1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ervaringen Siemens Gigaset M750 C IR Twin Tuner PVR

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door jori, 10 okt 2006.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Onderwerp Siemens GiIgaset M750 C IR
  Apparaat twee weken in mijn bezit

  Beeld kwaliteit is goed
  Het komt vaakl voor dat het geluid niet synchroon met het beeld.
  Na wisselen van zenders is het probleem opgelost.
  Het gebeurt ook als er naar een opnamen wordt gekeken, opnamen stoppen en weer starten probleem tijdelijk opgelost .
  Advies van Siemens toestel resetten d.m.v 4 maal stekker uit stopcontact te halen.Actie uitgevoerd geen resultaat.
  Software update schijnbaar beschikbaar. in werkelijkheid niet beschikbaar.
  Prijs apparatuur 327 + 120 euro harde schijf= 447 euro voor niet goed werkende apparatuur
  Wat te doen
   
 2. Om het forum overzichtelijk te houden is dit topic verplaatst naar "Digitale TV" en is het onderwerp enigszins aangepast zodat het een algemeen ervaringen topic voor de Siemens Gigaset M750 C IR kan worden.
   
 3. Mijn ervaringen zijn soortgelijk. In het begin erg veel vastlopers gehad, maar om de een of andere reden lijkt dit wel gaandeweg te verminderen. Het niet synchroon lopen lijkt vooral op te treden als je lang naar dezelfde zender kijkt. Zappen helpt dan wel om het te verhelpen.
  Zelf heb ik van de Siemens helpdesk vernomen dat een update binnenkort beschikbaar komt. Maar ja, wanneer is binnenkort.....
   
 4. Ook Siemens is momenteel bezig met het testen van nieuwe firmware voor de Gigaset M750C IR. Een selectief aantal gebruikers heeft daarvoor een zogenaamde test Gigaset M750C IR ontvangen om te controleren of eerder gemelde problemen zijn opgelost. Deze testers hebben ondertussen versie 2.3.20 van de firmware ontvangen die overigens niet via het kabelnetwerk te downloaden is. Volgens één van de testers is de verwachting van Siemens dat de nieuwe firmware eind november wordt vrijgegeven.
   
 5. Tja, mijn ervaring

  Ik heb nu ook de Siemens Gigaset M750C IR binnen met firmware 2.0.54 en aangesloten op mijn kabel van Casema. Helaas moet ik ook zeggen dat het apparaat zeker nog niet af is. Ik zal hier mijn evaring na 2 dagen testen met jullie delen.

  Wat mij opvalt dat het allemaal heel wat lekkerder werkt via netwerkshares dan via de USB-HD. Maar een reden zou kunnen zijn dat ik niet een USB-HD heb die als goedgekeurd op de site staat. De verkenner is te eenvoudig en ziet alleen de bestanden die het systeem denk af te kunnen spelen er is geen optie om alle bestanden weer te geven zodat een bestand zonder de juiste extensie, ondanks het wel een correct bestand zou zijn, niet af te spelen is. De timer is ook heel eenvoudig en kan per programmering alleen maar instellen of het meerdere keren op het zelfde tijdstip opgenomen moet worden. Afhankelijk van je gebruik hoeft dit geen nadeel te zijn, maar zelf vind ik dit een zeer grote tekortkoming. Het zou zeer handig zijn om de mogelijkheid te hebben om b.v. op ma t/m dor. om 8 uur iets op te nemen of juist alleen op za/zo. Een heel goed voorbeeld is de timer van de Echostar PVR 7020 sat. ontvanger.

  Eerst de positieve dingen: kwalitatief goed beeld, eenvoudige bediening, klein en compact, 2 opnames tegelijk gaan goed en hebben de zelfde kwaliteit als het origineel en spelen geheel zonder storing af. MP3 speelt prima af en heeft voldoende mogelijkheden om alfabetisch of random af te spelen (helaas niet door meerdere mappen heen).

  Nadelen: Schakelt langzaam zeker als er een USB HD aangesloten is, alleen op het netwerk aangesloten gaat het stukken sneller maar toch…, loopt regelmatig vast vooral met schakelen als het beeld nog niet opgebouwd is, heb ook al een paar keer gehad dat het apparaat zich zelf uitzette door oververhitting maar het voelde geheel niet warm aan, kan alleen MPG films afspelen dus geen DVD of Divx/Xvid (van HD of netwerk)afspelen. Loopt ook vast als je een .mpg file probeert af te spelen die eigenlijk ook Divx is.


  Mijn conclusie is dan ook zolang je alleen maar kijkt, opneemt en afspeelt en af en toe het vastlopen accepteert, het apparaat redelijk doet wat het belooft. Verwacht niet dat de beloofde features goed werken daarvoor zal zeker nog een groot aantal updates nodig zijn. Het succes van het apparaat zal ook afhangen hoe vaak Siemens updates gaat uitbrengen. Wat dat betreft ben ik wel redelijk pessimistisch want zover ik nu op het internet lees gebeurt dat tot nu niet.
  Volgens mij is het handiger dat Siemens gewoon de bron vrijgeeft zodat handige Linuxprogrammeurs het wel tot een goed product kunnen maken.
   
 6. En natuurlijk

  Ook bereid om mee te testen met de laatset firmware en mijn kritieken er oplos laten :D
   
 7. Re: Tja, mijn ervaring

  Dat kan je denk ik wel vergeten. De zogenaamde Irdeto 2 Conditional Access Module (CAM) voor het bepalen van de decoderingssleutels is bij alle goedgekeurde ontvangers uitgevoerd als een software-matige CAM die als library module deel uitmaakt van het systeem. Irdeto zal Siemens nooit toestemming geven om het systeem publiekelijk open te stellen. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom Siemens de Nederlandse kabel uitvoering zodanig dichtgetimmerd heeft dat eerder beloofde programma's als PVR Pilot niet meer werken.
   
 8. Akkoord
   
 9. Opvolging mijn ervaring

  Hier en daar moet ik mijn mening van bovenstaand verhaal even goed aanpassen. Na weer wat langer testen blijkt dat de timer toch helemaal top is. Je kan namelijk ook voor serie kiezen en dan per dag/dagen onbeperkt of een x aantal keren opnemen. Daarnaast zijn bij gelijktijdige opnames allebij de opnames gedecodeerd dus geen problemen achteraf.

  Nu zonder USB-HD aan de Gifaset heeft het apparaat helemaal niet meer gehangen. En als laatste: standaard wordt bij stoppen van afspelen van een opname, onthouden waar je gebleven was.

  Dus eigelijk is het een prima werkend apparaat (icm netwerkshares) zeker voor de prijs waar nog wel wat extra mogelijkheden aan toegevoegd zou moeten worden om perfect te worden :-). Een kleine aanpassing om DVD's via een share af te spelen zou toch geen probleem moeten zijn. Het apparaat speelt tenslotte al MPG2 files af dus ook een VOB-file gerenamed naar mpg.

  Ben er nu wel mee in mijn schik, jammer dat ik eerst veel tijd aan de USB-HD verknalt hebt!

  @ Archie; in Duitsland is de DVB-T variant van deze Gigaset wel helemaal open (gekraakt) en daar worden hele leuke dingen met het apparaat gedaan, dus voor ons zal er ook wel hoop zijn...
   
 10. divx op gigaset

  Op de site www.tversity.com wordt freeware angeboden waarmee op zeer veel verschillende apparaten (oa xbox360 en psp 3) waaronder ook de siemens gigaset via netwerk shares oa divx , dvd/vob bestanden ,etc kunnen worden afgespeeld.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina