1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

30 oktober NL 1-2-3 analoog uit de lucht: gecodeerd!

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door Doman, 1 mei 2006.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Echt een schandalige zaak dat de nationale zenders straks niet meer vrij (zonder smartcard!) te ontvangen zijn. :x :x

  Een zeer goed artikel over de zeer onplezierige situatie die straks gaat ontstaan kun je hier lezen:

  dutchmedia.web-log.nl: 30 oktober NL 1-2-3 analoog uit de lucht: gecodeerd!
   
 2. Tja, in feite doen de meeste Nederlandse kabelbedrijven niets anders. Ook hier geldt dat zij het "gratis" digitale standaard pakket net zo goed Free-To-Air (FTA) zouden kunnen doorgeven. Met een standaard DVB-C ontvangertje zonder decoder en smartcard zou je dan gewoon kunnen kijken. Maar in plaats daarvan kiest men ervoor om het zogenaamde Free-To-View (FTV) model toe te passen om de mensen te dwingen een smartcard aan te schaffen en dus ook om alleen de aanbevolen ontvangers te gebruiken waarin de smartcard werkt. Het zijn dus precies dezelfde boeven... :evil:
   
 3. Dit is trouwens niet helemaal correct, want Nederland 2 wordt volgens mij op dit moment gewoon ongecodeerd (FTA) doorgegeven en daar hebben de KPN en Digitenne ontvangers helemaal geen problemen mee.
   
 4. Maar wel gratis, die smartcard kun je gratis krijgen staat in het door jou genoemde artikel. Je moet weliswaar iets meer moeite doen, maar dat moet je toch want je zult toch een geschikte DVB-T ontvanger moeten aanschaffen.
   
 5. Tja, de smartcard mag dan misschien gratis zijn, maar een DVB-T ontvanger met ingebouwde Conax decoder is toch een stukje complexer en dus duurder dan een DVB-T ontvanger zonder Conax decoder. Ook moeten voor de Conax codering licentie kosten worden afgedragen die weer bijdragen aan de prijs van het apparaat. En uiteindelijk hoopt men er natuurlijk op dat je de decoder toch bij KPN/Digitenne gaat aanschaffen zodat je ook meteen even een abonnementje neemt op de rest van het niet gratis digitale DVB-T pakket. Riekt toch weer naar koppelverkoop...
   
 6. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Ja gratis zal allemaal best...
  Het gaat erom dat iedereen die wil kijken zich weer moet registreren!
  Ook weer voor eventuele alle extra TV's! :x
  (Moet ook weer steeds geheractiveerd worden!!)

  En eenvoudige (goedkope) FTA DVB-T ontvangers zijn tegenwoordig al in ruime mate beschikbaar, speciaal ook voor de PC...
   
 7. Ik denk dat we het Dutchmedia weblog artikel niet echt goed gelezen hebben, want daar staat toch echt dat die smartcard in de nieuwe situatie maar liefst 20 euro gaat kosten!
   
 8. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  8O

   
 9. Gezien onderstaand persbericht is men toch terug gekomen op de beslissing om Nederland 1, 2 en 3 straks gecodeerd digitaal via de ether te gaan aanbieden. Na de omschakeling van analoog naar digitaal, die een maand uitgesteld is naar eind november, kan dus ook van goedkopere DVB-T ontvangers gebruikt gemaakt worden die alleen geschikt zijn voor de ontvangst van Free-To-Air (FTA) kanalen, zoals bijvoorbeeld USB DVB-T ontvangst sticks.

  Bron: Ministerie van OCW
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina