1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

US Robotics router geeft volle snelheid power abbo niet door

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door kuya, 2 feb 2006.

Niet open voor verdere reacties.
 1. als modem heb ik een Motorola sb 4200 en dan een USR 8003 router ( wired) zonder mijn router haal ik 580 kb/s echter met router kom ik niet hoger dan 360/380 kb /s ( in veilige modus kom ik tot 420 kb /s ) ik heb de laatste firmware update en weet nu even niet wat te doen .... iemand dezelfde ervaring ? ( een nieuwe router kopen is even geen optie )

  computer is schoon ( geen spyware )

  wie heeft een goed idee ?
   
 2. Sommige routers willen weleens last hebben met snelheid als er met DHCP gewerkt word.

  Geef je PC eens een vast IP adres, en zet DHCP in de router eens uit.

  Geef je router eens een ander MAC adres in een hele andere range, BV 02:60:8C:18:0F:EF. Je krijgt hierdoor een niew IP adres, dit wil ook nog weleens helpen..

  Dit is eigenlijk het enige wat je kan doen om snelheid te verhogen.. Je zou nog met de MTU kunnen gaan spelen, maar de standaard MTU is meestal goed voor MK..

  Als het echt niet werkt, ruil de router om.. Binnen 8 dagen na aankoop mag je hem zonder opgave van reden ruilen!! Na die 8 dagen kan je altijd een RMA aanvragen, of misschien inruilen voor een andere..
   
 3. Thomas bedankt voor je reactie ... het modem is al anderhalf jaar oud en functioneerde alleen goed na het clonen van het mac adres voordien viel steeds de verbinding weg . Tot november deed hij het dus prima ...alleen met de nieuwe snelheidsverhoging bleef ik max 360 kb/s ontvangen .

  maar even de volgende vragen ..... wat is MTU en
  ik dacht dat het niet mogelijk was om een direct ip adres op te geven .... ( wel achter de router ) of bedoel je dat ook
  ik ben absoluut geen expert op router gebied .........

  alvast bedankt voor je reactie .

  Hans
   
 4. MTU= Maximum Transmission Unit, dit komt neer op de maximale grote van pakketjes die verzonden kunnen worden in 1 frame over het netwerk.. De standaard MTU is geloof ik 1492 octets, heb er weleens mee lopen spelen. Mijn ervaring is dat je er wel iets winst mee kan maken, maar dan praat je over bits..

  Over dat IP adres, ik bedoel dus idd de PC's achter je router, je hebt idd gelijk dat je de router zelf geen vast ip adres kan/mag geven.

  Het zou misschien een truc zijn om er eens een andere netwerkkaart in je pc te doen en kijken wat het resultaat is, misschien heb je er nog 1 liggen? Of misschien van een wiskid in de buurt?
   
 5. bedankt voor reactie ...heb het weekend geen tijd zal er volgende week nog eens induiken ... alvast bedankt voor de hulp
   
 6. inmiddels flinke week verder en warempel ...nadat de router er een tijdje uit geweest is ( dagen) en nadat ik wat gerommeld had met de MTU ( lukte niet ) .... een vast IP adres aan de computer gegeven had ... merk ik nu tijdens het downloaden dat ik op 600 kb/s zit ( ik nog kijken of de router er wel tussen zit ... warempel ja ... ) ...
  Dus conclusie ... misschien was het de computer ... maar ook het vastzetten van het IP adres ... of het resetten van router .... ik weet het dus niet .... belangrijkste is .... max downloadspeed ...

  Bedankt voor de input .... happy leeching :lol: :lol: :) :wink:
   
 7. Dat kan niet, wel of niet een vast ip hebben heeft niks met je verbinding zelf te maken. Overigens is een vast ip niet toegestaan, mocht het bij een andere gebruiker tot problemen leiden, wat kan, dan wordt je afgesloten.
   
 8. Met het vaste IP-adres wordt de LAN kant bedoeld en die kan je zowel vast als via DHCP laten uitdelen (heeft geen invloed voor werking MK).
  Heb ook nog nooit echt een verschil gemerkt in beide opties, kan me wel indenken dat er routers zijn die met DHCP aan kort minder presteren.

  Eerder denk ik aan een combinatie probleem. Zonder router--> volledige snelheid = vast IP adres (semi vast via DHCP pool MK), met router geen volledige snelheid, in veilige modus zelfs een iets hogere.
  De combinatie ligt dan tussen router, bekabeling en netwerkkaart of installatie PC (welk stukje software dan ook). We kunnen in ieder geval het modem uitsluiten.

  Blijkbaar werkte je router met een lagere snelheid wel goed en met de hogere snelheid minder. DHCP uit is ten alle tijden stabieler dan DHCP aan. De netwerkkaart hoeft dan ook geen request te doen en de router hoeft niet uit zijn lijstje een IP toe te wijzen. Dit kost natuurlijk tijd......test maar eens via CMD --> ipconfig /release --> ipconfig /renew, dit is echter 1 maal en zal daarna geen snelheids-issue meer zijn.
  Nieuwe drivers voor je NIC ,updates (firmware) voor router en update voor OS en andere software vind ik geloofwaardiger....en in ieder geval een combinatie hiervan.

  In ieder geval lijk je al geholpen te zijn, laat dit dan een mogelijk antwoord zijn voor andere.
   
 9. Het vast zetten van een ip adres binnen het LAN MAG zeker WEL! Het kan ook ZEKER effect hebben op de download speed, sommige routers hebben problemen als ze DHCP adressen moeten uitdelen...
   
 10. inderdaad vast IP aan LAN kant ....geeft ook minder problemen met mijn softwarematige server .... als een andere computer eerder inlogt op de router dan kan hij een ( of het ) IP adres toegewezen krijgen van de computer die gekoppeld is aan de DMZ ... en dan is het lastig inloggen ...nu loopt alles als een zonnetje . :)
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina