1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Toelichting op storing Bovenkarspel en omstreken..

Discussie in 'Telefonie - Vast' gestart door Thomas, 23 feb 2005.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Vandaag een gesprek gehad met wat techneuten van MK, de oorzaak van de stroringen in Bovenkarspel worden veroorzaakt door gebruik van illigale draadloze telefoons. Doordat deze telefoon een frequentie gebruiken die vrijwel naast de freqeuntie ligt die MK gebruikt om data te ontvangen en verzenden op het kabelnetwerk, worden de mensen die in de buurt wonen van de kabel gedrukt. Het berijk van deze telefoons is vrij groot, meestal treft het zo'n 100 abonees rond de telefoons.

  Het betreft hier telefoons die niet gemaakt zijn in of voor de EU, vaak vinden deze telefoons hun oorsprong in landen als Turkije en omringende landen. Ook sommige telefoons uit de US kennen dit probleem, wilt u er zeker van zijn dat u een goede telefoon heeft. Kijk dan of de telefoon voldoet aan het CE keurmerk en of het KPN stempeltje heeft...

  Er zijn op dit moment 2 teams aan het speuren in Bovenkarspel, de eerste dader is gevonden op de keizerskroonweg. Vermoedelijk staan er nog 2 andere illigale telefoons in die wijk. MK hoopt dit binnen 2 weken te hebben opgelost.

  Mocht ik meer informatie krijgen over dit voorval zal ik jullie op de hoogte houden...

  Iets waar MK een puntje aan kan zuigen:

  Deze storing loopt nu al een maand, waarom zijn de mensen nog niet geinformeerd wat de oorzaak hiervan is??? Nu zijn de mensen kwaad op MK omdat het lijkt dat jullie de zakjes niet op orde hebben... Terwijl dit toch een goede "smoes" is...

  Communicatie is en blijft een vak, waar jullie nog aardig wat te leren hebben.... HEEL VEEL AARDIG wat.....
   
 2. Draadloze telefoons kunnen op mekaar storen ja, dat is niet nieuw. Dit staat overigens los van de aanbieder. (KPN kent dit ook, etc)
   
 3. In dit geval gaat het dus om het signaal van de kabelmodems die weggedrukt worden, niet van de telefoons dus .... Daarom viel bij Thomas zowel telefonie als internet telkens uit. Bij KPN heb je dat verschijnsel absoluut niet omdat het signaal niet met hoogfrequente signalen naar de "centrale" gaat.

  Dus de telefoon straalt direct in op het kabelnetwerk op de uplink of downlink frequentie. Theoretisch zou dat kunnen, hoewel het eigenlijk niet zou mogen omdat alle kabels en kasten goed afgeschermd zouden moeten zijn. Maar als zo'n telefoon vlakbij een wijkkast staat en veel vermogen heeft zou het misschien kunnen.
   
 4. Hier werd niet alleen de telefoon gestoord maar eveneens compleet het internet eruit gedrukt. En dan denk je toch niet meteen aan een illegale telefoon. Goed van die techies dat zij er uiteindelijk wel aan dachten.
  Punt dat Thomas hier verder aanroert is dat er op het gebied van communicatie naar de klant het nodige is achterwege gebleven.
  We hebben in z'n algemeenheid al vaker gesteld dat een hoop ontevredenheid kan worden weggenomen als de mensen weten waar ze aan toe zijn. MK is het daar ook mee eens. Alleen lang nog niet iedereen schijnt daar van doordrongen te zijn. Eerder denk ik dan ook dat lang niet alle info voor iedereen bij de HD beschikbaar is. Met name vraag ik me af hoe het is gesteld met de terugkoppeling vanuit het veld.
  MK mag dan wel goed scoren in klanttevredenheids onderzoeken, maar dit aspect lijkt daarin onderbelicht te blijven. Tenminste als wij afgaan op de klachten die òns hierover bereiken.
   
 5. Absoluut alles in het MK netwerk is HF dicht. dus het klinkt mij nog steeds erg onlogisch in de oren. Dat draadloze telefoons kunnen storen op het modem (in ieder geval qua telefonie) weet ik (normaal krijg je dan een krakende lijn) maar dat gaat meestal om een afstand van 1 a 2 meter
   
 6. Dit is geloof ik exact de kern van wat ik net betoogde. Of ik moet het net helemaal verkeerd hebben begrepen, maar mijn bron binnen MK geeft een iets andere lezing. Kortom ik vraag me serieus af of de info uit het veld wel altijd tot de HD doordringt. Het is niet de eerste keer dat monteurs en HD verschillende info geven.
   
 7. Je kan niet blind van alles gaan roepen. Ik kan wel meer gaan zeggen maar dat lijkt me per forum niet verstandig.
   
 8. Dat is dus in tegenspraak met wat de technici van Multikabel aan Thomas verklaarden ..... Ik neem aan dat zij geen sprookjes lopen te vertellen.

  Maar "absoluut alles is HF dicht" is een betrekkelijke opmerking. Ik houd mezelf beroepsmatig met HF bezig en weet uit ervaring hoe makkelijk er HF signalen kunnen lekken, en dus ook naar binnen.... Als zo'n draadloze telefoon toevallig op de uplink dan wel downlink frequentie zit kan dat makkelijk.

  Omgekeerd kan zeker ook ! Er zijn gevallen bekend van storingen op communicatie/navigatie-systemen van vliegtuigen die veroorzaakt werden door een lek kabelnet (nee niet van Multikabel in dit geval :wink: )
   
 9. Ik heb een bericht gestuurd naar BenJ.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina