.) en dat het probleem aan de bron ligt. Het Ned 1, 2 en 3 signaal is een digitaal signaal met een veel te lage bitrate dat naar analoog wordt geconverteerd. Of ze begrijpen het niet, of ze ontkennen het glashard bij Multikabel; haar antwoord was nl. dat ze een monteur wilde laten langskomen.....
  Enorm teleurgesteld het gesprek maar beeindigd zonder enig resultaat.

  Ik hoop met recht dat dit probleem goed bij Multikabel neergelegd wordt, dat ze het probleem erkennen en dat ze hun produkt (met prijsverhoging) snel weer minimaal met de normale kwaliteit gaan leveren. Deze situatie is voor mij onacceptabel!
   
 4. Ik kreeg als reactie om de "digitale" decorder uit te zetten en dan weer aan te zetten ;) ... mmmh ik zou niet "weten" waar die bij mij in huis staat aangezien ik het aanmeld voor analoge tv...

  De afgelopen dagen is er weer veel schaatsen op tv en het is echt niet om aan te zien....
   
 5. Het probleem zal vast niet MK liggen want hier is het beeld net zo goed als het altijd al was. Niets aan de hand dus.
   
 6. Dat er "niets aan de hand is" is pertinent niet waar. De kwaliteit van nederland 1/2/3 is een stuk slechter dan de ned 1/2/3 kwaliteit van de digitale zenders. Het kan zijn dat Multikabel vind dat dit "de nieuwe norm" voor analoge TV is, dat is ons nog niet duidelijk, het kan ook een tijdelijk probleem zijn, maar het zou beter moeten kunnen dan nu.

  Maar je moet om op te vallen daarvoor wel snel veranderende beelden hebben, zoals bijvoorbeeld bij het schaatsen er ingezoomd wordt op een schaatser die de bocht doorgaat. De achtergrond gaat dan heel snel voorbij en daar zie je heel duidelijk vierkante blokjes verschijnen. Daar is op zich niets mis mee, want dat is gewoon het gevolg van het overbrengen van de signalen in digitale kwaliteit met een lagere bitrate. Op de satelliet via Canal-digitaal heb je dat ook bijvoorbeeld. Maar het zou veel beter moeten kunnen als dezelfde bron gebruikt zou worden als voor nederland 1/2/3 op de digitale TV. Vroeger werd voor analoge TV een andere bron gebruikt die wel goed was. Misschien was dat door het gewoon 'analoog uit de lucht te plukken'.

  Bij UPC hebben ze een vergelijkbaar probleem, daar is echter het analoge signaal wel prima en komt uit een hoge kwaliteit bron, daar is de bron voor digitale-TV de uitzending van canal-digitaal en is die blokkerig bij snelle beeldwijzigingen.

  En ik zie het zelf dus ook, en heb geen plasma of LCD tv, maar een gewone ouderwetse beeldbuis, maar je hebt dus wel snel-veranderende beelden nodig om het echt goed op te laten vallen.
   
 7. Ik heb zelf ook een grote breedbeeld CRT tv, 82cm Philips PixelPlus2 tv, en daar merk ik echt dat digitaal veel beter is dan analoog... het is altijd al groot verschil geweest, want digitaal is anamorph breedbeeld (dus volle resolutie beeld) en veel voller contrast... maar nu is het verschil inderdaad veel groter...
  Maar stel je hebt een wat oudere tv/kleinere tv, dan merk je niet zo snel die storingen op... ik kan me best voorstellen dat je het niet ziet op een tv kleiner dan 51cm...
   
 8. (Om verwarring voor meelezers te voorkomen die dit onderwerp niet helemaal doorgelezen hebben: dit gaat dus over analoog nederland 1/2/3, digitaal waren die al goed)

  Ik zie gisteren en vandaag (zaterdag 20 januari) op nederland 1 af en toe weer een klein verschil tussen beeld en geluid. Alsof je naar een slecht nagesynchroniseerde film zit te kijken soms. Dat probleem was er al eerder (in november 2006). Dat kwam toen door de gebruikte feed voor nederland 1/2/3. Dit "probleem" is toen opgelost door een andere bron te gebruiken, maar dat had weer als effect dat de beeld-kwaliteit slechter was. (compressie-effecten, blokken in achtergrond en slecht beeld bij snelle beelden zoals schaatsen)

  Het lijkt erop dat dus nu weer de 'goede kwaliteit' bron aangezet is op nederland-1, maar dat heeft dus zo te zien als nadeel dat beeld en geluid niet altijd helemaal synchroon lopen. Misschien is dit gedaan vanwege het schaatsen op TV dit weekeinde, want daar was het beeld-kwaliteit-probleem altijd het ergste. Misschien willen de mensen die hier meelezen eens kijken of mijn vermoeden klopt ? In dat geval zou het beeld dus een stuk beter moeten zijn bij het schaatsen vanmiddag.

  En is dit alleen nederland-1 wat gewijzigd is, of ook op 2 en 3 ?
   
 9. Ik begrijp dit gerommel van Multikabel met de analoge Nederlandse publieke zenders echt niet. Hoelang zijn ze hier nu al mee bezig? We weten dat ze een perfect signaal rechtstreeks vanuit Hilversum aangeleverd krijgen wat gebruikt wordt als bronsignaal voor de digitale TV uitvoeringen van de Nederlandse publieke zenders. Waarom gebruiken ze dan nog steeds niet dit goede bronsignaal ook niet voor de analoge uitvoeringen? Als de door Multikabel gebruikte apparatuur voor het analoge kabel signaal niet kan omgaan met de hoge bitrate van de Nederlandse zenders dan hadden ze ondertussen toch wel eens aangepaste apparatuur moeten hebben, want dit gedoe duurt al lang genoeg. Denken ze soms dat ook dit vanzelf over zal gaan of zo?

  Het is toch triest, de prijs van het standaard analoge pakket gaat omhoog terwijl er ook nog analoge kanalen verdwijnen en de kwaliteit achteruit gaat.
   
 10. Een mogelijke oorzaak van de verbeterde beeldkwaliteit van Nederland 1, 2 en 3 kan ook het aanzetten van de B-Frames zijn geweest op 16 januari door Canal Digitaal:

  Bron: Satellietnieuws.nl

  Dat zou dan kunnen betekenen dat Multikabel zelf nog helemaal geen actie ondernomen heeft om iets te verbeteren aan de hier geuite klachten.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina