1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Nederlandse ISP upgraden!

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door Thelightning, 13 sep 2005.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Die 10/100Mbit zegt niets over de kwaliteit van een router helaas. Dat is alleen de lijn-snelheid.

  Een router moet de data "vertalen" tussen het interne en het externe netwerk. Alles wat binnenkomt vanaf het internet wordt door je router bekeken, dan opgezocht in een tabel die hij in het geheugen bijhoudt naar welke computer hij die data moet sturen, daarna stuurt hij het door op het interne netwerk. Omgekeerd van binnen naar buiten gebeurt hetzelfde. Al die acties kosten in verhouding veel tijd. Veel routers kunnen dat prima, maar hebben een 'maximale vertaalsnelheid'. Bij sommige routers ligt die rond de 3Mbit/sec. Je komt dan ook nooit hoger dan deze snelheid.

  Hoe snel de Sweex is heb ik geen idee van, maar hij staan niet bekend als een heel snelle router.

  Maar je kunt zelf even testen of je verschil merkt door de computer even rechtstreeks aan het kabelmodem aan te sluiten (dus je router er tussen uit halen), daarna kabelmodem opnieuw laten opstarten om te zorgen dat hij met je computer wil praten, en dan even een IP-adres ophalen of je computer opnieuw opstarten. Vergelijk de waarde die je dan haalt bij de speedtest van http://speedtest.multikabel.net/speedtest.php met de waarde die je kreeg toen je nog wel een router er tussen had, en je weet dan of de router de beperkende factor is bij jou.

  ( Vergeet niet om je kabelmodem weer even uit/aan te zetten als je de router er weer tussen zet anders werkt hij niet of je moet hetzelfde MAC adres in je router gezet hebben als van je PC )
   
 2. Bovenstaande gedaan en de snelheid blijft hetzelfde Scheelt weer een nieuwe router :wink:
  Zat rouwens nu op een downloadsnelheid van 570 =kb/s dus een stijgende lijn. We wachten gewoon effe 1-11 af. IS het dan nog zo gaan we effe bij multikabel aan de telefoon hangen.
  Thanks voor de info

  groetjes Moos
   
 3. Het kan natuurlijk ook aanzoveel dingen liggen.... als je een 2de pc zou hebben of laptop kan je dit natuurlijk ook ffies checken... miss dat je iemand kent met een laptop? Je zou strak op 600kb/s moeten d/l net als ik :) NOG ;) maar euh je moet idd ffies afwachten... probeer is te pingen of ga is hier heen http://www.dslreports.com/tweaks
  Miss staat er wel een instelling fout of wat dan ook :) wie weet helpt het...
   
 4. Voel me lichtelijk blond na bovenstaand verhaal maar ben een end gekomen. tweede pc geeft dezelfde resultaten als eerder, zo ook een laptop. Bij de genoemde site zag ik een hoop groen, waaruit ik opmaak dat de instellingen verder wel goed zitten. Heb gepingt en kom uit op 13.0 (wat dit dan mag inhouden)
  Zit dus nog steeds niet strak op de 600 maar gemiddeld rond de 540/550. Daar houd ik het wel mee uit tot 1-11 :wink: :wink:
  Maar eventuele andere oplossingen zijn welkom natuurlijk

  Bedankt voor alle info

  greetz Moos
   
 5. 640 kb/s toch?

  5120:8=640

  Ik wacht het ook nog even af tot en met 2 november :)

  Zit je toevallig ook in de regio Alkmaar, monaatje?
   
 6. Monaatje tuitjenhorn city om precies te zijn
   
 7. 5120 of 640 is de maximale lijnsnelheid, dat haal je in de praktijk niet, je komt bij een goed werkende verbinding uit op ongeveer 95% hiervan. Dat komt omdat jouw data in brokken verzonden en ontvangen wordt. Tussendoor moet de tegenpartij nog melden dat stukken data binnengekomen zijn. Dat heen-en-weer praten kost enige tijd. Verder wordt je data weer ingepakt in een data-envelopje waarop de bestemming en de afzender staat. Dat zijn een paar extra bytes die in elk pakketje data staan. Met die extra data wordt bepaald waar de informatie heen moet en vandaan komt (de ip-adressen). Dat moet ook allemaal over diezelfde lijn. Die paar procent "overhead" gaat dus van je bruto snelheid af. De overhead is bij kabelinternet erg laag en er blijft meer over voor je data. ADSL gebruikt bijvoorbeeld vaak een ander protocol waarbij er nog meer extra data nodig is en je netto minder overhoudt.

  Dus als je 90 tot 95% van 5120 Kbps haalt zit je goed. Dus tussen de 4600 en 4870 is een normaal maximum voor power.

  En dat geldt alleen als je niet gelijktijdig full speed aan het uploaden bent, want dan heb je kans dat de computer steeds even moet wachten voordat bij bevestiging kan sturen van de ontvangen data waardoor de tegenpartij eventjes stopt met zenden en je speedtest ook instort. Als je bijvoorbeeld een P2P programma hebt draaien waardoor anderen bij jou aan het downloaden zijn, zul je dat merken omdat je download ook lager wordt.
   
 8. Oké dan is dat ook duidelijk :) bedankt CeeS.

  Na een nieuw test vanavond zit ik hier op:

  Code:
  Deze test genereert realtime 8192 KB (8 MB) dataverkeer. Een moment geduld aub..
  
  Uw download snelheid is 4860 kbps (607 KB/s) 
  Heb de test een paar keer gedaan en het blijft ongeveer hetzelfde, super dus!

  Groeten,
  Kevin
   
 9. Niet zo snel

  Ik heb zo juist een speedtestje gedaan en wat gedownload op een newsreader, maar wat bleek. Ik kom niet verder dan 1860KB/ps op mijn X-tra abonnenment :twisted:

  Dat zou toch op z'n minst 2600KB/ps moeten zijn?
   
 10. Dat hangt er een beetje vanaf...

  Bij welke server je test..
  Of je een router hebt..
  Of je uploads en of downloads hebt open staan...
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina