1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Iemand ervaring met de ElGato EyeTV 610 icm Multikabel ?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Nanda, 27 jul 2005.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo allemaal,

  :?: Heeft iemand van jullie misschien ervaring met het gebruik van de EyeTV 610 als ontvanger voor Multikabel digitale TV? Dit is een Digitale TV Recorder met DVB-C Receiver en Conditional Access Module die je aan je Apple Macintosh (volgens mij niet geschikt voor de pc) kunt hangen.

  :?: Of misschien kan iemand dit uit de specs afleiden ?

  http://www.elgato.com/index.php?file=products_eyetv610

  Ben benieuwd...

  Nanda
   
 2. Ik zie nergens iets over support voor Irdeto cardreaders?..
  Misschien apart bij te kopen?

  edit:

  ah..

  Maar dan weet ik nog steeds niet of Irdeto gaat werken.. ;) Er zijn pc dvb-c kaarten waar het prima mee gaat maar bij deze weet ik het niet zeker.
   
 3. Weet iemand trouwens of de standaard kanalen gewoon free-access zijn, of heb je voor *alle* kanalen een kaart nodig ? Ofwel kun je met zo'n simpele DVB-T/C kaart gewoon het standaard pakket bekijken ?
   
 4. Niets is free access. Als je je ook niet voor basis digitaal aanmeld ben je de kanalen na 3 weken kwijt :)
   
 5. Misschien een stomme vraag, maar hoe verhouden ' Common Interface' en 'Irdeto' zich dan tot elkaar? :?
   
 6. eyetv 610 op mac

  Om succes te hebben doe het volgende"
  Wordt lid van casema
  koop een eyetv 610, een casema smartcard, een alphacrypt cam om die 2 in de eyetv te stoppen.
  Installeer en je hebt in 45 minute 100 tig kanalen op je mac.
  eyetv koop je onderander bij apple stores, de cam module bij redelijke satel specialist moet echt een alphacrypt card zijn met software versie 3.05 en uiteraard heb je een smartcard van casema nodig. kosten 237e voor eyetv, smartcard 30 e, cam card 109 e
  Heb deze configuratie vanmiddag geinstalleerd en werkt wonderschoon.
  Een andere manier van tv kijken
  Succes
  Hjos
   
 7. :roll:
   
 8. Re: eyetv 610 op mac

  Bedankt voor dit bericht heb ook een eyetv 610 en ben bij Casema maar wist niet hoe ik een geschikte CI kaart kon vinden. Hoe heb je deze eigenlijk gevonden en is er geen andere CI-kaart die misschien ook kan werken?
   
 9. Re: eyetv 610 op mac

  Hoewel dit forum eigenlijk bedoeld is voor Multikabel abonnees zal ik je toch proberen wat verder te helpen. We zijn hier op de wereld om elkaar te helpen niet waar?

  Casema maakt net als Multikabel (en Essent e.d.) gebruik van Irdeto 2 codering voor digitale kabel televisie. Ook past Casema net als Multikabel nog een extra beveiliging toe waardoor de benodigde smartcard in principe niet wil werken in andere apparatuur dan de door Casema aanbevolen standaard digitale ontvangers. De AlphaCrypt Conditional Access Module (CAM, door jou CI-kaart genoemd) is door de makers zodanig aangepast dat de smartcard denkt dat ie in een van de standaard digitale ontvangers zit en gewoon zijn werk wil doen. Er is tot op heden nog geen enkele andere CAM voor de Irdeto 2 codering die ook wil samenwerken met de smartcard van de kabel bedrijven.

  Mocht je een dergelijke AlphaCrypt CAM gaan aanschaffen (ongeveer 110 euro) let er dan wel op dat je er één bestelt met firmware versie 3.05. Normaal maakt de firmware versie niet uit, want hij is via de satelliet te upgraden, maar via de kabel gaat dat niet. Ook is de firmware niet van het internet te downloaden. Verder is er ook nog een Light variant van de AlphaCrypt. Hier heb je niets aan. Het moet helaas de dure classic uitvoering zijn.

  Daarnaast geldt natuurlijk dat je smartcard normaal geactiveerd moet worden en dat je eventueel ook abonnementen moet nemen op extra pakketten als je die ook wilt ontvangen. De AlphaCrypt is dus geen "magische" module waarmee je zonder abonnementen naar het volledige digitale pakket van je aanbieder kan kijken.

  Succes!
   
 10. Ja, de Alphacrypt werkt!!!

  Ik zat even in de rats na de aankoop van het aparaatje. Kreeg bij de locale bruingoedhandelaar een kaartje mee dat NIET werkte (natuurlijk niet, want zelfs geen Irdeto).

  Je kunt twee dingen doen om die Alphacrypt te vinden - hij werkt als een tierelier:

  Koop de kaart bij www.mascom.de - die reageren tenminste als je een berichtje achterlaat op de website (unlike Essent :cry:), wellicht dat Multikabel echt beter is...

  Of; zoals ik het kaartje vond: zoek een high-end TV dealer in de buurt die Loewe TV's verkoopt. Daar zit nl een model bij waar ook die CI reader in past voor dvb-c. Koop daar je startpakketje digitale TV en de CI kaart die met je lokale kabelaar zeker werkt volgens die toko.

  Ik was meer geld kwijt maar wilde zeker weten dat ik het kaartje zonder gezeur terug kon brengen als eea niet werkte.

  Mascom (de leverancier van de Alphacrypt) stelt overigens dat deze de enige kaart is die - vooralsnog - werkt.

  Probleem is dat de kabelaars eea gewoon niet ondersteunen, ik kan ze dat ook niet echt kwalijk nemen, overigens.

  De EyeTV 610 van elgato is een droom om te gebruiken overigens. PEANUTS om te pvr-en. Nu nog een grotere HD :lol:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina