1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Goed nieuws Quicknet DSL, geen nieuws kabelabonnees.

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door buisj, 2 sep 2005.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Bij MK liggen ze te slapen veel andere kabelaars bieden inmiddels ook al hogere snelheden voor minder spijkers in de maand. Met telefonie zullen ze binnenkort ook aan de bak moeten.VoIP is nu aan het opkomen, hoezo een abbo. van 14.50 a 17.00 euro in de maand, VoIP gaat veel lager.
   
 2. Ik denk dat MK gerust wel mee gaat.. Ze zijn geen koplopers, dat weten we nu 1 maal..

  Ik denk dat er best wel wat gaande is bij MK, ik kan me het eigenlijk niet anders voorstellen.. De verhoging komt misschien op een ongelegen moment voor hun.. Maar dat ze aan het testen zijn met 25MB weten we al..

  Ik denk dat als er volgende week nog geen gehoor is geweest de MGV misschien eens polshoogte moet gaan nemen.. Ik zal het eens in het bestuur gooien..

  Thomas
   
 3. Ja leuk dat testen met 25 MB maar wat zal dat kosten? Als je in je achterhoofd houd dat je nu voor 80 euro een 10 mbit verbinding heb bij MK....
  Bij wanadoo in november 20/1 mbit voor 30 euro plus telefonie.
  Zeg niet dat je die snelheid ook daadwerkelijk HAALT maar woon 1330 m van de centrale dan moet ik toch zeker lwel tussen de 10 en 15 mbit halen! En dat voor 30 euro p/m... is toch altijd nog wat beter ;)
  Ik ben bang dat de Kabel providers dit noooit kunnen aanbieden.... en zo veel mensen toch zullen overstappen...
   
 4. De 15 zal je niet halen nee.. 1300 meter op een adsl2+ lijntje is ongeveer 4 tot 10 MB. Zet er nu nog eens een overboeking van 1 op 100 overheen...

  Als je wat onderzoek doet naar adsl2+ zie je dat de 20MB snelheid totaal WEG is na 700 meter.. Na 1900 meter is het zelfs GELIJK aan gewoon adsl!!! :!: :!: En pas na 3900 meter is het weer ietjes sneller door het gebruik van annex L..

  Denk ik dat je met een kabel abo toch beter uit bent.. Bij MK is 25MB ook 25 MB... Dus je hoeft niet te gokken wat je over hebt als de KPN er mee klaar is.. De overboeking van MK is over het algemeen redelijk goed.. 1 op 10 zal me niet verbazen..

  Dit neemt niet weg dat die 30 euro wel een mooi bedrag is.. Maar maak nu geen illusie dat het meer dan 4 tot 8 MB zal zijn...
   
 5. 4 tot 8?? waarom las ik op een andere forum van iemand die ADSL heeft die 2 KM van de centrale woont en 7 tot 8 mbit haalt!
  maar heb een mailtje gestuurd gisteren naar BBned om te vragen wat ik ong. kan verw8en op zo'n afstand... mij benieuwen wat ze antwoorden.
  op de wanadoo site heb je ook een test waar staat wat je ongeveer kan verw8en op mijn adres kwa snelheid en kwam ik uit tussen de 10 en 15 mbit.
  Dus ik ffies testen of die bullshit is en ik voer het adres van de centrale daar in en kwam je uit op 18-20 mbit.... dus een redelijk betrouwbare test lijkt mij.

  ::EDIT::

  Oke ben ff op onderzoek gegaan....en heb dit gevonden ophttp://www.tekstenuitleg.net/artikelen/adsl2/1

  BBNED over ADSL2+:

  BBNed schrijft dat uit tests is gebleken dat bij een afstand van maximaal 800 meter van de wijkcentrale een downloadsnelheid van de volle 24 Mbits/s mogelijk is. Woon je tussen de 800 meter en 2,5 km van de wijkcentrale dan is (ongeveer) een downloadsnelheid van 16Mbits/s mogelijk. Een belangrijk bijkomend voordeel van ADSL2+ voor mensen die ver van de wijkcentrale wonen is de stabiliteit van ADSL2+.
   
 6. Nou, als je even gaat kijken naar de ADSL2+ standaard, dan krijg je betrouwbare informatie.. Informatie van een verkoper moet je altijd met een korreltje zout nemen..

  Kijk even op google op adsl2+ reach performance dan zie je vanzelf een boel whitepapers over dit onderwerp..

  Dan zal je zien dat 7 tot 8 mb bij meer dan 2KM onmogelijk is!

  Hier een grafiekje van de test met ADSL2+ van Alcatel..

  [​IMG]

  Een kilofeet is 305 meter... BTW
   
 7. Oke....http://www.dslprime.com/a/adsl21.pdf

  en als je dan naar pagina 8 gaat dan zie je de DATA RATE.... dat is toch de snelheid die ADSL2 en ADSL2+ verzorgen???
  Als ik dan reken 1330/305 kom ik bij 4.3.... als ik dan kijk op dat grafiekje zie ik toch tussen de 10 en de 15 mbit ongeveer? en ADSL2+ rond de 20 mbits.... of zit ik nu fout???
  Kijk ik wil je niet belachelijk maken ofzo hoor... of je geen gelijk geven maar wat ik hier lees etc... dan zie ik toch echt nergens dat als ik op 1330 m van de centrale woon dat ik tussen de 4 of 8 mbit maar haal? :S
   
 8. Op 1330 meter zal je misschien wel iets van 12-15mbit halen. In theorie kan jij nog wel 20mbit+ halen ja, maar dat hangt ook van je koperlijn af. Jij hebt wel mazzel :) Let wel..hoe weet jij dat je 1330 meter van de centrale zit? Die postcode tooltjes kloppen vaak niet..bij een echte lijnmeting blijkt het meestal ofwel langer te zijn ofwel de kwaliteit van de lijn is minder dan je mag verwachten.

  En dat is het hele punt, bij kabel heb je dat probleem niet. Als die straks doorschalen naar 20mbit dan heb je 20mbit. Overigens is het zo dat je buiten de 2kM niet meer dan 10mbit haalt met ADSL2+ :)
   
 9. oke... ik heb bij 2 verschillende postcode checks dit geprobeerd....
  de ene zei 1298m en de ander 1330 meter kijk die 2de komt al meer geloofwaardiger over natuurlijk!
  Daarbij lieten ze een routeplanner zien etc...
  Oke als ik vanuit ga dat het waarschijnlijk 1330 meter is en miss vanuitga dat dit niet helemaal klopt denk ik niet dat dit boven de 1500 meter zal uitkomen.... evengoed ik denk wel dat ik minimaal boven de 10 mbit zal uitkomen en dat voor 30 euro p/m.... als je het zo bekijkt dan is het ZEEER verleidelijk!!! En natuurlijk heb je gelijk dat als MK 20 mbit leverd dat je dat ook zeker zal krijgen alleen voor hoeveel geld? voor 80 euro p/m heb ik dat er ABSOLUUT niet voor over + WANNEER!!!
  Ik w8 t/m nov. als er rond half november nog geen leuk aanbod word gedaan bij MK dan ben ik hier waarschijnlijk niet meer... helaas maar waar en wie geeft mij daarin nou ongelijk?! Ben een grootgebebruiker bij usenet dus d/l speed is alles voor mij :)
   
 10. ja ja het duurde even maar ik heb toch antwoord gekregen op mijn vraag van BBned...:

  Geachte heer Snoek,

  Als u daadwerkelijk 1330 meter vanaf de centrale woont, dit uiteraard afhankelijk van de kwaliteit van het koper en de daadwerkelijke lijnlengte, zou u de volle 20 Mbit moeten kunnen halen.

  Hopende u hiermee voldoende te hebben geinformeerd.

  Met vriendelijke groet,

  Stefan Drost.

  Maarja hij is natuurlijk wel van BBned :D maarja wat ik zo om me heen lees zie en hoor ziet het er nog wel redelijk uit voor mij :D.... kep nu nog meer reden om over te stappen in Nov. maarja we zien wel wat MK doet :)
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina