1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

Internet stuk langzamer dan voorheen nu al 1 maand...

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door kevinos, 1 okt 2005.

Niet open voor verdere reacties.
  1. Hallo,

    Wij hebben thuis enkele pc's aangesloten op de Router (SITECOM) en vervolgens op het Modem. Wij hebben het Power abonnement.

    Probleem: Het internet, alleen het laden van pagina's (bepaalde) is een stuk trager geworden, nu al een maand. Het downloaden gaat gewoon nog evensnel.

    Dan zou je denken virussen/spyware? Dus heb ik een ghost image terug gezet van begin 2005 (toen was de pc net opnieuw geinstalleerd)
    Nog steeds hetzelfde, toen heb ik de pc rechtstreeks in het modem gestopt (dus de router ertussen uit) en heb het zowel in gewone als in veilige modus getest.

    Normaal was het boem en een pagina als www.pagina.nl stond meteen op je beeld, nu duurt het 6 seconden voordat ik de hele pagina kan zien of is dit normaal, ik weet het niet meer :roll:

    Dan is het zo www.vragenforum.nl (mijn eigen website) laad die ook enorm traag vooral www.vragenforum.nl/index.php (+/- 14 seconden) ga ik nu bij iemand internetten met een 4 mibt wanadoo verbinding dan laad de website (alle pagina's) super snel... :?

    Ik hoop dat iemand wat suggesties heeft of misschien zelf een oplossing voor het probleem?

    Alvast bedankt!
     
  2. Wat voor resultaten zie je op www.speedtest.nl en dan vooral de 'connecties' test ?
    Download snelheid is goed zeg je ? Wat voor resultaten krijg je op http://speedtest.quicknet.nl en dan de realtime speedtest ?

    De pagina's die je noemt verschijnen direct bij mij (en ik heb ook power).

    Ik neem aan dat je de helpdesk al eens gevraagd hebt om je verbinding te bekijken op afstand ? Konden die nog iets vreemds zien aan je verbinding ?
     
  3. De helpdesk ziet niks raars:

    Speedstest.quicknet.nl:
    Speedtest.nl:
    Een ping uitvoeren werkt niet, terwijl dit bijv. half jaar geleden wel gewoon werkte. Firewall staat uit en met de router moet dat geen probleem zijn want die hebben we al een tijdje. En zoals eerder aangegeven het laden van bijv. mijn website is met 1 pc rechtreeks op het modem even langzaam..

    Bedankt voor de reactie.
    Iemand enig idee wat het zou kunnen zijn?
     
  4. Zo te zien staat in je router ook nog een firewall-achtig iets "aan", aangezien je router niet op pings reageert. Ik kan jouw ip bijvoorbeeld hiervandaan ook niet pingen. In sommige routers kun je instellen dat hij dit blokkeert. Maar in principe maakt dat voor traag laden van websites niet uit. Maar je kunt eens proberen je router weer terug te zetten naar standaard instellingen of zo.

    Aangezien je het probleem ook zonder router hebt zou het aan "iets" in je computer moeten liggen. Meestal denk je dan aan spyware, virussen e.d. Maar aangezien je zegt dat het met een oude ghost backup hetzelfde is, lijkt me dit ook onwaarschijnlijk.... Je verbinding zelf is ook goed geven alle speedtesten aan....

    Je probleem is ook niet bij alle websites begrijp ik. Ik heb zelf geen problemen met jouw genoemde sites, maar sommige sites verschijnen bij mij wel trager sinds een laatste update van windows/internet explorer.

    Om uit te sluiten dat het probleem in Internet-Explorer ligt, zou je nog kunnen proberen om firefox te installeren, dat is een andere hele goede browser. ( http://www.mozilla.org/products/firefox/ ) en download dan versie 1.0.7 nederlands via de link links-bovenaan de pagina. Geeft firefox hetzelfde probleem ??

    Als je daar hetzelfde hebt zou je misschien nog eens kunnen testen met een totaal onverdachte computer (laptop) van iemand anders via jouw router/kabelmodem.

    Als die ook hetzelfde heeft zou het nog aan de routering "van website richting jouw ip-adres" kunnen liggen. Jouw pakketjes gaan via een bepaalde route via een aantal tussenstappen naar websites toe. Dit kun je controleren via het commando "tracert" in een dos-box in windows. Open via [start]-[alle programma's]-[bureau accesoires]-[commando prompt] een dos-box en type daarin:
    Code:
     tracert [url]www.vragenforum.nl[/url] 
    Je ziet dan verschijnen via welke route de pakketjes naar je website toe lopen en hoe lang elke hop duurt. Maar je weet niet via welke route de pakketjes teruggaan van de website naar jou, misschien kun je een tooltje op de website installeren wat de route naar jou laat zien. Op die manier kun je zien of daar soms een probleem optreedt. Je hebt dan een soort traceroute nodig die op je website draait. Ik weet zo niet of zo'n tooltje bestaat als php-script trouwens en misschien is dit een beetje vergezocht. Ik ken wel problemen met ip-ranges die in sommige servers onterecht als 'niet bestaand' staan genoteerd waardoor sommige mensen nooit op bepaalde websites konden komen....
     
  5. Beste CeeS,

    Bedankt voor je reactie.
    We hebben meerdere computers in huis, deze hebben allemaal hetzelfde "probleem".

    Ik heb zowel met Firefox als met Opera getest.

    Dit is een tracert vanaf hier:
    Ziet er niet echt snel uit ?
    Het is een vervelend probleem en misschien ook een beetje vreemd maar ik heb geen idee hoe dit nu zit :)
    Ik heb de fabrieksinstellingen van de router terug gezet maar dat maakte geen verschil.

    Dit is een tracert naar Pagina.nl:
    Ik heb daar geen verstand van m.b.t. een tracert php script.

    Het is wel erg vervelend, download van een bestand als MSN Messenger, dat is zo binnen maar een groot aantal websites laad gewoon traag.
    Response van de helpdesk was dan dat het aan de server lag waar die website dan op staat maar als iemand anders er wel (super) snel op komt, ik heb geen idee hoe dit nu op te lossen is :)
     
  6. Net nog even vanaf mijn werk getest en een aantal keren via die stopwatch pagina gedaan en de tijden varieren enorm, tussen de 18 seconden en 8 seconden..... Soms ook 2 seconden ....
    Dus het ligt niet aan jouw verbinding vermoed ik, maar gewoon aan de website.

    Zo'n website die met phpbb werkt bouwt elke keer een nieuwe pagina op waarbij de teksten die je op het scherm ziet uit een database gehaald moeten worden. De MGV site werkt ook op deze manier. Zo'n dynamisch opgebouwde website is handig, maar heeft nadelen dat het traag kan worden. Als het dus druk is op de site duurt de opbouw van een pagina langer omdat de server traag wordt. Zelfs als de website op een computer draait waar meerdere websites op draaien kan jouw site traag verschijnen terwijl je eigen site heel rustig is omdat bijvoorbeeld een andere site erg druk is waardoor de database traag wordt.

    Verder bleef de opbouw van de frontpage bij mij een paar keer hangen op een externe link (www.belstat.nl) die vanaf jouw pagina wordt opgehaald. Zo staan er nog meer links/plaatjes op die soms nog wat langer duren. Als die sites dus traag zijn duurt het ook langer voordat jouw pagina klaar is met laden.

    Al met al denk ik toch dat er niets aan de hand is met jouw verbinding, maar dat op bepaalde momenten van de dag de site gewoon trager op het scherm komt en/of de (externe) getoonde plaatjes en links soms ook trager zijn. Een vergelijking met een andere verbinding zou je dus op exact dezelfde tijd moeten doen, en zelfs dan is het nog wisselend, want vanaf het werk hier (met een 10Mbit++ internet toegang) duurt het 17 seconden, en een paar seconden later weer 2 seconden en dan weer 10 seconden voordat hij verschijnt, dus erg wisselend.
     
  7. Ik ga hiermee aan de gang.

    Toch is het vreemd dat op de meeste pc's alle pagina's snel laden en op mijn maar hier in huis niet? En dit heb ik toch meerdere keren getest bij verschillende mensen thuis.

    Bedankt voor je hulp en antwoorden!!
     
  8. Als jecdit test bij andere mensen op de PC hebben deze dan ook kabel internet van MK of gebruiken deze een ADSL verbinding?
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina