1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Gekraak Gesis...

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door RFBcsa, 10 sep 2005.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo,
  Ik vroeg me af of er mee mensen waren met problemen met de Analoge TV ontvangst. Bij de BBC1, BBC2 (oa. Balamory, iedere dag 10:30), Discovery (oa. reclame filmpjes) en RealTV (oa. reclame filmpjes) is het soms erg te horen dat het geluid kraakt/sist. Ik heb MK gemailt en gebelt en er is uiteindelijk een monteur hier langs geweest. De signaal sterkte was prima zei hij, iets dat ik eigenlijk ook wel verwacht had. Hij herkende het probleem omdat iemand in zijn familie zoiets had. Hij dacht dat het misschien aan een kopstation (!?) kon liggen. Mag best zo zijn maar de kanalen geven nog steeds problemen.

  Voor de duidelijkheid heb ik even een bestandje geplaatst dan kun je het zelf horen.. Moet zeggen, dat met deze bepaalde uitzending het wel echt bar-en-boos was. Gelukkig is het meestal niet zo erg. Maar ik vind het toch erg storend, vooral omdat ik vaak snachts luister en de volume niet al te hard staat maar dit gekraakt schiet echt overal doorheen.
  Bestand: [removed]

  Het ligt echt niet aan mijn thuis spulletjes. Ik heb nog een reserve TV staan, een hele beste, en die heb ik rechtstreeks op de contactdoos aangesloten met zo'n standard kabeltje. Ook hier het zelfde effect. Helaas... of gelukkig eigenlijk, ligt het tenminste niet aan mijn breedbeeld TV.

  Nog even om het geheel compleet te maken, mijn postcode is [removed]. Het is natuurlijk mogelijk dat het probleem regio specifiek is.

  Okay, dat was 'm...
   
 2. Ja, ik herken je probleem.. Bij mij heeft discovery het ook.. Altijd met de letter S. Ik zit in 1611..

  Het is hier wel minder geworden, het was hier idd ook heel erg...

  Misschien als we nog wat mensen kunnen vinden die het hebben dat de MGV er eens een vraag in kan schieten...
   
 3. Dit verschijnsel heb ik ook op sommige kanalen en ligt dus niet aan jouw toestel. Ik hoor het op je bestandje inderdaad op de letter "S", net zoals ik het hier waarneem. Dit verschijnsel ligt ook niet aan de signaal-sterkte van het kabelsignaal, maar aan de bandbreedte van het audio-signaal.
  Waar dit optreedt kan ik zo niet zeggen, het zou ook al op het signaal kunnen zitten zoals dat bij Multikabel wordt aangeleverd (satelliet/glas), in dat geval kan MK dit niet verbeteren. De kans bestaat ook dat het wel geintroduceerd wordt op het MK netwerk.

  Het klinkt mij in de oren als een ontvanger die te smalbandig is voor de uitzending. Hoge tonen, zoals het gesis van de letter S, hebben een hogere bandbreedte nodig dan lage tonen. Als het filter in de ontvanger te smalbandig is, (ofwel de uitzending is te breedbandig ten opzichte van de ontvanger) krijg je dit effect.

  Ergens in de keten van het signaal treedt dit dan op en wordt dit verder gestuurd. Theoretisch kan het signaal wat uit jouw kabeldoos komt dus te breed zijn en dat jouw TV dit effect maakt, maar het kan ook de ontvanger zijn in het kopstation van MK of de leverancier van het signaal. Dit is typisch iets wat Multikabel zelf zou moeten meten om vast te stellen of dit te verbeteren is. Is de uitzending zelf op bijvoorbeeld de satelliet al niet goed dan houdt het op voor MK en kan alleen de leverancier hier iets aan verbeteren. (BBC/Discovery/etc...)
   
 4. Het probleem is al meer dan een jaar bekend bij MK. Het komt er op neer dat zij het zo binnenkrijgen en er niets aan kunnen doen.
   
 5. Edoch waarom hebben al mijn kennissen en ik er geen last van :?:
  Allen in Den Helder, verschillende postcodes.

  NB: Wij hebben zelfs nog een xtra kanaal. Voor de Duitse toeristen wordt langs de kust een Duits satalietkanaal doorgegeven. Dit signaal is kennelijk vrij sterk dat het 'overslaat' op ons kabelnet zodat wij het ook kunnen zien en beluisteren, zei het in zwart/wit.
   
 6. Omdat jij waarschijnlijk niet altijd naar de kanalen kijkt waar het probleem op zit. Het is lang niet op alle kanalen. De kanalen die er 'last' van hebben hebben het ook lang niet bij alle uitzendingen. Vooral bij hard audio en dan hoge tonen (s-klanken) treedt het dan op. Sommige reclameblokken die sterker zijn dan de normale uitzending hebben het vooral.

  En "last van" hebben is ook betrekkelijk. Persoonlijk heb ik er ook niet echt last van, terwijl ik het effect wel waarneem (ik luister er wel "omheen"). Maar ik kan me voorstellen dat het best irritant kan zijn. Het audiobestand van RFBcsa klinkt me zeer bekend in de oren.
   
 7. Ik ben echt een zapper maar ben het nog nergens tegen gekomen. Als ik het audiobestand afluister vind ik dat een ontzettend irritant geluid. Als audiofiel oude stempel (buizentijdperk) zou ik dit beslist opmerken.
  Ik zal de komende tijd eens goed opletten.
   
 8. Het komt zo goed als alleen voor bij Discovery en Animal Planet (goh toevallig zijn beiden van dezelfde organisatie.. :) ), wellicht BBC zoals sommigen opmerken. Ik denk dat ik dit al zeker 2 jaar hoor op die kanalen...ondertussen 2 maal verhuist en op zeker 6 verschillende TV's het probleem mogen horen.
   
 9. Maar toch...

  Ik zou toch wel graag een oplossing voor dit probleem zien. Misschien kan CeeS dit een keertje meenemen in een meeting met MK want ik zat laatst een heel avondje RealTV te kijken en dat was geen pretje als de commericals ervoor waren.
   
 10. Ik heb de zaak eens goed beluisterd met de equalizer vlak en idd hoor ik ook enig geslis. Feitelijk op alle kanalen wel enigszins.
  Hetzelfde bij kennissen. Als je er op let is het ontzettend irritant. Het geluid lijkt op een verkeerd afgestelde stereodecoder.

  Met een goed ingestelde equalizer is het bijna niet te horen. Ik moest me wel afwennen om er op te letten...

  Toch zou MK er iets aan moeten doen. "het zo binnen krijgen" vind ik een minder valide argument.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina