1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Digitale radio

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door LMU, 12 sep 2005.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Radio is bij Multikabel denk ik een ondergeschoven kindje. Het aanbod is laag zoniet te spreken niets. Als ik ga vergelijken met andere kabel-aanbieders dan hebben zij in het standaardpakket alle analoge zenders opgenomen plus wat extra. Leuk hoor dat Multichoice pakket maar ik zit daar niet op te wachten. Het standaard pakket TV wordt wel netjes doorgegeven maar waarom de radio niet. Immers het overgrote deel van de commerciele + publieke zijn al via de satelliet digitaal op te vangen alsmede vele buitenlandse waaronder de BBC. Het is mijn inziens een kwestie van oppakken en doorgeven. Overigens waarom geeft MK ook niet als extra lokkertje voor Digitale TV niet de vrij te ontvangen BBC3/4 alsmede enkele andere Engelse door. Zolang digitaal niets extra's biedt zullen velen zeggen waarom zou naar digitaal gaan, het kost mij een decoder en de beeldkwaliteit kan beter zijn maar om nu te zeggen het is super veel beter.
   
 2. Ik had nog geen bundelpakket en nu zijn mijn aparte pakketten omgezet naar een powerbundelpakket.
  Derhalve heb ik nu 'gratis' digitale TV en Radio.

  Eerlijk gezegd vind ik al die extra TV kanalen (nu nog ff 127!) geen aanwinst maar ik zou mij wel willen 'up-graden' naar het nieuw te komen pakket; "Nieuws & Kennis" omdat daar het pakket audiokanalen ook in zit.

  Helaas heb ik een -overigens gratis- "Digitale kabel set-top box" van Humax gekregen. Irdeto ingebouwd, IR-FOX C.
  Deze voert digitale audio-signalen (S/PDIF) uit. (alles volgens de handleiding :wink: )

  Lang leve de lol maar mijn audioversterker heeft geen digitale ingang zodat de hele handel weer netjes opgeborgen is in de schuur.

  Vraag: Ik weet dat er scart tussenzet stukken zijn waar men bv. de analoge audiosignalen kan aftakken. (vaak plus videosignaal)
  Loopt er via de scart van deze "Digitale kabel set-top box" ook analoge audiosignalen richting TV?
  Dan kan ik die op mijn versterker aansluiten. Of lopen er via die scart alleen digitale signalen? Om ook nog de TV aan te zetten om de audiosignalen naar mijn audioversterker te voeren is imho onzinnig.
   
 3. Via de SCART aansluiting worden alleen analoge signalen verstuurd inclusief de audio links en rechts. In de handel is een SCART kabel te krijgen waarmee je de ontvanger gewoon op je TV kunt aansluiten, maar die als extra een apart audio out snoertje heeft met de bekende links/rechts tulpplugjes aan één van SCART aansluitingen. Als je de SCART stekker met dat extra audio out snoertje in Humax steekt dan kan je het audio out snoertje verbinden met je versterker voor weergave van het geluid.

  Op die manier kan je digitale TV kanalen kijken en het geluid gewoon via je TV laten verlopen tijdens het TV kijken. Of de TV uitlaten en het digitale radio kanalen geluid via je versterker beluisteren.
   
 4. Andere mogelijkheid (als je de kabel die Archie beschrijft niet kunt krijgen) is om een SCART naar tulp kabel te gebruiken (tegenwoordig gewoon bij Karwei/Gamma e.d. te koop) en die op de tweede SCART uitgang van de Humax aan te sluiten, de originele SCART kan dan naar je TV met de bijgeleverde kabel.

  Die digitale audio uitgang is niet speciaal voor radio bedoeld of zo, dat is een Dolby-Surround uitgang voor een speciale versterker die dan alleen op bepaalde TV kanalen die dit uitzenden gebruikt kan worden. (er komt wel normaal geluid uit ook, maar dat kun je dus net zo goed via SCART eraf halen)
   
 5. ArChie en CeeS,

  Hartelijk bedankt voor jullie reacties en ik ben blij dat ik dus toch audio kan aftakken.
  Snel zo'n kabel kopen voordat ik op de basis wordt ingesteld en kijken hoe dat bevalt. Ik heb begrepen dat je ongeveer een week of drie alles kunt ontvangen voordat het systeem je vastpint op jouw abonnement.(?)
   
 6. Twee weken en daarna gaat de boel op zwart als je nog geen geregisteerd abonnement op die kaart hebt.
   
 7. Er zaten geen stickers bij om op te sturen en volgens het callcentre was mijn 'digitaal-basis-pakket' geregistreerd zodra ik het bundelpakket accepteerde. Het was een speciale actie waarvoor ik gebeld werd door Multikabel. (volgens een kennis zou je een sticker op een formulier moeten plakken en dat naar MK moeten zenden) Ik merk het wel maar zal nu nog sneller dat kabeltje kopen om die audiokanalen op proef te beluisteren.
  Bedankt voor de tip!
   
 8. Zou kunnen dat dit een speciale actie was, maar toen ik in februari de power-bundel kreeg zat de smart-card in een soort DVD-box verpakt. In die DVD-box zit behalve de handleiding ook een antwoord-kaart die je moet terugsturen. Hierop moet je zelf het nummer van de smartcard invullen en daarna je naam/adres gegevens erbij zetten. Als die kaart niet binnen 2 weken binnen is gaat je ontvanger op zwart en zie je alleen nog nederland-1.

  Maar het kan zijn dat nu de smartcard-nummers al ingevoerd zijn en dat je niets hoeft te doen. Kijk voor de zekerheid nog even of die kaart niet in de verpakking zit.
   
 9. Ik moet morgen toch in die doos zijn en zal de papierwinkel ff goed doorspitten en bij twijfel ff bellen met Multikabel. Ik zal toch ergens -als die audio mij bevalt- dat "Nieuws & Kennis" pakket moeten registreren.
  Ik hoop op een grote dynamiek en kanaalscheiding van die 40 audiokanalen.
  Uiteraard zal ik over een dag of wat mijn feed-back geven over mijn belevenissen.
   
 10. Hoewel de topic inmiddels bijna twee jaar oud is, is in de situatie omtrent de radiozenders nog steeds niets gewijzigd!
  Is het een kwestie van tijd dat er ook "normale" radiozenders digitaal doorgegeven gaan worden, omdat het aanbod wordt geharmoniseerd met Casema en TV Home?
  Want ook voor radio geldt: digitaal kunnen er veel meer zenders worden doogegeven dan analoog!
  Overigens mis ik (maar dat is persoonlijk) nog steeds andere Duitse regionale zenders als NDR en SWR. Die hebben in de regel interessantere programma's dan RTL, Sat.1 en Pro 7.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina