1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Linux server met meerdere domainnamen en email

Discussie in 'Internet - Email' gestart door topmusic, 22 mrt 2006.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Als voor 1 domainnaam je modem word aangepast is het dan ook mogelijk om van meerdere domainen de mail te catchen ? Mijn eigen server op co-locatie is net vorige week overleden en het word te duur om te repareren, nu draaiden er 4 domainnamen op die ik nu dus op me linux server thuis wil laten draaien (inmiddels draai dat weer) zit nu alleen met het email verhaal.
  Of is dat op een andere manier op te lossen ?
  Van alle domainen heb ik ook de DNS in beheer.

  Groeten :?
   
 2. Het (eenmalig) resetten van je modem is alleen nodig om te zorgen dat het modem voorzien wordt van het nieuwste "profiel". Daarmee wordt gezorgd dat je mail kunt ontvangen op poort-25. Met de vroegere profielen stond poort-25 helemaal dicht, nu kan de relay-server wel bij je binnenkomen en de buitenwereld niet. Overigens geldt dit alleen voor kabelinternet en niet voor Quicknet-ADSL, voor de laatste hoeft het modem niet gereset te worden.
  Het heeft dus niets te maken met de domeinnaam die je wilt hosten op je eigen server. Je kunt dus ook meerdere mail-domeinen bedienen met 1 modem of ip-adres.
   
 3. De relay server werkte al intern, zonder dat ik de mailserver aanvraag had gedaan en zonder reset van het modem.
  Mail wat ik zond naar een maildomain wat ik heb runnen werd wel in het multikabel netwerk afgeleverd.
  Het gaat namelijk hierom dat ik dus ook de mail van de 'buitenwereld' op de 4 maildomainen wil ontvangen of blijft dat geblokkeerd met uitzondering van het domain wat je doorgeeft aan multikabel. :?:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina