1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Nog een router probleem

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door flora, 10 apr 2005.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dat zei ik al, dat is uitgesloten. Je zou dat dan echt rechtstreeks ook moeten hebben.
  Overigens is nog steeds niet uitgesloten of het probleem ligt in je eigen pc's, eerst verbinding hebben en dan ineens niet waarbij reset van router etc ook niet helpt kan bv. makkelijk een probleem met de firewall zijn. (op alle computers dan ja)
   
 2. op laptops staat niet eens firewall
   
 3. Je hebt hiernaast (paar berichten terug) ook nog aangegeven dat de router wel gewoon goed bereikbaar is over internet..dus zit het tussen router en pc's, wat dan ook helemaal niets met Multikabel te maken heeft. (= intern netwerk)

  Vandaar dat ik zei dat het echt niet aan MK ligt.
  Probeer het toch eens zonder gecloned MAC adres... (Tja je blijft proberen he)
   
 4. Tip: Als je het mac-adres niet cloned, moet je wel je kabelmodem even uit en aanzetten steeds als je wisselt van pc naar router en omgekeerd, anders wordt je router niet geaccepteerd door het modem.

  Verder ben ik het met Mithrandir eens dat het niet aan de verbinding met MK ligt omdat je router van buiten wel bereikbaar blijft schreef je. (remote access werkte nog wel).

  De test op je werk doe je neem ik aan op een netwerk wat met lokale adressen werkt ? Dus waar al een router tussen zit. Dat is op zich een goede test, maar niet representatief met de 'boze buitenwereld' van internet. Je router krijgt namelijk behoorlijk wat verkeer voor zijn kiezen als hij alleen maar aan staat. Er loopt nogal wat broadcast verkeer wat je altijd ziet langskomen naar je router. Verder vinden er port-scans plaats, proberen met een virus besmette computer op verschillende poorten een computer binnen te komen, slechte UPNP routers over te nemen enzovoorts .... Een slechte versie firmware kan daar problemen mee hebben. Had je de nieuwste firmware al getest ?

  (zie voor een idee wat mijn firewall in de laatste 24 uur aan attacks logt: http://isthisthe.endofinternet.org/ Je ziet daar in verhouding veel quicknet-gebruikers (gefilterd op deze pagina: http://bugfree-windows.doesntexist.org/) met een virus/trojan die mijn computer op poort 445 proberen aan te vallen omdat dit soort virussen vooral computers in het eigen subnet scannen.)
   
 5. Heb firmware versie 6 26 geïnstalleerd.
  Probleem blijft hetzelfde.
   
 6. En weet je zeker dat 'van buiten naar jou' de router wel benaderd kan worden (pingen of remote inloggen) op alle momenten ?
   
 7. Ik weet niet zeker of het te allen tijde kon/kan, maar wat ik wel weet is dat terwijl ik zelf geen internetverbinding kan maken, een ander op datzelfde moment mijn router op afstand kon configureren.

  Wat ook gelukt is, zelf in commandbox ftp sessie op te zetten. tot en met gebruiker ingelogd. even later werd verbinding verbroken. Op dat moment was internetten nog steeds onmogelijk.

  Vandaag hele dag alle mogelijke instellingen geprobeerd op PC en router, MSN heeft een tijdje gewerkt Internet welgeteld één keer één pagina. Zonder op dat moment de instellingen te veranderen was de verbinding opeens weer foetsie.
   
 8. heeft iedereen het opgegeven :?: :?
   
 9. Nja, het probleem is volgens mij de router, daar kan je verder niet veel aan doen.. Alleen een andere router kopen..
   
 10. modem

  zou het niet aan het modem kunnen liggen??
  http://www.cabletv.lt/pdf/497325-001.pdf
  wat namelijk ook niet werkt (en dan praat ik over verbinding ZONDER router, dus gewoon directe verbinding via modem EN XP-firewall uitgeschakeld) is:

  azureus... ..geeft NAT-fout
  VNC.......... kan alleen ander overnemen en niet overgenomen worden
  Kazaa........alleen wel over poort 80

  Ik las ergens het volgende over azareus:
  ......moet je poorten open hebben staan idd, en dat doe je door je modem te configureren. Surf daarvoor een beetje op internet, of kijk natuurlijk in de handleiding....

  Ik kan in de Modem-handleiding niks vinden over poorten of NAT
  Hoe zit het nou???
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina