1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Nieuwe snelheden (power) en Asus WL500G router..

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door Hansz, 6 nov 2006.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo iedereen,

  2 weken geleden mijn 'oude' future-networks modem omgeruild voor een nieuwe 'motorola' modem. Sindsdien heb ik regelmatig een 'uitvallende' verbinding... Soms helemaal, soms mega-traag waarbij dan 50% (of meer) packet-loss optreed. Na het (soms herhaaldelijk) resetten van het modem en/of de router werkt het allemaal wel weer.

  Het vreemde is daarbij dan ook nog dat wanneer het netwerk zo traag word ik vaak wel de externe gateway ( het modem dus ) kan pingen, en de problemen pas bij de volgende hop optreden (of zo lijkt het dan toch).

  Een aantal maal al de helpdesk gebeld op momenten dat dit optreed, maar wanneer die dan de lijn doormeten zeggen ze geen probleem te hebben. Daar mijn ervaring is dat ze meestal wel gelijk hebben, verdenk ik nu mijn Asus Router dat ie op de een of andere manier niet met de nieuwe snelheden en/of het modem kan omgaan.


  Zijn er meer mensen die dit soort problemen ondervinden ?
  En is dit in combinatie met een WL500G ?
   
 2. Eventueel om het zeker te maken kun je even zonder de router ertussen kijken of je speed dan beter is.

  De future modems hebben een 10Mbit ethernet verbinding en de nieuwe motorola's een 100Mbit ethernet. Dat is misschien wat kritischer. Er kan ook een probleem met een ethernetkabel zijn bijvoorbeeld. Ik dacht dat die Asus router wel aardig goed was, maar er kan natuurlijk altijd iets mis zijn met dat ding. Enige goede test is zonder die Asus testen en als je het helemaal goed wilt doen met een andere netwerk-kabel naar je PC, of met een kort kabeltje direct naar je pc.
   
 3. Bij mij werkt mijn ASUS WL500G Deluxe gewoon perfect met de nieuwe snelheden en Motorola modem (zwarte)...
   
 4. Dat zegt die mijnheer/mevrouw van de helpdesk nou ook.. maar da's geen sinecure... PC (maxi tower) staat ingebouwd op zolder achter mijn bureau ... Modem staat in de meterkast op de begane grond... Misschien eerst maar eens een lange kabel knijpen waarmee ik van beneden bij mijn PC kom, voor ik die Maxi tower op mijn rug neem ... :D

  bedankt voor de response(s) alvast.
   
 5. Je kunt in ieder geval eens proberen om met de bestaande kabels (dus zonder de router-functie) te testen met je PC. Als de kabel naar je pc lang genoeg is kun je die in je modem steken. Als dat niet het geval is kun je altijd de kabel die nu in de WAN poort van je router zit (die komt dus van de modem) in een van de LAN poorten steken. Je gebruikt dan alleen het "switch" deel van je router als een doorverbinder. Of je kunt de kabel die van je modem komt doorverbinden met de kabel naar je PC met een koppelstukje. Bij de bouwmarkten hebben ze ISDN koppelstukjes of splitters waar je beide UTP pluggen in kunt steken die dan met elkaar verbonden worden.

  (Wel je modem even uit/aanzetten zodat hij reset als je direct met de PC op je modem gaat zitten en na opnieuw aansluiten van je router ook weer)
   
 6. OK... toch nog even als 'follow-up' ... mede omdat er in dit forum nog meer mensen met een Asus WL-500g te vinden zijn ...

  Ik heb het probleem inmiddels weten te traceren tot aan de Router. Bij 'hoge' snelheden klapt de wan-poort eruit en moet de router gereset worden om weer toegang tot het internet te krijgen. Probleem zit niet aan de kabel(modem) kant, en ook niet aan de lan-kant.

  Inmiddels heb ik de firmware ge-update van v1.8.2.1 (of zoiets) naar de laatste versie (v1.9.2.7) in de hoop dat dit het probleem oplost ...


  word vervolgd.
   
 7. Probeer anders eens de Oleg firmware... Dit is zekerweten goed, gebruik ik ook
   
 8. dat is die 'nieuwe' firmware die ik er opgezet heb... tot op heden nog geen uitval gehad ...
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina