1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Domeinnamen registreren

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door Adejong, 1 mei 2006.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Vind ik goed dat Multikabel dit nu heeft doorgezet.
  Alleen 1 nadeel......De prijs valt me erg tegen, €2,50 p/m! Dus 30 euro per jaar.
  Sorry hoor, dat vind ik best aan de dure kant. Ik heb momenteel voor 34 euro p/j een Webhosting pakket met 200 mb ruimte, mySQL, ASP(en ga zo maar door) mét een GRATIS NL Domeinnaam.

  Is er een reden voor dat het domeinnaam zo duur is?
  Graag jullie reacties op deze nieuwe dienst :)
   
 2. Nou Nou, zo duur valt ook wel mee.. MK is geen prijsvechter..

  Wel moet ik zeggen dat je puntje voor mysql / php / asp geheel op zijn plaats is. Ik had ook gehoopt dat het erbij zou zitten. Maar zoals het op de site staat, het is nog in beta.. Laten we hopen dat er meer bij komt..
   
 3. Als dat er bij zou zitten , zou ik het dus ook een mooie prijs vinden. Maar in mijn ogen is het nu voor 2,50 p/m alleen een domeinnaam, en dat vind ik best duur :)
   
 4. Een beetje normale prijs ligt tussen 10 en 20 euro en echt niet meer. Men verdient hier nu dus flink op. Tenzij men heel mondjesmaat domeinen "inkoopt".
   
 5. Ik denk zelf dat deze service meer voor de "gewone" internetter is, die zijn homepage wat meer persoonlijkheid wil geven door daar bijvoorbeeld een familienaam aan wil geven. Of een klein bedrijfje die een simpele homepage wil hebben. Het is dus niet alleen een domeinnaam, maar er zit wel degelijk webhosting en ook een mailbox bij.

  Voor mensen die nu al een eigen website hosten met php/mysql is het op dit moment inderdaad niet interessant, maar het gros zal al een domein hebben. Voor de 'gemiddelde multikabel klant' is dit een simpele en makkelijke manier om een domein te registreren en heb je maar met 1 partij te maken.

  Ik denk niet dat deze service opgezet is om te gaan concurreren met de grote webhosting bedrijven, maar meer als extra service. Maar dat zal in de toekomst moeten blijken. Voorlopig kan iedereen die dit zou willen gebruiken dit nu via Multikabel doen.
   
 6. Ik weet niet wat jij verdiend, maar als je vragen moet gaan beantwoorden van klanten op een dienst waar ze maar 2.50 per maand voor betalen moet je al heel veel klanten hebben waarvan maar weinig mensen de helpdesk gaan bellen voordat je daar uberhaubt iets aan verdiend. Ik denk dat de kosten al op zullen gaan aan de tijd die nodig is om een account op de zetten en de afschrijving van benodigde hardware en opslagruimte. Voor je daar vette winst op gaat maken moet je duizenden, zo niet tienduizenden klanten met een eigen domein hebben vrees ik.... (zie ook mijn post hierboven over de doelgroep van deze dienst)
   
 7. Weet iemand toevallig of de domein registratie (gekoppeld aan de homepage) ook aan path forwarding doet? Dat zou echt super tof zijn. Dan zou namelijk www.ikke.nl/paginas/ overeenkomen met [ip address]/paginas/. Dat zie ik wel zitten.
   
 8. Webreus

  Die 2,50 is echt wel duur, bij webreus kan je een domeinnaam laten registreren voor 6,95 per jaar..... en voor 9,95 extra per jaar (100mb/5Gig) kan je je website daar ook laten hosten. Bekijk de webreus site maar eens www.webreus.nl
   
 9. Paul

  Paul Guest

  Tja zoals eerder gezegd is mk geen prijsvechter...
  Verder is er keus zat, en niemand die je verplicht bij mk je domein te registreren toch?
   
 10. Heb je helemaal gelijk in. Alleen als klein extra'tje kunnen ze het ook goedkoper aanbieden (mits ze groot inkopen natuurlijk) Kijk maar eens op www.sidn.nl wat het werkelijk kost om een domein vast te leggen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina