1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Probleem met Medion wireless LAN router MD40900

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door medion, 31 mrt 2005.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb sinds enige tijd een router gekocht. Het betreft een Medion wireless LAN router, type MD40900. Nou is het probleem dat ik continu de internetverbinding op de computer verlies. Dit gebeurd zowel wanneer ik via een lan-kabel aangesloten ben op de router als via een draadloze verbinding. Kan iemand mij vertellen wat hiervoor de oplossing zou kunnen zijn? Alvast bedankt!
   
 2. Klimkt erg lullig maar meestal ligt dit gewoon aan een slecht merk/type router en is er wienig aan te doen. Test het ook eens zonder router, is het dan nog steeds instabiel? Zo ja..denk dan aan oorzaken als:

  - virussen
  - spyware
  - vage firewall
  - IE problemen door bv. foute plugins of ook spyware.
   
 3. Zonder router werkt de internetverbinding prima en valt die ook niet weg. Dus dat is het probleem niet. Heb het probleem alleen maar wanneer de router er tussen gehangen word. Verder heb ik ook al een keer een compleet opgeschoonde computer aan de router gehangen. Maar gaf hetzelfde resultaat. Word er zo langzamerhand moedeloos van!
   
 4. Tja meestal valt er vrij weinig in te stellen om de boel stabieler te krijgen.. het werkt met router dus is het goed ingesteld...

  Grote kans is dat de router gewoon slecht is. Erg veel, vooraal goedkope, routers slibben dicht bij veel verbindingen/minuut. (denk aan peer-2-peer zoals KaZaA, LimeWire, Bittorrent clients )
   
 5. Ik vind het wel vreemd dat hij dan zou dichtslippen. Dit aangezien er op dit moment nog maar 1 computer op de router is aangesloten en deze computer niet gebruik maakt van filesharing zoals kazaa etc. Deze melding krijg ik continu van windows:

  -------------------------------------------------------------------------------------

  Beperkte of geen verbindingsmogelijkheden

  U hebt mogelijk geen toegang tot het Internet of tot sommige netwerkbronnen. Dit probleem is opgetreden omdat het netwerk geen netwerkadres aan de computer heeft toegewezen.

  -------------------------------------------------------------------------------------

  Het enige wat ik dan nog kan doen is op "herstellen" klikken. Maar 9 van de 10 keer krijg ik dan nog geen internetverbinding en verschijnt dezelfde mededeling weer.
   
 6. Dan krijg je gewoon geen ip van je router / is er geen verbinding met je router..de router verliest dus misschien niet de verbinding met het modem maar wel met je pc('s)
   
 7. Ok ik begrijp dat ik dan geen ip meer krijg van de router. Maar is hier dan ook een oplossing voor?
   
 8. Sja..de ondersteuning 'zou' je het best bij medion kunnen zoeken maar volgens mij moet je dan een duitse helpdesk bellen ? :) Ik heb namelijk zelf totaal geen ervaring met deze router. Ik denk alleen wel dat er waarschijnlijk niets aan te doen is. De beste oplossing is een goede router kopen ..bijvoorbeeld een linksys.
   
 9. Kun je in de setup van je router de leasetijd instellen ?

  Als je op je computer een "dos venster" opent (START - Alle Programma's - bureau-accesoires - commando-prompt) en daar het volgende commando uitvoert :

  ipconfig /all

  Dan staat daar ook ergens de 'leasetijd' tussen. Dat is de 'geldigheidsduur' van je IP-nummer. Misschien staat die standaard erg kort ingesteld in je router en kun je die langer maken in de instellingen van de router.

  Ik ga er dan even vanuit dat het geen "radio probleem" is en dat je wel een verbinding hebt tussen je computer en router. (je schreef dat je het probleem ook hebt als je een kabel gebruikt tussen computer en router)

  Verder zou het een firmware probleem van de router kunnen zijn, die kun je soms updaten. Zo te zien is deze medion gelijk aan een fujitsu-siemens en sitecom router volgens een paar artikelen die ik vond op google. Maar misschien kun je via Medion service krijgen of tips
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina