1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Tijdsduur voordat een monteur kan komen is veel te lang

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door CeeS, 15 apr 2006.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Het lijkt mij dat een service provider juist op dagen dat particulieren vrij zijn op zijn minst de mogelijkheid moet bieden om een afspraak te maken. Mensen die alleen aan de telefoon zitten om de boot af te houden werken wel maar bieden geen toegevoegde waarde. Een storingsdienst moet storingen opheffen, wat mij betreft ook 's-nachts. Ik neem niet aan dat de service bij andere providers veel beter is, maar bij Multikabel is mijn ervaring dat het echt niet slechter kan. Ook mijn ruim70-jarige buurvrouw heeft men anderhalve week zonder radio en tv laten zitten. Zowel de service als de mentaliteit van de organisatie bij monopolist Mutikabel zijn: Schandalig slecht!
   
 2. Paul

  Paul Guest

  Eens, maar dan moet je wel het besef hebben dat het pinksteren is ;-))
   
 3. Eerst volgende mogelijkheid is vrijdag 9 juni, dat is 6 dagen na eerste melding van volledig uitval van zowel internet als r/tv. Niet alleen schandalig en slecht. Multikabel is gezien alle beloftes aan de gebruikervereniging ook gewoon een oplichter. De achterstand is en blijft onaanvaardbaar.
   
 4. Inderdaad, en wees maar blij dat je geen telefonie afneemt dan was je helemaal in de aap gelogeerd. :(

  Kennelijk heeft men de expansie overschat.

  Zelf merk ik bv. dat de telefonie regelmatig afgebroken wordt en er een mededeling volgt van:"er is een onverwachte fout opgetreden" Dit gebeurdt ook bij kennissen die MK-telefonie afnemen.
   
 5. Op verzoek van Cees ook even mijn ervaring hieronder:

  Het is toch niet normaal dat wanneer je op woensdag middag een storing meldt bij Multikabel dat je geen internet en geen telefoon hebt dat ze pas maandagmiddag een monteur kunnen sturen?

  De medewerker van de helpdesk heeft geconstateerd dat het modem niet goed meer is en dat het al een tijdje niet goed ging met het modem. Nu moet het modem vervangen worden. Dat kunnen ze pas maandagmiddag regelen. Dat is toch te belachelijk voor woorden! In al die jaren van telefonie via KPN heb ik dat nog nooit meegemaakt. Dat ze niet meteen langskomen snap ik best, maar voor het weekend zou ze toch moeten lukken, zou je zeggen. Dus niet!

  Laat ze dan een alternatief bieden, bijvoorbeeld het modem zelf om komen ruilen bij een servicepunt. Dan heb je een keus!

  Groeten,

  Ernst

  Voor alle duidelijkheid. Het betreft dus niet mijn verbinding gelukkig!
   
 6. En imho zijn er meerdere punten in Noord-Holland.
  In ieder geval weet ik dat er één in Den Helder is met ook voorraad onderdelen.

  Kleine kanttekening: Bij mij dacht men ook dat het aan het modem lag maar bij meting thuis bleek dat het aan de MK-kabel lag vanaf de contactdoos naar de eerste straatkast. Dat ik nog TV kon ontvangen kwam omdat de kabel nog genoeg straalde en feitelijk als een zender fungeerde.

  Maar ff proberen door een modem om te ruilen neemt in ieder geval al één onderdeel van eventuele storing uit de keten!

  Hopelijk krijgt MK het op een goede dag voor elkaar dat ze 90% van de klachten binnen één dag verhelpen zoals MK aan de MGV meldde.

  Als alles werkt, werkt het prima! :D
  Maar bij een major-problem denk ik terug aan de KPN-tijd!
   
 7. Helaas ook moeten constateren dat het bij Multikabel bij storing tegenwoordig redelijk matig is qua service. Het eerst mogelijke tijdvak voor een monteur was een volle week (7-8 dagen / 5-6 werkdagen) na melding storing. Een beetje traag gezien het feit dat Multikabel 2 maal zo duur is als de concurrentie. (Easy, 600kbit voor 19,-, het ging om m'n moeders aansluiting)

  Jammerlijk voor MK aangezien ze moet verhuizen...dan is het dus erg makkelijk om naar een ander te gaan. Toch vreemd dat het in 1 tot 1,5 jaar tijd dan zo structureel achteruit is gegaan? Ik heb zelf lang geen storingen meer gehad maar zo'n 1,5 jaar geleden kwamen ze binnen 1-2 werkdagen de boel fixen.
   
 8. Een familielid van mij die nu ook nog Easy heeft zonder telefonie dacht er ook over om over te stappen naar Entree, maar heeft dit nu ook op de lange-baan geschoven en denkt er sterk over om compleet over te stappen op KPN, die hebben nu ook een budget aanbieding: voor 19 euro per maand heb je telefonie inclusief 500 belminuten per maand en ook nog internet met de dubbele (upload) snelheid dan Entree (128/128 KPN tov 128/64 MK) En je betaalt geen KPN-abbonnement meer, dus eigenlijk voor hetzelfde bedrag als vroeger een KPN abbonnement heb je nu dit complete pakket, wat goedkoper is en sneller. (zie: www.slimbellen.nl)

  Zolang de kwaliteit van de service reactietijd bij een storing zo hard achteruit rent als we de laatste maanden zien gebeuren bij MK, kan ik dit begrijpen. Zeker nu het erop lijkt dat MK zelf hun policy heeft bijgesteld. (Zie het bericht van BenJ op 2-juni een stukje hoger in deze thread).
   
 9. Ik weet dan vrij zeker dat dit percentage gebaseerd is op het geen signaal hebben met daar inbegrepen de gevallen waarbij een modem reset voldoet. Dan kom je inderdaad aan een percentage van 90%. Zelf 1,5 jaar geleden konden ze niet 90% van de monteursafspraken binnen 1 werkdag inplannen dus dit is een beetje een kolderstatistiek.

  Echt uitval noem ik waarbij een MK storingsmonteur nodig is, kan de MGV niet om deze gegevens vragen ? Dit is vrij makkelijk te bepalen. Datum monteursafspraak min datum eerste melding klant. Dit cijfer is dan licht vertekend omdat mensen soms ook gewoon geen tijd hebben de eerste paar dagen..maar voor het merendeel van de klanten geld toch wel: Zo snel mogelijk.
   
 10. Ik wordt door mensen die ik heb aangebracht hierop aangesproken. Zeker na mijn geval van totale uitval en de termijn die in eerste instantie werd voorgesteld. Nu ze deze berichten volgen worden ze steeds minder blij dat ze mijn raad hebben opgevolgd.

  Bij de één werkte de telefonie niet, al één dag na installatie. (werkend afgeleverd.)

  Bij een ander werd eindeloos geporteerd, in eerste instantie door foutieve gegevens bij de KPN mislukte dit keer op keer. Ook naderhand met de juiste gegevens. Tenslotte heeft MK contact opgenomen met de KPN.

  Ik weet het; in dit laatste geval lag in eerste aanleg de fout bij de abonnee maar later toen de juist gegevens werden ingevoerd ging het ook mis. OK, schuld van de KPN maar daar heeft de klant geen boodschap aan, die wil gewoon bellen.
  Bewuste klant is vele malen verhuist maar had bij de KPN nooit last.
  Dat wekt (onterechte) wrevel op richting MK. (psychologische strategie van de KPN.)

  Laat MK standaard overduidelijk melden dat men bij zijn huidige telefoonprovider zijn porteer-adres moet opvragen. Let wel, NIET het nota-adres! Dan komt de klant er eerder achter waar de fout ligt! Niet zeggen;"dan zal uw adres bij de KPN wel niet goed zijn." De klant kijkt dan op zijn nota en ziet dat hij het goed aan MK heeft doorgegeven maar dat porteren toch niet lukt.
  Dit was een gouden tip van een goede Servicedesk-medewerkster na het zoveelste contact met MK.

  Daarbij komt dat kennissen de telefonie niet 100% meer vertrouwen. Er zijn er zelfs enige die speciaal hierdoor een pre-paid gsm-toestel hebben aangeschaft. Dan wordt terugkeer naar de KPN zwaar overwogen ondanks de onkosten.

  Vertrouwen in een product, goede voorlichting/begeleiding en een goede after-sale service is een eerste vereiste om een product goed in de markt te zetten!

  In mijn kennissenkring en daar buiten gaan veel mensen over naar MK-telefonie maar ik heb nog niemand gesproken die nooit enig probleem heeft ondervonden. :cry: Door dit feit willen vele ook (nog) geen digitale televisie omdat ze bang zijn voor bevroren of geblokte beelden. (sneeuwbal-effect)

  Als het werk is het een goed product maar heb je problemen dan zit je goed in de nesten.
  De sevice-monteurs willen wel want al degene die ik vanaf de 'Multiweb'-periode (1998) in de loop der jaren over de vloer heb gehad liepen de zaak uiterst nauwkeurig na en gingen niet eerder weg dan nadat zij de storing voor de volle 100% hadden verholpen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina