1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Spam berichten terwijl spamfilter aanstaat

Discussie in 'Internet - Email' gestart door c@rl@D, 29 mei 2006.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Best Forum,

  Via de e-mail krijg ik steeds vervelende (met haakjes aangegeven) Spam berichten binnen, over horloge's, diploma's etc.
  Ik blokkeer deze afzenders en verwijder de berichten, maar momenteel krijg ik elk dag wel 2. Vervelend dus.
  Heb mijn PC regelmatig opgeschoond(Adaware,Spybot, Cookies en Temp. files verwijderen.) maar ze blijven komen. Hoe kan ik dit verder blokkeren?

  Groeten Carla
   
 2. Bedoel je dat die mailtjes altijd beginnen met "[Spam?]" of "[Spam!] in het onderwerp van de mail ??

  Als je die kreten ziet staan in het onderwerp zijn die mailtjes juist gevangen door het spamfilter van Multikabel. De mailtjes kun je op 2 manieren behandelen: op de service-pagina van Multikabel (https://service.multikabel.nl) kun je bij de mail-instellingen het spamfilter zo instellen dat je die mailtjes helemaal niet meer ziet. Klik hiervoor op spamfilter-instellen. Je kunt kiezen om die "gemerkte" mailtjes al op de server te verwijderen zodat je ze nooit ziet. Je hebt de volgende opties:

  - Spam met lage score {Spam?} verwijderen
  - Spam met hoge score {Spam!} verwijderen

  Er bestaat altijd een kans dat een mailtje ten onrechte als spam aangemerkt wordt. Als je alles op de server laat wissen heb je dus kans dat je ook mail die je wel wilt hebben maar aangemerkt wordt als {Spam?} of {Spam!} niet meer ziet. Als je zeker wilt zijn en ze toch handmatig wilt controleren moet je ze dus niet wissen op de server. Mijn ervaring is dat je gerust de 'hoge-score' spam automatisch kunt laten wissen. Maar je kunt de 'lage-score' spams ook automatisch wissen op de server als je wilt.

  Als je de 'lage-score' spams wel doorlaat, kun je die in je email-programma automatisch naar een map laten verplaatsen waarin je verdachte-mailtjes neerzet, die kun je dan met de hand even bekijken en wissen indien nodig. Dat kun je in outlook bijvoorbeeld met bericht-regels doen. Je kunt dan instellen indien het woord {Spam?} of {Spam!) voorkomt in het "onderwerp" van de mail dat zo'n mailtje dan naar een bepaalde map verplaatst wordt.

  Het "schoonmaken" van je computer van spyware e.d. heeft niets te maken met het ontvangen van spam-mail. Spyware kan wel je email-adres aan de buitenwereld bekendmaken, maar als jouw email-adres eenmaal bekend is bij spammers zul je spam blijven ontvangen, want het zijn gewoon emails die iedereen aan je kunt sturen. Dat jouw email adres bekend wordt bij spammers kan zelfs gebeuren als jij alle maatregelen neemt, maar als jij bijvoorbeeld in het adresboek zit bij iemand die wel een virus of trojan heeft kan zijn hele adresboek doorgestuurd worden.
   
 3. Oke, ga mijn Spam filter aanpassen, want het zijn altijd mailtjes die ik niet wil hebben, dus ik gas voor de hoge score.
  Bedankt voor de snelle reactie,

  Groetjes Carla
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina