1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

MK telefonie icm 0900 service nummers

Discussie in 'Telefonie - Vast' gestart door DDL, 15 nov 2005.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik overweeg internet en telefonie via multikabel te gaan gebruiken. Nu belt mijn vriendin nogal eens via 0900 servicenummers met het buitenland. De tarieven die ik via deze 0900-servicenummers voor het bellen naar het buitenland betaal zijn een stuk goedkoper dan de tarieven van MK. Kan ik via deze 0900-servicenummers (bijvoorbeeld http://www.spaartelecom.nl) blijven bellen? Brengt MK een (extra) kosten in rekening als ik met een 0900-servicenummer van bijvoorbeeld 3 cpm bel? Of blijft alles net zo transparant als bij de KPN?
   
 2. Dit negeren:
  Nee, dat kan niet. Bel je veel internationaal dan is MK ook geen goede keuze. Technisch schijnt dit gewoon niet te kunnen. Waarom ook alweer ben ik eigenlijk vergeten :) De verbinding via een carrier zal niet werken.


  Dit niet :)
  edit: Ik lees net dat het wel zou moeten kunnen...misschien werkt spaartelecom niet helemaal hetzelfde als een standaard carrier of is er inmiddels iets veranderd bij Priority Telecom. (Waar Multikabel over gaat)
  Het zou best eens kunnen werken omdat de constructie van spaartelecom anders in mekaar zit. Probeer het gewoon eens bij een kennis met MK telefonie? :)

  Ik zou de helpdesk even mailen of bellen..dan weet je meer. Waarschijnlijk word er wel gezegd dat het of niet kan, of niet ondersteund wordt.
   
 3. carrier-preselect of een andere carrier kiezen door bijvoorbeeld 1601 voorafgaand aan het nummer gaat niet, maar via een 0900 nummer zou het normaal moeten werken, dus ook spaartelecom lijkt me.

  Maar misschien kunnen de lezers die wel telefonie van MK hebben dit eens testen en controleren op de online rekening hoeveel zo'n gesprek dan kost ? (je kunt naar nederland bellen 0900 1439 voor 1 cent per minuut, je betaalt dan wel het gesprek vanaf het moment dat het 0900 nummer opneemt, ook als het gekozen nederlandse nummer niet thuis is.)
   
 4. Ik heb net even navraag gedaan bij MK..

  Het zit zo:

  Deze dienst is geen carierselect of preselect dienst, maar een gewoon 0900 nummer. Het werkt dus gewoon ook als je belt via ML/Priority telecom.

  Je betaald het starttarief van 3,5 ct van MK, dan de starttik van het 0900 nummer 4,9 cent..

  Daarna betaal je de kosten van het 0900 gesprek..

  Is dit een 0900 nummer wat 25 ct per min kost betaal je 25 ct, kost het nummer 1 ct dan betaal je 1 ct.. Dit is ongeacht welk 0900 nummer je wilt bellen.. Zo ook de 0900 nummers van spaartelecom.nl..

  Thomas
   
 5. Ik had me post ook even aan moeten passen want in me edit gaf ik aan dat het waarschijnlijk wel kan..alleen het begin met nee het kan niet zat er nog in :P Ik kwam terug op me eerste opmerking omdat op de spaartelecom site het volgende staat:

  MK = Priority

  ps: Ik mis een doorkruis functie in deze phpbb installatie?..
   
 6. Een prima alternatief voor carrier select is Skype out. Hiermee kan je naar de meeste populaire bestemmingen voor ca. 2 cent per minuut bellen.
  Het afgelopen half jaar heb ik hiermee een kleine honderd euro naar volle tevredenheid verbeld waardoor ook voor mij de weg vrij kwam om over te stappen op telefonie van MK.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina