1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Beeldkwaliteit analoge ned 1, 2 en 3 verslechterd?

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door xenan, 26 nov 2006.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Nou er is niet veel veranderd hoor..

  Ik zit weer even NOS schaatsen te kijken/vergelijken, nog steeds vertoont het beeld van analoog (bij veel bewegingen) VEEL meer blokvorming dan het beeld wat via digitaal binnenkomt.
  Ik vergelijk het beeld hier gewoon met een goede kwaliteit CRT PAL monitor.

  De vraag is dus nog steeds waarom het hoge kwaliteits signaal wat beschikbaar is voor de digitale doorgifte nog steeds niet gebruikt wordt voor analoog? :?
   
 2. Alle zenders hebben hier evengoed beeld. Ik vind ehet beeld juist erg goed.
   
 3. Dit zag ik dus gisteren (bij de buren op een breedbeeld van Sony) ook.. en ja... natuurlijk thuis vanmiddag ook.. het schaatsen is tijdens de "ingezoomde" snelle bochten niet om aan te zien.... Jammer dat er door de weeks geen schaatsen op tv is ... ik denk dat Multikabel het dan ook wel zou zien :( ;)
   
 4. Buiten snelle beelden op Ned 1, Ned 2 en Ned 3 heb ik ook super goed beeld.... bij de intro van man bijt hond en ook bij het jeugdjournaal zijn de blokken erg duidelijk te zien...
   
 5. Geen last van. Ook niet op me goedekope Aldi tv van bijna 5 jaar oud. :wink:
   
 6. Zou dan toch onze Philips 100Hrtz CRT sinds de half november kuren geven ;) mmmh nee... deze digitale blokken kan een tv echt niet produceren....
   
 7. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Grappig om te lezen dat de situatie bij UPC (kuch kuch) nu net andersom is. :lol:

  Analoog komt hier juist direct van de "mediagateway" in Hilversum.
  Voor digitaal wordt nog steeds het slechte ASTRA SAT signaal gebruikt.

  Chello Underground: NL 1t/m3 stijf van de compressie?
   
 8. Ook hier (hoofddorp) geen enkele vernadering in het beeld. De sprintkampioneschappen van afgelopen weekend waren niet om aan te zien. Vooral bij de opnames in de bochten veel blokvorming.

  De "oplossing" van Multikabel (tv aansluiten op de kabeldoos) heb ik niet geprobeerd maar lijkt mij ook weinig uitkomst te bieden: een goed half jaar geleden had ik in dezelfde opzet gewoon een prima beeld zonder blokvorming e.d. Dus daar ligt het niet aan. Ik kan niet anders vaststellen dan dat er een minder signaal wordt doorgegeven via analoog. Nu wij onlangs van crt naar plasma zijn overgestapt blijft het probleem hetzelfde (had ook niet verwacht dat de tv ermee te maken had).

  Is het de bedoeling dat we allemaal naar digitaal overgaan. Is het digitale beeld inderdaad kwalitatief beter (als ik het hier op forum zo volg is dat zeer wisselvallig)?

  Internet van multikabel gaat prima maar de tv is toch maar een rommeltje.

  john
   
 9. Het beeld van digitale TV is inderdaad een stuk mooier als je nederland 1/2/3 vergelijkt. Andere kanalen geven ook vaak een mooier en rustiger beeld te zien, de 'ruis spikkeltjes' die je op analoog nog wel eens ziet heb je bij digitale TV niet.

  In het verleden was het digitale TV signaal van nederland 1/2/3 en andere zenders vaak van een mindere kwaliteit dan het analoge TV signaal wat men uit de lucht plukte. Maar aangezien die zenders alleen maar digitaal uitzenden kan dat niet meer. Blijkbaar wordt er voor de analoge kanalen ned 1/2/3 een andere (digitale)feed gebruikt dan die van de digitale-kanalen (met een veel hogere bitrate), want nu zijn die zenders veel mooier via digitaal. Analoog is op dit moment vergelijkbaar met het digitale signaal van een maand geleden. Digitaal is stukken mooier geworden.

  Maar als je een (hd-ready??) plasma hebt is het misschien niet onverstandig om eens te kijken of je het beeld mooier vind vanaf een digitale ontvanger. Misschien kun je een ontvanger lenen om eens te kijken of je het wat vindt ?
   
 10. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  De vraag is nu dus of deze (onnodige!) situatie zo blijft voortbestaan of dat voor analoog ook hetzelfde hoge kwaliteitssignaal gebruikt gaat worden als voor digitaal.?
  Weet de MGV (met goede MK contacten?) hier nu al al wat meer over?
  Anders is het een belangrijk onderwerp bij het volgende MK overleg!

  We hebben dezelfde situatie (kortstondig) ook gehad met National Geographic, deze zender ziet er nu zowel analoog als digitaal prima uit!
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina