1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Wanneer gaat MK IPv6 aanbieden?

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door patsie, 5 okt 2005.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Rootservers bereiden zich voor op op Ipv6
  Bron: Webwereld

  Maandag 4 februari 2008, 16:19 - Vanwege het nijpende tekort aan ip-adressen worden vanaf vandaag de belangrijke rootservers van internet geschikt gemaakt voor in IPv6 geschreven adressen.
  eKudos MSN Reporter NUjij.nl 2 reacties Door Maarten Hell

  De wereldwijde migratie van versie 4 van het Internet Protocol (IPv4) naar het nieuwe systeem IPv6 moet uiteindelijk het adressentekort oplossen. Vandaag is daarom alvast een klein aantal bestanden op basis van IPv6 toegevoegd aan de rootservers, meldt BBC.
  Noodzakelijk

  Paul Twomey van domeinbeheerder Icann benadrukt nogmaals waarom de migratie naar IPv6 noodzakelijk is: er dreigt een tekort aan ongebruikte ip-adressen. "We hebben nog slechts 14 procent ongebruikte ip-adressen over voor versie 4", aldus Twomey.

  De huidige voorraad zal nog vóór 2011 zijn opgebruikt. Dankzij de invoering van het IPv6-formaat zal een bijna onuitputtelijke hoeveelheid adressen beschikbaar zijn.
  Overgang

  Volgens Jay Daley, verantwoordelijk voor het Engelse domeinbeheer, zijn veel grotere organisaties en kabelmaatschappijen als Comcast al overgestapt op IPv6. Toch zou de overgang sneller moeten plaatsvinden, meent hij. "Mensen moeten wel overstappen als Ipv4-adressen veel moeilijker te krijgen zullen zijn", zo waarschuwt Daley.

  Voor consumenten zal er voorlopig weinig veranderen. Wel zullen zij op de lange termijn routers thuis geschikt moeten maken zodat deze de langere IPv6-adressen kunnen gebruiken, aldus Daley.
   
 2. Wat vind je voor de gemiddelde particulier hier nou zo een groot voordeel aan?
  Ik mis even kompleet wat je reden is dit zo graag te willen vrees ik... :oops:
   
 3. 2011, dat is 3 jaar.. Ik zie liever dat men langzaam gaat migreren..

  De IT freaks eerst, op vrijwillige basis.. Die kunnen dan de boel opvangen.. Die bouwen hun netwerkje wel op..

  Daarna de kleinste bundels, en dan de horde.. Want hoeveel routers ken je die IPv6 native aan kunnen? Ik ken er maar 1tje.. Als je in 1 klap je netwerk gaat omgooien dat heb je een chaos, ik roep al jaren dat we net als xs4all een ipv6 testplatform moeten krijgen.
   
 4. Idd, gewoon een test piltot.

  BTW, ik ken veel meer routers die dat aan kunne ;) (Cisco :P )....

  Ik geloof nooit dat MK nu alleen maar apparatuur heeft staan die alleen maar IPv4 aan kunnen.

  Je kunt veel meer IP-adressen aan vragen. Dus ik kan uit eindelijk bijvoorbeeld mijn koelkast een eigen IP-adres geven.... Maar mijn servers vinden dit wel leuk ;) dan heeft iedere server zijn eigen IP-adres.

  PS Ik las ooit eens een keer dat IPv6 genoeg adressen heeft om op iedere vierkante centimeter op de aarde een eigen IP-adres te geven :P
  Of ik nu gelijk heb weet ik niet meer.... Volgens mij was het iedere vierkante centimeter
   
 5. ipv6

  Ik denk dat de introductie van ipv6 op gang gaat komen NA de introductie van Eurodocsis 3.0 protocol,de nieuwe Eurodocsis 3.0 modems o.a. van Motorola ondersteunen ipv6.:cool:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina