1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Geen binnenkomende faxen: oplossen via telefooncentrale?

Discussie in 'Telefonie - Vast' gestart door rooijevaar, 15 aug 2005.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dag,
  Ik ben er achtergekomen dat mijn fax (HP Laser 3150 all-in-one) niet werkt met telefonie van multikabel in Bergen NH. Probleem: je hoort een belletje overgaan bij een binnenkomende fax, maar de fax registreert (via display) geen inkomend gesprek. Dit heeft als gevolg: de fax neemt niet op. De goedkoopste work-around lijkt mij om een low-budget telefooncentrale tussen kastje van multikabel en de fax te plaatsen om het rinkelsignaal correct door te geven zodat de fax opneemt. Heeft iemand hier ervaring mee of een andere suggestie (behalve een nieuwe fax aanschaffen..)?

  groet,
  /Robbin
   
 2. Gelukt!

  Eindelijk gelukt! Heb meer mensen gesproken met hetzelfde probleem. Een van hen beheert een bedrijfsnetwerk waarbij het hele telefoonnetwerk digitaal is geworden, je raadt het al: hetzelfde probleem met HP 3100-serie laser faxen. Oplossing die voor mij heeft gewerkt: analoge Homevox 4-1 kopen via http://www.marktplaats.nl en deze tussen multikabel kastje en fax plaatsen, voorloop nul programmeren in de fax en klaar! Faxen komen weer normaal aan. Als je ook een analoog toestel wilt gebruiken, kun je de tweede lijn laten activeren bij multikabel. Ik heb ook een Profoon CX4 Plus geprobeerd, maar helaas zonder resultaat. Al met al: als je dezelfde problemen ondervindt, is dit een goede workaround.

  grt.
  /Robbin
   
 3. Ook een oplossing is om faxen te ontvangen op het e-mailadres: Fax2Mail. U kunt hiervoor gratis uw eigen faxnummer aanvragen. Alle op dit nummer binnenkomende faxen worden automatisch als bijlage naar uw e-mailadres gestuurd. Zie https://service.multikabel.nl/
  Uitgaande faxen zijn geen enkel probleem bij mij.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina