1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Help, heb nieuwe router nodig!! Maar hoe en wat?

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door Tombigz, 26 nov 2006.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hey,

  Ik kwam vanochtend naar beneden en wil ff op internet me mail checken.. internet doet het niet... Ik ga dus ff kijken bij mijn router, niks brande meer!! Net alsof de router geen stroom heeft ofzo. Alles geprobeert maar niks helpt >> router overleden!

  Nu heb ik dus een nieuwe (draadlose) router nodig. Daar heb ik dus een paar vragen over:

  - Wat is nou een beetje een goeie draadlose router, mijn xbox 360 moet er ook op kunnen! (ik hoorde namelijk dat de Wireless Xbox 360 netwerk adapter niet elke router ziet)

  - Wat voor gegevens heb ik nodig om de router te installeren <<(erg belangrijke vraag!)?

  - Hoe installeer je zo'n router precies?

  - Waar moet ik een beetje mee oppassen met het uitzoeken van een router?


  Oja ook nog wat gegevens waar jullie mischien wat aan hebben:

  - Wij hebben het Easy multikabel pakket

  - Telefoon, tv en internet allemaal via 1 kastje

  - Ik heb een brief gevonden van Multikabel waar dingen opstaan als 'Gegevens voor installateur' (Service nummer, MAC-Address << stickertje waar opstaat HFC MAC ID: <code>) en een 'installatie formulier'.


  Ik hoop dat iemand mij kan helpen en niet al te moeilijk taal gebruikt!

  Alvast bedankt,

  Mvg Tom.
   
 2. Wat voor router heb je nu (merk/type)??
  Het zou kunnen dat alleen de voeding van je router niet goed meer is. Als je toevallig een andere adaptor hebt liggen die dezelfde spanning (5Volt of 12 volt meestal) afgeeft zou je die nog even kunnen proberen, maar let wel op dat je de juiste spanning gebruikt anders gaat hij alsnog echt stuk.


  Ik heb zelf geen Xbox, maar als ik op internet wat rondkijk zou elke normale router gewoon met een Xbox 360 moeten werken, zie ook hier:
  http://forums.xbox.com/790521/ShowPost.aspx
  In principe zou een standaard 54Mbit wireless router moeten kunnen werken. Er zijn verschillende goede (en ook slechtere) routers te koop, een Linksys WRT54 of een Asus WL500G deluxe is bijvoorbeeld een optie, maar er zijn er wel meer.

  Eigenlijk niets betreffende je kabel-installatie. Met de standaard instellingen voor DHCP in de router zou het uit de doos moeten werken. Het enige wat je voor de draadloze instellingen wel even moet weten is hoe je de computers en je Xbox -voor zoverre je die draadloos aansluit- moet instellen. Je nieuwe router zal standaard niet dezelfde naam gebruiken, dus je moet elke computer even opnieuw bij de router aanmelden en het juiste wachtwoord en beveiliging instellen, maar daarover kun je wel apart info vinden denk ik. Je moet wel nadat je een andere router aansluit even het kabelmodem uit en weer aanzetten omdat die maar met 1 apparaat kan praten en onthoudt welk apparaat er het laatst aanhing. Dat geldt ook als je een andere computer direct op je kabelmodem aansluit. Verder moet je misschien poorten forwarden als je gaat gamen, maar hoe je dat doet is een beetje afhankelijk van het merk/type router.


  Maakt voor een router niets uit !
  Maar heb je echt "Easy" met losse telefonie van Multikabel ??
  Dan betaal je 19 euro voor Easy, 14,50 voor telefonie en 15,45 voor TV dus totaal 48.95 per maand en je hebt met Easy 1Mbit download en 256Kbit upload. Zou je de family-bundel nemen heb je voor 5 cent per maand meer wel een veel sneller internet-abonnement (2.5Mbit down en 512Kbit up). Misschien een tip ? (zie: http://www.multikabel.nl/producten/bundels/familybundel/ )

  Die heb je niet nodig als je een andere router installeert.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina