1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Cisco 871W

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door Switch, 31 jul 2006.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo Allemaal,

  Ik heb een Cisco 871W router en een Xtra Abbo

  De router is ingesteld, ik krijg keurig het ip van multikabel op mijn wan kant maar internetten ho maar. (Kabel modem is bij het wisselen van router ruim een minuut uit geweest om het oude mac te wissen)

  Als ik de gateway van MK probeer te pingen krijg ik netjes antwoord maar verder dan de gateway kom ik niet?!? erg frustrerend.

  Nu heb ik op mijn werk een Quicknet ADSL lijn liggen voor test doeleinden, als ik de router daar op aansluit bridged de copperjet keurig de DHCP door naar de router en kan ik wel inetrnetten!! Zonder ook maar iets aan de router aan te passen.. :'(

  Zijn er bepaalde poorten of protocollen die bij kabel anders zijn en die open moeten staan voor een goede werking??

  Alvast bedankt voor jullie hulp
   
 2. hmmm.... vreemd dat hij het op ADSL dan zo doet. Werkt je copperjet dan als router of zo ? Of krijgt die Cisco-871 dan een ip van quicknet-adsl of van je copperjet ?? (omdat je bij ADSL meestal een ander protocol gebruikt PPTP of zoiets om in te loggen en dat heb je bij kabel niet.)

  Affijn verder niet zo interessant, want het gaat om je kabelaansluiting. Die werkt heel simpel, je router moet je op dynamic-ip of automatisch ip verkrijgen (of hoe dat in die Cisco genoemd wordt) zetten. Ik kan helaas geen user-manual vinden op internet dus je moet het even zelf uitzoeken. Maar ik heb het idee dat dat wel goed gaat, anders kon je de gateway niet pingen.

  Heb je een web-interface in die router en kun je daar zien of je een ip gekregen hebt en of je DNS servers toegewezen zijn ?? Ik denk dat het met je DNS servers mis gaat, die moet je router dus weten en krijgt ze door als hij een ip-adres krijgt toegewezen, misschien moet je dat ook op automatisch zetten ???

  Vervolgens heb je de computers die je via de router laat werken. Meestal is het het allersimpelste door de router ip-adressen te laten uitdelen op je lokale netwerk, want dan wijst hij als het goed is ook de juiste DNS server toe aan je computers. Vaak werkt een router ook als DNS-caching server en krijgen je computers dus een lokaal-ip adres met als dns server hetzelfde als de lokale gateway, dus het lokale adres van je router.

  Mocht je met vaste ip-adressen werken op je lokale netwerk, dan moet je wel de juiste DNS server invullen, meestal dus het lokale ip-adres van je router, dat nummer staat ook als gateway ingevuld.

  Mocht het nog niet willen werken, geef dan even de output van het commando: ipconfig /all (uitvoeren in een dos-box) van een van je computers. En laat even weten of je een soort status pagina hebt in je router en wat je daar hebt staan bij DNS servers en zo.

  Je hoef dus in de router niets speciaals in te stellen voor portforwarding of zoiets, als je de WAN kant van je router op auto-ip of dynamic-ip zet zou alles vanzelf goed moeten gaan.
   
 3. de Coperjet staat in bridge, dus alle gegevens van quicknet gaan 1 op 1 doornaar de cisco router

  Router krijgt dus IP van multikabel (de copperjet zet eigenlijk ADSL om in ethernet en andersom)

  maar zodra ik em aan een kabel modem hang die ook bridged werkt het niet, hang ik de pc zonder de router werkt alles prima.

  het is net of er een klein dingetje wordt tegengehouden die het voor de rest verpest
   
 4. Maar ADSL gebruikt toch een tunnel-protocol om in te loggen ?
  Ik dacht dat PPPoE gebruikt werd op de ADSL lijnen, maar dat weet ik niet zeker. Voor gebruik op de kabel heb je dat niet nodig en moet dat dus in ieder geval 'uit' staan. De router allen omzetten van je ADSL naar kabelmodem is dus niet voldoende lijkt me.

  Krijgt je router wel een IP-adres van multikabel ?
  Krijgt je router wel DNS servers toegewezen ?
  Kun je die dingen zien in je router op een statuspagina of zoiets ?

  en:

  Wat voor DNS en default gateway en zo krijgen je computers toegewezen van je router, of wat heb je handmatig ingesteld ?
   
 5. Post je config dan eens, dan kunnen we wat meer zien
   
 6. Ik ben al verder, ik kan nu internetten yay 8)

  het lag aan de volgende regel

  ip classless
  ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 FastEthernet4

  Bovenstaande regel is voor de Gateway of last resort (kun je het niet vinden dan moet het hierdoor naar buiten)

  Met Quicknet dsl werkt dit regeltje wel
  met quicknet Cable moet ik FastEthernet4 veranderen in de gateway van Multikabel

  vb ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 82.x.x.x

  nu moet ik alleen nog zien uit te zoeken hoe ik dit dynamisch kan maken zodat ik niet bij elke IP change de router handmatig moet aanpassen als ik een andere gateway krijg

  Ik denk dat dat het snelste kan door RIP te gebruiken of zijn er nog andere suggesties?
   
 7. Ik heb jaren cisco op mk kabel gebruikt, je zoult dan je statische route weg kunnen gooien daar je je default gateway via dhcp mee krijgt.

  Als je de route naar een fysieke interface wijst gaat je router voor elke destination een proxy arp uitsturen wat je performance bij veel connecties aardig kan beperken.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina